Iată cum scapi de stresul de Crăciun
iată cum scapi de stresul de crăciun

Iată cum scapi de stresul de Crăciun



Nici stresul de Crăciun nu mai este același


Lumea se schimbă. Nu demult, sursa numărul unu a stresului de Crăciun era coacerea și gătitul, ce durau zile întregi, entuziasmul de a face cumpărături și pregătirea, precum și prezența inevitabilă a rudelor. Oare îi va plăcea cadoul nostru partenerului, copilului sau prietenei? Și meniul cu mai multe feluri pentru familie? Și când vom reuși să terminăm cu totul?

Apoi a sosit pandemia și, odată cu acesta, anxietatea și incertitudinea au afectat și starea de spirit festivă. Să retrăim Sărbătorile profitând la maxim, concentrându-ne pe cei care contează cu adevărat, a devenit mai important decât orice altceva. Poți citi despre regândirea sistemului de valori în această postare.

Lumea s-a întors din nou cu susul în jos: astăzi ne axăm în principal pe consumarea minimă de energie în pregătirea pentru Crăciun și perioada rece de iarnă în general. Din ce în ce mai multe orașe, iluminatul decorativ obișnuit a devenit și el mult mai modest. În spiritul cumpătării și sumele alocate cadourilor au devenit, de asemenea, un aspect proeminent. Vremea surprizelor fără valoare și a cadourilor-alibi, destinate de fapt aruncării, s-a încheiat. La fel ca în cazul iluminatului, încălzirii sau consumului de apă, excesul este scos din ecuație și atunci când cumpărăm cadouri.

Cu toate acestea, există și o parte bună în această reținere. Aș putea spune că, până la urmă a ieșit și ceva bun din această forțare. Este ca și cum circumstanțele externe ne-au fi zguduit, ca să renunțăm la așteptări. Să acordăm mai multă atenție conservării energiei și abordării zerowaste în toate domeniile vieții, de la alimentele care ajung la gunoi până la scutece de unică folosință.

Te voi ajuta să abordezi diferit stresul de Crăciun


  • Permite ca povara ta să fie în sfârșit ridicată! Crăciunul nu trebuie să fie fără stres.

Dar mă refer doar la stresul pozitiv! Acest fenomen, cunoscut și sub numele de eustress, este ca un mare impuls de energie. Încurajează o performanță mai bună, te înveselește și, cel mai important, nu pune corpul într-o stare de stres cronic pe termen lung. De acum înainte, nu te mai gândi la Crăciun ca la o sarcină de rezolvat, ci la ceea ce este cu adevărat: o experiență împărtășită pe tot parcursul vieții cu familia și prietenii. Poate vei fi entuziasmată, supărată sau enervată la un moment dat, însă țelul final te va face să uiți și chiar să transformi neplăcerile minore într-o aventură. O sursă tipică de stres este, de exemplu, supraalimentarea. (Paradoxul situației este că gospodinele își fac griji în același timp dacă familia mănâncă suficient, dar și de faptul că s-au consumat prea multe felii de chec de Crăciun.) Soluția este simplă: nu trebuie să îți faci griji cu privire la consumul excesiv de zahăr dacă pe masă sunt prăjituri fără zahăr.



  • Caută în mod creativ modalități de a reduce energia.

De ce să nu creezi o lumânare vegană de casă pentru cei dragi (sau împreună cu aceștia)? Importanța luminii lumânărilor nu constă în reducerea facturii de energie electrică, ci în faptul că lumânarea este o creație/realizare comună. A pregăti biluțe de cocos vegane de Sărbători este, de asemenea, distractiv, iar această bomboană este un fel de „totul într-unul”. Economisește energie deoarece sunt realizate fără coacere, sunt 100% naturale, constau numai din ingrediente vegetale și chiar nu te poate stresa, deoarece rețeta este simplă, realizată din doar câteva ingrediente.



  • Adu cât mai multă natură și naturalețe în pregătirile de Sărbători.

Stresul festiv scade și dacă, în locul ornamentelor de brad obișnuite, din plastic, disponibile în magazine, decorezi cu ornamente handmade, zerowaste, din materiale existente. Realizarea decorațiunilor naturale pentru bradul de Crăciun este o temă veșnic verde între Zâne. Poate că ai învățat deja cum se fac fulgii de zăpadă cu bicarbonat de sodiu, dar ai aflat ș cum poți folosi coaja de portocală sau nucile pentru a împodobi bradul. Natura se mută și în casa ta cu Manna, deoarece le realizăm pe toate din ingrediente naturale. Aruncă o privire în jur printre produsele Manna de Crăciun și nu rata miracolul de Sărbători de anul acesta, Colecția săpunurilor de Crăciun Manna!

Tu cum reduci stresul de Sărbători? Spune-le și celorlalte fane Manna!

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe