Beneficiile duşului cu apă rece
beneficiile duşului cu apă rece

Beneficiile duşului cu apă rece



Ţi-am adunat cele cinci motive pentru care merită să faci duş rece sau baie rece ocazional sau chiar regulat şi lucrurile pentru care sigur nu e bună apa rece.

Motive pentru care merită să-ţi clănțăie dinţii de frig
  1. contribuie la buna dispoziţie – nu întâmplător popoarele nordice preferă băile cu gheaţă
  2. reîmprospătează, energizează – dacă te obişnuieşti, cu siguranţă îţi va plăcea încălzirea lentă după ce tremuri de frig
  3. strânge vasele de sânge – după spălarea feţei cu apă călduţă, palpează-ţi delicat faţa cu apă rece ca să închizi delicat porii

Câteva lucruri pentru care nu merită să-ţi asumi neplăcerea:

  • nu slăbeşte – cu toate că au fost efectuate numeroase experimente, din păcate nu s-a confirmat că baia cu apă rece în sine ar fi eficientă în acest scop. Însă poate fi util să faci sport sau excursii în frig, dacă vrei să scapi de câteva kilograme!

  • nu-ţi face părul mai strălucitor – nu întâmplător nici în saloanele de coafură specialiştii nu îţi clătesc părul cu apă rece, iar pentru scalp poate fi chiar dăunător dacă e predispus la mătreaţă

  • nu ameliorează celulita, nici vasele dilatate – jeturile de apă rece şi caldă alternate pot ameliora situaţi prin stimularea microcirculaţiei la nivelul pielii.

Însă cel mai important sfat este să eviţi băile lungi sau bălăceala sub duşul cu apă prea caldă, oricât de plăcut ar fi după o zi lungă sau drumul acasă în frig. Băile mai lungi de 10-20 minute cu temperaturi mult peste temperatura corpului sunt solicitante pentru organism, te vor obosi în loc să te reîmprospăteze şi vor usca pielea. Dacă te lupţi cu pielea uscată pe timp de iarnă, eczeme sau alte afecţiuni cu mâncărimi, ştii deja că apa prea caldă deteriorează starea pielii prin diluarea uleiurilor naturale care îi asigură protecţia.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe