Aleargă și adună gunoiul: încearcă să faci plogging!
aleargă și adună gunoiul: încearcă să faci plogging!

Aleargă și adună gunoiul: încearcă să faci plogging!



Jogging-ul este bun. Dar și curățarea naturii este bună. Ambele împreună, o alegere perfectă - aceasta este semnificația mișcării plogging. Încearcă și tu cursa de adunare a gunoiului și spune-ne despre experiența trăită!

Plogging este o combinație între cuvântul suedez plocka upp (a ridica/aduna) și cel englez jogging (alergare). Înseamnă alergare și adunare de gunoi, atunci când colectăm gunoiul care ne iese în cale în timpul alergării, într-un sac de gunoi pe care îl purtăm cu noi. Reprezintă o alegere bună pentru tine și mediu și poți organiza activitatea cu prietenii!

Combină alergarea și adunarea gunoiului


Una dintre cele mai amuzante scene din Friends este atunci când Rachel, care nu se pricepe deosebit la gătit, încearcă să facă „trufe englezești tradiționale”. Paginile cărții de bucate sunt în schimb lipite între ele, iar la jumătatea trufei, tot desertul se transformă într-o plăcintă ciobănească, un alt fel de mâncare tradițională englezească. Rezultatul este un desert bizar din carne și vanilie care... nu a existat niciodată.

În timp ce ceilalți se strâmbă, lui Joey, mereu vesel, îi place mâncarea, deoarece „frișca este bună, dulceața este bună, carnea este bună”. Fanii au încercat ulterior să realizeze trufa din sitcom, ca fiind comestibilă, în nenumărate moduri.

Deși nu va deveni niciodată o rețetă de Ziua Recunoștinței, mesajul este etern: nu-ți fie teamă să încerci lucruri noi.

În calitate de brand vegan, eco, am amintit de momentul amuzant al serialului, nu pentru a-ți recomanda preparate din carne, cu amestec dulce cu vanilie (departe de noi acest gând). Pentru Zâne, caracterul complet și exclusiv al florei și faunei înseamnă viață, motiv pentru care prioritizăm soluțiile ecologice în orice situație. Manna este realizată exclusiv din ingrediente vegetale, fără teste pe animale.

Dar în cadrul abordării vegane, Zânelor le place foarte mult să experimenteze!
Așa iau naștere în mod constant Manne noi, cu rețete provocatoare și atractive, precum săpunul COCO ciocolată sau săpunul Gin-tonic.

Ciudata plăcintă îți poate reaminti și Ție: merită să oferi o șansă lucrurilor care nu se potrivesc în peisajul tău la prima vedere!

Chiar și în cazul unora precum alergarea și gunoiul.

Alergare, gunoi, îngrijire zero waste a pielii


Alergarea, ca exercițiu regulat în aer liber, reprezintă de fapt, secretul tinereții eterne. Corpul tău devine din ce în ce mai rezistent la exercițiile fizice regulate, iar toate acestea îți influențează în mod pozitiv sănătatea mintală și starea pielii. Dacă doar cochetezi cu ideea de a alerga, construiește-ți treptat antrenamentele, insistă pe încălțăminte de alergare de înaltă calitate și asigură-te că folosești tehnica corectă de alergare. O parte esențială a celeia din urmă constă din încălzirea și întinderea temeinică, dar și respirația corectă din timpul alergării.

Și nouă ne place să alergăm, întrucât considerăm că este important să ne menținem sănătatea și să facem mișcare, de fapt, din când în când purtăm și noi încălțăminte de alergare.

Adunarea gunoiului nu reprezintă o activitate mai puțin utilă, având în vedere că, din păcate, pe Pământul nostru se generează zilnic o cantitate uimitoare de deșeuri. Nici nu trebuie să mergem prea departe, întrucât chiar și rutina de înfrumusețare poate produce mult gunoi. De aceea, merită să acorzi atenție lucrurilor mărunte, cum ar fi folosirea unei dischete de curățare reutilizabilă pentru ten, care facilitează implementarea îngrijirii zero waste a pielii.

Așadar alergarea și adunarea gunoiului reprezintă o activitate foarte bună, nu doar la nivel personal, ci și la nivel social.

Cum s-au unit?

Plogging ca și mișcare


Probabil că și tu ai întâlnit gunoi pe drumul pe care te aflai în plimbare, la drumeție, în excursie sau la alergare, pe care l-ai ridicat și l-ai aruncat involuntar.

Exact așa au început și primii „ploggeri”. Fiind persoane ecologice care protejează mediul, i-a deranjat pur și simplu la vedere și, astfel, nu l-au lăsat acolo unde era.

Alergarea și adunatul de gunoi a devenit o mișcare în Suedia în anul 2016, de unde a cucerit lumea. Un anume Erik Alhström a fost primul care a ridicat în mod conștient gunoiul în timp ce alerga, urmat de membrii comunităților locale. Potrivit Wikipedia, 2 milioane de oameni (!) practică în fiecare zi plogging în 100 de țări din întreaga lume.

Avantajul evident al adunării gunoiului este faptul că lumea va fi mai curată și mai frumoasă. Problema deșeurilor omniprezente, a insulelor de deșeuri ce plutesc pe mări, a devenit de fapt o problemă globală care poate cauza pe bună dreptate îngrijorare. Dar asta nu înseamnă că ești neputincioasă la nivel local.

Începe prin a nu produce mai mult gunoi decât ai nevoie și prin a ridica deșeurile care se află chiar în fața ta!

Reguli de bază în plogging

  • Începe la nivel mic. În primul rând, uită-te în jurul traseului tău obișnuit de alergare sau de drumeție, pentru a observa dacă este gunoi. (Se poate spune că da, este)
  • Alege un sac de gunoi rezistent. Având în vedere faptul că îl vei purta la tine pe tot parcursul traseului, nu strică să nu optezi chiar pentru cel mai subțire sac posibil. Ar trebui să te asiguri că are un mâner, un șnur, cu care să îl ții mai ușor.
  • Atenție la greutate. Nu umple sacul, pentru că nu are sens să alergi cu ceva greu în mână: te poți trezi cu întinderi musculare.
  • Mănuși, mănuși, mănuși! Adună gunoiul numai cu mănuși groase, rezistente și nu încerca să aduni deșeuri periculoase (sau chiar necunoscute la prima vedere, neidentificabile). Rezumă-te la hârtie și plastic.
  • Ai grijă de tine. Atenție, de asemenea, la deșeurile (de exemplu, resturi din construcții, bucăți de sticlă) care te pot înțepa sau tăia. Acest lucru se poate întâmpla chiar și cu mănuși.
  • Apleacă-te cu pricepere. Colectarea gunoiului reprezintă și o formă de exercițiu, deoarece trebuie să te apleci pentru a aduna gunoiul, a-l ridica și a-l pune în sac. Apleacă-te cu grijă, mai degrabă prin ghemuire, pentru a nu te accidenta.
  • Selectează. Dacă vrei să fii cu adevărat profesionistă, atunci acorzi atenție doar unui singur tip de deșeu la un traseu (fie doar hârtie sau doar plastic), deoarece astfel, este mai ușor de aruncat selectiv la punctul de colectare corespunzător, din zonă.
  • Invită prieteni. Dacă alergi cu un grup, fiecare poate prelua un singur tip de deșeuri, așadar, împreună faceți și mai mult.

Manne binemeritate după plogging


Atunci când aduni gunoiul în timp ce alergi, ai grijă de mediul înconjurător. Atunci când folosești Manna, faci tot exact același lucru!

După o alergare, cu siguranță te vei bucura de un duș relaxant, care va fi o experiență și mai ecologică datorită săpunului vegan, fără chimicale și fără ulei de palmier, COCO unt de shea. Deși Manna preferată de foarte multe persoane reprezintă o alegere excelentă și pentru spălarea părului, aruncă un ochi și la gama de șampoane și balsamuri pentru păr; sunt la fel de blânde cu mediul înconjurător.

Alergarea este utilă, adunarea gunoiului la fel. Este timpul să le combini și să încerci să faci plogging!

Cum a fost alergarea și adunatul de gunoi? Povestește-mi în comentariu!

Ți-a plăcut articolul? Împărtășește-l cu prietenii și cunoscuții tăi, pentru a-l citi și aceștia

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe