Lumânări vegane homemade!
lumânări vegane homemade!

Lumânări vegane homemade!



În serile de toamnă, după-amiezile liniștite sau diminețile moleșite, nu poate fi nimic mai plăcut decât ghemuitul sub o pătură moale pe canapea, alături de o delicioasă băutură fierbinte și produsele tale Manna preferate. Starea ambientală poate deveni și mai intensă, dacă aprinzi o lumânare vegană artizanală. Îți voi arăta cum să o realizezi!


Lumânările au jucat întotdeauna un rol special în viața de zi cu zi: luminează spațiul și creează o atmosferă plăcută, relaxantă, festivă în primele luni reci și din ce în ce mai întunecate. Aprinderea unei lumânări a fost dintotdeauna asociată cu intimitatea, confortul și o atmosferă plăcută, relaxată. Privind direct în flacăra unei lumânări, parcă ne dispare încordarea, tensiunea din corp și începem să ne regăsim într-un fel de stare meditativă, relaxată. Nu este neobișnuit nici faptul ca, în aceste momente să ne inunde cele mai bune idei și să ne simțim inspirate, eventual rememorând aminintiri plăcute din trecutul îndepărtat.

Chiar și confecționarea lumânărilor de casă în sine reprezintă o activitate relaxantă, ca să nu mai vorbim de creativitatea pe care o poți folosi la potențial maxim aici. Ei bine, tocmai ți-am adus o „rețetă” pentru lumânări aromate vegane de soia, deoarece consider că este important să folosim soluții naturale, pe bază de plante, nu numai în produsele cosmetice, ci și în decorarea casei.

Marele avantaj al cerii de soia este că, spre deosebire de lumânările din parafină, arde curat și are o temperatură de ardere mai mică decât parafina, ceea ce înseamnă că arde o perioadă mai lungă de timp, permițându-ți să te bucuri un timp mai îndelungat de flacăra lumânării.

Ingrediente:

Preparare:
  1. În primul rând, măsurăm ceara de soia.
  2. Pregătim vasul din sticlă sau ceramică în care dorim să turnăm lumânarea și măsurăm de două ori cantitatea de fulgi de ceară de soia pe cât este volumul vasului.
  3. După aceea, tot ce mai este de făcut, este să topești ceara. La fel ca și la topirea ciocolatei, poți topi și ceara la bain-marie, fără a risca să o arzi.
  4. Toarnă apă într-o cratiță sau o oală, apoi când începe să fiarbă, așează vasul metalic deasupra cratiței și toarnă ceara de soia în acesta.
  5. Sunt de ajuns câteva minute și ceara se topește complet.
  6. Apoi, așteaptă 5 minute, astfel încât să nu fie atât de fierbinte și adaugă uleiul esențial. Acest pas este necesar pentru a evita arderea uleiului esențial.

Între timp, pregătește paharul sau vasul ceramic în care urmează să torni ceara. Poate fi un pahar de apă cu pereți groși sau un borcan vechi cu pereți groși. Așează cu atenție fitilul pe fundul paharului, astfel încât să nu se miște, poți folosi adeziv dublu în acest scop. Când ești gata, toarnă cu atenție ceara în recipient, asigurându-te că treimea superioară a fitilului rămâne liberă. Ceara se va întări complet în câteva ore și ai terminat lumânarea ta aromată vegană de casă!

Un astfel de obiect artizanal clasic este perfect dacă îți dorești să oferi cuiva un cadou personalizat. Poți decora, picta sau scrie pe paharul lumânării, după bunul plac! Cu toate acestea, ai grijă întotdeauna să nu lași o lumânare aprinsă în cameră, nesupravegheată sau să arzi o lumânare într-un spațiu închis, timp de mai multe ore. Dacă ai un animal de companie, acordă atenție și sănătății acestuia în timp ce arzi lumânări.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe