Fursecuri de iarnă în varianta vegană!
fursecuri de iarnă în varianta vegană!

Fursecuri de iarnă în varianta vegană!



La auzul Crăciunului, toată lumea înghite în sec, însă alături de cele mai bune dulciuri vegane, ne putem sătura de dulce, fără a avea conștiința încărcată. Ți-am adus cele mai bune rețete!

Aromele prăjiturilor îți readuc spiritul festiv, mai ai timp pentru a experimenta diferite rețete extraordinar de gustoase, până înainte de forfota Crăciunului! Îți sugerez ca, dacă una dintre rețete ți-a reușit perfect, atunci realizează o cantitate mai mare de bunătăți, depozitează-le în mici cutiuțe din metal și ești gata de Crăciun și marele ospăț festiv! Astfel, după ce vei servi rudele, prietenii și pe toți cei dragi, tot nu vei rămâne fără desert, chiar dacă nu toată lumea este vegană.

Tiramisu vegan

Cel mai simplu mod de a prepara tiramisu:

Pentru cremă, amestecă în blender o cutie de tofu de mătase și 100 g de zahăr pudră, alături de zeama de la o jumătate lămâie. Amestecă apoi crema rezultată cu 200 ml de lapte vegan bătut spumă. Între timp, introdu stratificat într-o tavă de sticlă 1 pungă de biscuiți de casă îmbibați în cafea. Presară partea superioară cu pudră de cacao Olandeză și las-o o noapte întreagă sau pentru o perioadă mai mare de timp, la frigider. În acest timp crema se va absorbi ușor și va deveni ușor de feliat. Poți să presari deasupra un pic de scorțișoară, sau chiar un nou strat de pudră de cacao. De asemenea, este o idee bună și dacă pui prăjitura într-un borcan mai mare cu capac etanș decorativ, întrucât astfel, va fi mai ușor de transportat și va arăta superb.


Cuburi de cocos

Acestă prăjitură este foarte simplu de realizat și delicioasă, pe deasupra este decorativă, iar astfel va arăta perfect pe masa festivă.
Pentru pișcotul vegan vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
250 g. de făină integrală de alac sau de grâu
250 g făină albă de alac sau de grâu
1 pachet praf de copt
180 g zahăr de trestie
interiorul răzuit al batonului de vanilie
80 g untură de cocos
400 ml lapte de migdale sau de orez
coaja de la ½ lămâie

Pentru stratul de ciocolată:
10 linguri de cacao
100 g untură de cocos
150 g zahăr pudră de trestie
300 ml lapte de migdale sau de orez

Pentru stratul extern:
250 g de cocos ras

Amestecă ingredientele uscate cu cele două tipuri de făină, cu praful de copt și zahărul de trestie, apoi adaugă vanilia, untura de cocos și laptele de migdale, precum și coaja de lămâie răzuită şi amestecă din nou. Toarnă conținutul într-o tavă căptușită cu hârtie de copt și coace compoziția în cuptorul încins în prealabil la 180 de grade, timp de 30 de minute. Taie în cuburi pișcotul răcit. Apoi pune ingredientele pentru stratul de ciocolată într-un castron și fierbe-le. Cu ajutorul unei furculițe cufundă cuburile de pișcoturi în ciocolata fierbinte, iar apoi învârte-le prin cocosul ras.


Fursecuri de ovăz cu banane

Ingrediente:
60 g fulg de ovăz
70 g tărâțe de grâu alac
3 linguri de zahăr din trestie
2 banane
1 măr
1 baton de vanilie
Scorțișoară, ghimbir, nucșoară, condimente de turtă dulce după gust, apă

Preparare:
Amestecă tărâțele cu bananele păsate, cu mărul răzuit, cu zahărul de trestie, cu conținutul batonului de vanilie și cu condimentele. Când este gata compoziția, adaugă la aceasta și fulgii de ovăz. Adaugă atâta apă, încât să aibă o consistență ușor lipicioasă. Cu ajutorul unei linguri adaugă din compoziția rezultată într-o tavă căptușită cu hârtie de copt, mici discuri, viitoare fursecuri, într-o formă nu prea plată, întrucât în timpul coacerii ele se vor aplatiza și mai mult. Fursecurile se dau la cuptărul preîncălzit la 180°C, până când exteriorul aluatului nu mai este lipicios, iar fulgii de ovăz încep să devină crocanți.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



  • avatar
    • Olivia
    • 16-01-2019 16:14

    Fursecurile de ovăz au fost super gustoase. A mâncat până și piticul :)

    • Olivia
    • 16-01-2019 16:14
    • avatar
      • Andrea Varga-Darabos
      • 23-01-2019 14:40

      Dragă Olivia,

      Îmi face deosebită plăcere să citesc rândurile tale și mă bucură nespus că ai realizat rețeta. Te reaștept, întrucât vor mai urma și alte rețete.

      Cu drag,

      • Andrea Varga-Darabos
      • 23-01-2019 14:40

Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe