Cele mai eficiente metode împotriva vergeturilor
cele mai eficiente metode împotriva vergeturilor

Cele mai eficiente metode împotriva vergeturilor



Dacă observi pe coapse, pe partea dorsală ori pe abdomen, mici dungi roșcat-violete, atunci știi deja cu ce te confrunți și cât poate fi de frustrant. Nu te îngrijora, există o soluție împotriva vergeturilor!

Vergeturile, care se mai numesc și striații, nu apar numai pe perioada ori după sarcină, ci pot apărea și la persoane aflate la orice fel de vârstă și greutate. Vergeturile sunt, de fapt, modificări ale pielii, ceea ce înseamnă că pielea nu poate răspunde atât de repede schimbărilor bruște în greutate, adică la creșterea masivă sau la scăderea extremă în greutate, prin urmare, devine crăpată. Această modificare poate apărea atât la adolescenți, datorită creșterii bruște, dar și la persoanele care capătă o cantitate mai mare de masă musculară, într-un timp prea scurt. Rezultatul final nu este altceva decât cicatrici urâte, care sunt foarte greu de eliminat. Dar nu imposibil! Există metode prin care vergeturile pot fi ameliorate, îmbunătățidu-ți semnificativ starea pielii!

Când vorbim despre practici dovedite împotriva striațiilor, atunci nu ne referim doar la aspectul estetic, ci vorbim despre stimularea încrederii tale în sine, astfel devenind imperativ să iei atitudine. Indiferent de metoda pe care o alegi pentru a rări și stopa dungulițele, tratează-ți întotdeauna corpul cu iubire și atenția, deoarece a trecut prin multe și merită îngrijire, gingășie. Îngrijirea conștientă a pielii și a corpului reprezintă piatra de temelie a unei vieți echilibrate și are o eficiență crescută.

Așadar, să aruncăm o privire asupra unor metode dovedite împotriva striațiilor:


Mișcare fizică regulată

Poate părea un sfat prea general, dar una dintre cele mai bune arme împotriva vergeturilor o reprezintă musculatura tonifiată, ce întinde țesutul conjunctiv aflat într-un strat inferior, dar nu prea intens, ci suficient cât să mențină țesutul conjunctiv sănătos și flexibil. Nu uita, regularitatea este principalul factor în cazul mișcării fizice, iar dacă nu ai timpul necesar decât pentru 1-2 ocazii pe săptămână, atunci încearcă să acorzi mișcării doar 5 până la 10 minute pe zi, şi deja ai făcut un pas imens.


Îngrijirea corpului

Dacă suporți bine, folosește dușurile alternante, cu apă rece și caldă, atunci când îți faci toaleta zilnică. Această metodă stimulează intens circulația sângelui, pielea ta devenind mai flexibilă, mai fermă și mai rezistentă, adică o rețetă de succes împotriva striațiilor. Poți amplifica efectul dacă utilizezi un exfoliant pe pielea umedă. Granulele fine nu doar te răsfață, ci îți și catifelează pielea, conferindu-i o atingere mătăsoasă. Menținerea unei pieli bine îngrijită, hrănită și hidratată este cea mai eficientă metodă pe care o poți aplica împotriva vergeturilor, atenția acordată corpului tău îți va fi recompensată, vei observa diferențele și cum se vor subția neplăcutele striații.


Nutriție

Împotriva vergeturilor trebui să faci ceva nu doar extern, ci și intern, pentru ca efectul să fie garantat. Colagenul este unul dintre cei mai importanți constituenți ai pielii, așadar, consumând alimente bogate în colagen, cum ar fi spanacul sau varza, faci un pas major spre o piele frumoasă, catifelată. Ceaiul verde contribuie, de asemenea, la producerea de colagen și conține o multitudine de antioxidanți, ce sunt deosebit de benefic din punctul de vedere al frumuseții pielii.

Trebuie să știi că vergeturile nu au efecte negative asupra sănătății, în schimb pot provoca neajunsuri în ceea ce privește aspectul estetic. Striațiile i se pot întâmpla oricui. Nu te gândi că ai fi făcut ceva „greșit” ori că stilul tău de viață este inadecvat. Dacă îți porți de grijă cu afecțiune, te accepți așa cum ești și te iubești, atunci vei deveni o persoană mai echilibrată, mai fericită și acest lucru se va oglindi și asupra corpului tău.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



  • avatar
    • Camelia
    • 16-03-2019 09:00

    Care ar fi cel mai bun produs pentru vergeturi și celulita?

    • Camelia
    • 16-03-2019 09:00
    • avatar
      • Andrea Varga-Darabos
      • 11-04-2019 10:38

      Dragă Camelia,

      În primul rând, țin să îți spun că îmi face plăcere să te pot ajuta în alegerea produselor ideale, corespunzătoare tipului tău de piele. Un stil de viaţă sănătos este cheia schimbărilor spectaculoase, dar şi a prevenirii: multă mişcare, aport de lichide adecvat, trecerea la o dietă fără făină şi zahăr, frecventarea saunei, pentru a transpira și dusurile alternante. Pe lângă acestea, desigur, este important să-ţi îngrijeşti corespunzător pielea din zonele cu probleme.

      Totul începe cu o reîmprospătare, un duș de milioane, cu Săpunul exfoliant cu sâmburi măcinați de caise și alternarea apei caldă-rece, totul alături de un masaj cu Buretele lufa: masează-ţi pielea cu probleme de jos în sus, cu mişcări circulare. Nu o menaja, nu e o problemă dacă se înroşeşte, înseamnă doar că ai fost eficientă!

      După curățarea în profunzime, urmează hidratarea 100% naturală și vegană cu Untul de shea Manna premium, un hidratant somptuos ce protejează pielea, o regenerează şi o ajută să-şi recapete elasticitatea. Nu uita, untul de shea, din toate colțurile lumii, are un miros specific. Dacă preferi o aromă subtilă, atunci îți voi recomanda un unt exotic aromat în mod natural cu uleiuri esențiale. Totodată, îți recomand cu căldură aurul alb din gama manelor cerești, și anume Uleiul organic de cocos virgin, care va face minuni cu pielea ce prezintă vergeturi.

      Nu în ultimul rând, îți recomand cu căldură exfolierea zonei cu probleme, cam aproximativ o dată pe săptămână, utilizând la alegere, unul dintre fabuloșii exfolianți Manna, ce reprezintă soluţia ideală pentru curățarea în profunzime a pielii, pentru îndepărtarea impurităților, pentru un masaj mai deplin și pentru regenerarea straturilor cu probleme ale pielii. Pentru mai multe detalii poți citi și câteva articole de pe blogul meu precum:


      Te invit să îți delectezi ochii prin magazinul meu online și aștept cu nerăbdare să aflu care Manne merită să ajungă în budoarul tău. Îți urez o zi splendidă și fără chimicale!

      Cu drag,

      • Andrea Varga-Darabos
      • 11-04-2019 10:38

Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe