Cele mai bune 3 rețete dietetice de iarnă
cele mai bune 3 rețete dietetice de iarnă

Cele mai bune 3 rețete dietetice de iarnă



Prăjiturile de iarnă au un farmec aparte, fiind incredibil de plăcut să scoți din cuptor o prăjitură proaspăt făcută pe care o guști alături de familia ta, în căldura casei tale, în fața unui film de familie. Ți-am pregătit rețete dietetice pentru ca delicatesele să îți influențeze numai starea de spirit, nu și greutatea corporală.

Dacă spunem prăjituri de iarnă, mulți oameni se gândesc la clasice greu și complicat de realizat, pe când, de fapt, în viața de zi cu zi ne dorim adesea un desert simplu, ușor și dietetic. Rețetele de mai jos nu sunt complicate, le poți pregăti chiar și după o zi de lucru obișnuită, spre bucuria familiei și prietenilor tăi.


Castane coapte

Pentru mine, spiritul sărbătorilor de iarnă, are în totdeauna la bază, castanele coapte. Și simpla aromă a acestora este absolut încântătoare și îmi amintește de copilărie. Nu sunt doar gustoase, ci și extrem de sănătoase. Nu conțin zahăr și sunt pline de substanțe nutritive valoroase. O gustare ideală de iarnă, un dar al naturii.

Iată cum să le prepari pentru a fi la fel de delicioase precum cele pe care le cumpărăm de la vânzătorii ambulanți de pe stradă:

Înainte de a începe, dacă ai posibilitatea, înmoaie în apă castanele timp de 3-4 ore sau chiar timp de o noapte întreagă. Dacă ești gata, aprinde cuptorul la 220-240 de grade și până când se încălzește, pregătește castanele. Așează castanele pe o suprafață stabilă, cum ar fi o scândură din lemn și apoi, cu ajutorul unui cuțit spintecă pe partea mai convexă a castanelor, câte o mică cruce. Este important să tai întotdeauna doar coaja castanei, nu și interiorul acesteia. Ai grijă să nu te rănești, menține mereu cuțitul în asemenea fel, încât, chiar dacă îți alunecă mâna, să nu te poți răni. Când ai terminat cu fiecare castă în parte, așează-le pe toate într-o tavă căptușită cu hârtie de copt, de preferință pe toate cu crestătura deasupra. Acoperă tava cu folie de aluminiu și adaug-o în cuptor pe o perioadă de 15-20 de minute, plus 5 minute fără folie de aluminiu. Acestea sunt gata atunci când coaja lor se va încrusta. Castanele gata coapte se lasă la răcit și pot fi consumate atunci când sunt abia călduțe.

Îți recomand consumarea acestor mici biluțe crocante fenomenale, alături de un delicios ceai de rooibos.

Mannă recomandată: aromei delicate și dulce a castanelor se potrivește de minune cu ispititoarea spumă de corp Manna cu unt de shea, uleiuri esențiale de portocală și cuișoare, ce evocă spiritul Crăciunurilor de demult. După timpul petrecut în bucătărie, urmează relaxarea, așadar așează-te confortabil și aplică miraculoasa spumă cu o aromă cerească, ușoară și spumoasă pe mâini.


Biluțe de cocos vegane cu coajă de portocală

Dacă până acum ai menţinut distanța față de cocosul deshidratat răzuit datorită grăsimilor conținute, atunci a sosit vremea să faci cunoștință cu versiunea vegană și dietetică, ce va intra cu ușurință în topul favoritelor tale de iarnă.

  • 1,5 cană de cocos ras deshidratat
  • 2 lingurițe de ulei vegetal
  • 3 linguri de sirop de arțar
  • 2 linguri de lapte de cocos
  • 1/2 linguriță esență de vanilie sau interiorul unui baton de vanilie
  • 1/2 linguriță de scorțișoară
  • un praf de sare
  • coaja rasă de la o portocală

Se prepară astfel:

Se amestecă 1 cană de cocos ras în blender, alături de cele 2 lingurițe de ulei și 2 linguri de lapte de cocos, până când compoziția devine groasă și închegată. Adaugă apoi scorțișoara, vanilia, praful de sare, coaja de portocale și siropul de arțar. În cele din urmă, adaugă și jumătatea de cană de cocos ras rămasă și amestecă toată compoziția până când devine atât de îngroșată, încât să poți forma biluțe mici. Când ai terminat, pune-le la frigider timp de o jumătate de oră și apoi le poți consuma!

Mannă recomandată: Aroma cojii de portocală din prăjiturele îți va rămâne întipărită în simțuri multă vreme, dacă după degustarea delicatesei te vei răsfăța cu untul de shea filtrat prin vulcanit cu parfum de portocală și ylang-ylang. Aplică-l pe mâini sau chiar pe întregul corp și bucură-te de un parfum proaspăt, dulce, care îți încântă simțurile. Iar dacă dorești ca întreaga ta casă să plutească într-un nor de parfum de portocale, atunci îți recomand să încerci uleiul esențial de portocale Manna, pe care îl poți picura într-un vaporizator, ba mai mult, poți intensifica aroma cojilor de portocale de pe calorifer, dacă picuri și pe acestea din miraculosul ulei pur 100%.


Ciocolată de casă fără gluten

Dacă îți place ciocolata din magazin, dar nu o poți consuma din cauza conținutului ridicat de calorii și de zahăr, ca să nu mai vorbim de conținutul de făină, atunci aceasta este rețeta ideală pentru tine. Mulțumită acestei rețete de ciocolată de casă fără zahăr și fără gluten, poți „păcătui”, iar gustul său seamănă cu cel al originalului.

Ingrediente
  • Pentru aluat
⅔ ceașcă de făină de cocos, ¼ linguriță de sare, 3 linguri de sirop de arțar, ⅓ ceașcă de ulei de cocos
  • Pentru caramel
½ ceașcă de unt de migdale, ⅓ ceașcă de sirop de arțar, ⅓ ceașcă de ulei de cocos, 1 linguriță de extract de vanilie sau interiorul de la o păstaie de vanilie, ¼ linguriță de sare
  • Pentru siropul de ciocolată
¼ ceașcă de ulei de cocos, ¼ ceașcă de cacao pudră, 2 linguri de sirop de arțar, ½ linguriță de sare

Preparare

Amestecă făina de cocos cu sarea, apoi adaugă siropul de arțar și uleiul de cocos. Frământă compoziția până când devine un aluat consistent, apoi întinde-l într-o tavă de copt unsă cu ulei de cocos. În cuptorul preîncălzit la 180 de grade, coace prăjitura timp de aproximativ 10 minute, apoi las-o să se răcească încet, treptat. Între timp, pregătește umplutura: într-o tigaie, amestecate, fierbe ingredientele, apoi toarnă compoziția peste aluatul copt în prealabil. Pentru siropul de ciocolată, pur și simplu amestecă ingredientele la rece și toarnă compoziția peste stratul de caramel răcit. Dacă totul este răcit, iar ciocolata de deasupra s-a solidificat, taie compoziția în felii de două ori mai groase decât ciocolata din comerț.

Mannă recomandată: dacă adori cacaua și ți-ai răsfăța pielea cu nucă de cocos, alege săpunul COCO ciocolată Manna, deoarece această minune inodoră este realizată din ulei de cocos, crează o spumă abundentă, iar pe lângă pudra de cacao, i-am adăugat și cocos ras. Cu aceste deserturi dietetice sunt sigură că vei avea un succes garantat și nu uita, după timpul petrecut în bucătărie, urmează răsfățul din baie, unde alături de gustul încă resimțit al desăvârșitelor delicatese, te poți răsfăța cu cosmeticele tale

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta Te poți conecta aici

Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe