Viața în rulotă/van life este pentru tine?
viața în rulotă/van life este pentru tine?

Viața în rulotă/van life este pentru tine?



Adepții mișcării van (Van Life Movement) aleg rulota în loc de hoteluri atunci când vine vorba de vacanțe. De fapt, își pot imagina întreaga viață ca fiind nomadă, călătorind și lucrând în mașina pe care au transformat-o. Este pentru tine o asemenea viață? Un lucru este sigur, îți poți transforma casa cu motor într-una și mai confortabilă cu produsele Manna naturală, fără chimicale!

Ceea ce îți doreai să afli despre mișcarea van life


Majoritatea oamenilor identifică vacanța cu o cameră de hotel, confort de cinci stele și un zbor care durează câteva ore. Susținătorii mișcării van life, în schimb, cred că este posibil să plecăm în vacanță, astfel încât să lăsăm o amprentă ecologică mai mică, să cheltuim mai puțin, dar în schimb să experimentăm mult mai mult din lumea înconjurătoare.

„Van” înseamnă dubă, rulotă, autocaravană, mașină de locuit. Cei mai hotărâți reprezentanți ai mișcării, ce își are originile în SUA, transformă personal autovehiculele, instalând electrocasnicele și mobilierul necesare călătoriei în rulotă. Alții își doresc doar o escapadă din viața de zi cu zi și închiriază o rulotă pentru a explora cele mai frumoase regiuni.

Stilul de viață cu rulota variază foarte mult. Unii oameni și-ar reduce costurile locuinței trăind într-o rulotă „confortabilă” tot timpul anului și respingând normele sociale, în timp ce alții doar gustă un strop din viața liberă, minimalistă.

Călătoria cu rulota reprezintă un stil de viață pe care tot mai mulți oameni din întreaga lume îl adoptă și care este promovat de sute de site-uri web, comunități și videoclipuri YouTube despre van life. Este suficient să introduci în motorul de căutare Van Life roadtrip sau Van Life Road Trips, și vei fi întâmpinată de o multitudine de videoclipuri de călătorie, prezentând aventurile unor nomazi îndrăzneți.

Este și pentru tine viața lentă?


Motto-ul celor care aleg un stil de viață nomad este încetinirea, minimalismul, aventura și o reevaluare radicală a vieții de zi cu zi.

Mișcarea vieții de rulotă nu se referă doar la un trend, ci și despre conștientizarea că viața noastră debordează o frumusețe mult mai amplă decât ceea ce observăm. În loc să te grăbești, să alergi zilnic, scopul odihna. Să descoperim și să apreciem micile frumuseți ale lumii înconjurătoare.

Nu trebuie să te retragi complet din societate pentru a te desprinde de agitație, majoritatea nomazilor consideră că o simplă vacanță poate deveni o experiență de viață de neuitat.

Viața cu rulota pare atrăgătoare, dar te gândești chiar și de două ori înainte să o încerci?

Nu trebuie să devii brusc un aventurier nomad, mereu pe drumuri. Poți încerca să încetinești oricând, chiar și în timpul unei singure, scurte evadări din rutina zilnică, dacă următoarea escapadă va fi undeva într-un loc special, aproape de natură, nu în orașul supraaglomerat sau la ștrandul local, putând să optezi pentru drumeție (pe jos, cu bicicleta, cu mașina sau chiar cu rulota).

„Tot ceea ce îți poate face viața mai bună se află dincolo de zona ta de confort”, citam mai devreme într-o postare anterioară. Oricum ai vrea să-ți reinventezi viața, trebuie să treci dincolo de hotarele pe care le-ai autocreat pentru tine. Este tot un fel de limitare și dacă te gândești că poți pleca în vacanță doar cazându-te la hotel. În urma unei călătorii cu rulota, vei avea posibilitatea să-ți reevaluezi opinia cu privire la limitări, odihnă și libertate. Citește despre cum îți poți părăsi zona de confort!

Viața cu produsele Manna în rulotă poate deveni confortabilă


În ciuda limitărilor în dimensiune, rulotele cu un singur spațiu pot ascunde băi fantastice, spațiul disponibil stârnind și angrenând imaginația nomazilor. Poate găzdui orice, de la o cabină de duș de lux până la un simplu rezervor de apă (de fapt, totul depinde de portofelul proprietarilor).

Produsele Manna naturale, fără chimicale, își găsesc locul în orice rulotă, în sensul strict al cuvântului și, de asemenea, datorită abordării sale naturale. Asemenea adepților van life, credem că natura este pe primul loc. Ansamblul florei și faunei reprezintă însăși viața, ce trebuie tratată cu respectul cuvenit, bucurându-ne de frumusețea momentelor simple.

Geanta de toaletă Manna, realizată din bumbac 100% reciclat, poate fi un element de bază în rulota ta. Nu ocupă mult spațiu (16x10,5 cm), însă produsele tale preferate Manna, se pot afla mereu la un loc. Eu aș adăuga cu siguranță un deodorant-cremă Manna, care protejează în mod natural împotriva mirosurilor neplăcute, complet fără chimicale.

Periuța de dinți vegană, cu mâner din bambus și peri fără BPA, va deveni, de asemenea, indispensabilă, iar alături de aceasta vei avea nevoie și de o pastă de dinți cu aromă proaspătă, dar eficientă în curățare, cum ar fi pasta de dinți neagră Manna cu lămâie, fără fluor.

La spălare, optează pentru Manne versatile, multifuncționale. Cum ar fi săpunul COCO cu unt de shea, care este excelent și pentru spălarea părului. Și un gel de duș Manna într-un ambalaj practic poate deveni de mare folos în rulotă. La fel, pentru spălarea părului, șamponul solid Manna pentru păr devine indispensabil, întrucât se folosește economic, se sigilează bine și ocupă foarte puțin spațiu. La producerea sa, este necesară o cantitate mult mai mică apă, așadar reduce și amprenta ecologică, chiar dacă te deplasezi peste continente în zbor sau trăiești viața de rulotă.

Cu cine ți-ar plăcea să călătorești într-o rulotă? Povestește-i despre mișcarea van life și vezi dacă are chef de o vacanță aproape de natură!

Ți-a plăcut articolul? Împărtășește-l cu prietenii și cunoscuții tăi, pentru a-l citi și aceștia

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe