Mare atenție la aceste 4 aspecte, atunci când te antrenezi vara!
mare atenție la aceste 4 aspecte, atunci când te antrenezi vara!

Mare atenție la aceste 4 aspecte, atunci când te antrenezi vara!



Când spui: antrenament de vară, în imaginația ta s-ar putea să apară deja o serie de imagini fericite - soare, distracție, energie explozivă, companie bună, o cameră răcoroasă sau o plajă însorită. Antrenamentul de vară are multe fețe, dar există aspecte la care trebuie să te adaptezi oriunde.

Primul exercițiu: apa mai presus de toate!

Apa este linia vitală a fiecărei celule din corpul tău, chiar și vara. Bea suficient (cel puţin 2-2,5 litri de) lichid, de preferat sub formă de apă curată, fără arome, înainte de antrenament. Poți avea tendința de a uita de sete în timpul antrenamentului, așa că acordă mare atenție acestui aspect. Nu e nevoie să îți spunem că nu ar trebui să optezi pentru băuturi răcoritoare dulci sau cafea nici în timpul zilei, nu-i așa? Vestea bună este că aportul de apă al fructelor consumate este inclus în cantitatea de lichid.

A simți sete reprezintă deja un avertisment serios. Dacă simți sete, pierzi mai multă apă decât ai consumat, așadar trebuie să bei. Pentru a înțelege mai ușor semnalele corpului tău, citește articolul nostru anterior, care dezvăluie cele 3+1 motive pentru care corpul tău cere apă.

Și pielea ta are nevoie de apă! Pe lângă faptul că o hrănești în mod conștient din interior consumând cantitatea potrivită de apă, alege o Mannă care să aibă grijă de pielea ta și din exterior, tot cu atâta hotărâre. Recomandăm Gelul inodor din esență de flori, cu acid hialuronic, din gama Manna pre-aging, al cărui ingredient principal este apa, iar textura sa gelatinoasă se datorează acidului hialuronic care asigură elasticitatea și fermitatea pielii tale. Poate fi folosit pentru pielea normală, uscată, grasă și chiar sensibilă, precum și pentru îngrijirea feței și a corpului.

Al doilea exercițiu: efectuează exerciții în aer liber, dar fii prudentă!


Am menționat oare, că vara poate fi foarte, foarte cald? ? Ei bine, căldura, în special cea extremă, nu este prietena ta, atunci când vine vorba despre exerciții fizice. Nu efectua exerciții în aer liber în timpul critic pentru plajă, respectiv între orele 11:00 și 15:00, mai ales dacă există o avertizare de căldură.

Corpul tău îți va semnala dacă trebuie să fii mai atent la căldură. Primul semn de avertizare este un spasm muscular; dacă te confrunți cu așa ceva în timp ce faci mișcare, încetinește și bea mai multe lichide! Dacă te simți amețită, transpiri mai mult, ritmul cardiac se accelerează, atunci te poți afla în pericol de epuizare din cauza căldurii, așadar, oprește-te imediat din mișcare! Insolația însoțită de o durere de cap pulsatilă, greață sau lipsă de transpirație este deja nivelul la care trebuie să chemi o ambulanță.

Cu suficiente precauții, poți evita toate acestea și „tot ce ai de făcut” este să te bucuri de sportul ales. Ce sporturi poți face în siguranță dimineața sau după-amiaza (ori în interior în timpul zilei)? Câteva idei, care nu necesită un echipament complicat, ci doar o companie bună: volei pe plajă, badminton, frisbee, yoga în aer liber. Și ceea ce poți face singură: gimnastică, mers pe jos, jogging, patinaj cu role, rollerblading, ciclism indoor, ciclism obișnuit.

Nu te rezuma doar la sport! Încearcă metoda naturală, fără chimicale, împotriva transpirației! Alege acest deodorant cremă fără parfum, pentru piele sensibilă, care se folosește încălzind o cantitate mică în palma mâinii, apoi se aplică, prin masare uniformă în axile. Lasă-l să se usuce și ești gata! Deodorantul cremă este o soluție blândă, dar eficientă împotriva transpirației, deoarece neutralizează bacteriile care provoacă mirosurile neplăcute. Datorită untului de shea din compoziția sa, nu se topește la căldură și îl poți folosi chiar dacă pielea ta este sensibilă.

Al treilea exercițiu: revigorează-te în camera răcoroasă!


Nu simți remușcări chiar dacă vrei să te antrenezi între patru pereți vara, în loc de pajiștea însorită sau malul apei. Care să fie: o sală de sport sau acasă? Ei bine, în nici unul dintre acestea nu trebuie să te stresezi cu privire la insolație.

Dar pe oricare l-ai alege, reține: responsabilitatea față de mediu te obligă să fii atentă la structurile care funcționează cu electricitate, inclusiv cu aer condiționat și aparate de gimnastică. În multe cazuri, furnizorii de energie, utilizează energie fosilă pentru a produse electricitate, iar acest lucru cu siguranță ne împovărează mediul. Și aerul condiționat este dăunător sănătății. Dacă este posibil, nu îndrepta aerul rece spre tine și oricât de greu ar fi, nu permite ca diferența dintre temperatura exterioară și cea interioară să depășească 6-8 grade.

Sportul interior nu va fi niciodată plictisitor, dacă rătăcești prin peisajele preferate în gând.

Există Manne care ajută fantezia la un nou nivel. Așa sunt săpunurile-cocktail Manna, care trezesc amintiri, te transpun într-o dispoziție pozitivă și te încântă.

Săpunul-cocktail Mojito are la bază ulei de cocos și de măsline, dar îl recomandăm după sport la îmbăiere (sau duș ori spălatul mâinilor), nu numai din acest motiv. Menta din compoziția sa conferă o senzație răcoritoare pe piele, de parcă aerul s-ar fi răcit cu câteva grade. Acest lucru poate fi intensificat cu un ceai rece de mentă, unul dintre puținele tipuri de ceai care este poate chiar mai bun atunci când este consumat rece decât fierbinte.

Al patrulea exercițiu: nu uita de întinderi după antrenament!


După antrenamentele de vară, s-ar putea să te simți plină de energie și că poți reîncepe în orice moment. Ei bine, sentimentul este înșelător; întinderile sunt esențiale!

Pe lângă aportul de lichide, se recomandă și aportul de proteine, mușchii tăi au nevoie de acestea. Dar trebuie să mănânci imediat sau puțin mai târziu? Ce ar trebui să mănânci după antrenament dacă vrei să slăbești? Și dacă ți-ai mări masa musculară? Am scris despre aspectele alimentației după antrenamente, aici pe pagina noastră de blog. Nu uita să te odihnești între două antrenamente, acest lucru reduce și riscul unor accidentări ulterioare.

Ca și relaxare a mușchilor și a întregului corp, îți recomandăm gelurile de duș Manna în ambalaje practice, care pot fi închise și transportate cu ușurință; trebuie doar să-ți pui preferatul în geantă și acesta va fi mereu la îndemână după antrenament. Sfatul nostru: alege gelul de duș Manna cu parfum de rozmarin și mentă: răcoritor, proaspăt, natural, fără chimicale și cu o spumă excelentă.

Ai o prietenă căreia îi place badmintonul, yoga sau joggingul la fel de mult ca și ție? Bucurați-vă împreună de exerciții de vară și de produsele Manna recomfortante și răcoritoare!

Ți-a plăcut articolul? Împărtășește-l cu prietenii și cunoscuții tăi, pentru a-l citi și aceștia

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe