Cum să începi noul an cu energie?
cum să începi noul an cu energie?

Cum să începi noul an cu energie?



2023 aproape sigur îi va împărți în două tabere pe cei care au o listă de rezoluții la începutul anului. Sunt cei care cred că nu este necesar să faci jurăminte sau să creezi vise, pentru că apar atât de multe evenimente neașteptate, încât majoritatea planurilor oricum nu se împlinesc. În același timp, alții cred că planul se poate schimba, dar numai dacă există ceva de schimbat la acesta. Cu alte cuvinte, da, un plan este într-adevăr necesar.

Noi îți recomandăm calea de mijloc. Pentru 2023, promite-ți doar că vei rămâne energică și motivată, astfel încât să poți face față obstacolelor ce vor apărea inevitabil. Din postarea mea, poți afla cum poate deveni realitate un început energic de an.

Surse de energie pe care le poți folosi pentru reîncărcare în 2023

  • Nu te gândi cu optimism doar la viitor, ci și la trecut.
Pentru câte lucruri ai luptat cu succes în ultimul an? Ce ai reușit să obții în ciuda circumstanțelor dificile? Amintește-ți fiecare reușită, nu numai în general, ci și în mod specific. Consumi în sfârșit, un mic dejun bine gândit? Alergi în mod regulat și chiar culegi gunoiul în această activitate? Ai o bucătărie zero waste? Scrie pe o foaie toate reușitele de care ești mândră, pentru că acestea țin treaz spiritul tău de luptătoare, reamintindu-ți că orice obiectiv aparent imens, ce se ridică falnic la orizont precum un munte, chiar poate fi atins în pași mici.

  • Dormi mult și în noul an.
Simte-te liberă să dormi o parte a anului 2023 (știai că oricum vei face acest lucru, o treime din întreaga ta viață?). Somnul este esențial pentru ca sistemul tău imunitar să se regenereze și corpul să se reîncarce. Un adult are nevoie de cel puțin 7 și chiar 9 ore de somn. De asemenea, trebuie să te asiguri că odihna are loc în condițiile optime, pentru a nu te întoarce pe toate părțile cu neliniște sau pentru a nu transpira, dacă, de exemplu, în dormitor este prea cald. Ajută foarte mult dacă ești consecventă în ceea ce privește ora la care te culci, iar dacă poți, nu încerca să adormi cu stomacul plin sau cu televizorul pornit.

Ia în serios somnul. Corpul tău ține evidența somnului pierdut (asemenea unei datorii bancare) și în cele din urmă trimite factura sub formă de oboseală în timpul zilei, iritabilitate și performanță fluctuantă la locul de muncă. Sfat pentru noul an: fă tot ce poți pentru a evita acumularea unei datorii mari de somn. Dacă nu ai făcut-o deja, asigură-te că ții evidența somnului, astfel încât să poți vedea totul clar. Pe lângă orele la care te-ai culcat și te-ai trezit, poți nota și dacă te-ai trezit involuntar (asta în cazul în care îți amintești) și cât de proaspătă te-ai trezit. Dacă descoperi că somnul tău nu este odihnitor, schimbă-ți obiceiurile.

  • Simți deja, că și tu însăți faci parte din natură.
Calitatea somnului tău este mai strâns legată de viața aproape de natură decât ai putea crede. Procesul biologic, numit și ritmul circadian, reglează, printre altele, ritmul de somn și de veghe (precum și ritmul de viață al multor alte ființe vii). În mod ideal, ceasul tău intern îți va spune când și ce să faci, ascultă-l. Nu te gândi la lucruri grandioase. Dacă știi că ești genul ce se trezește devreme și ai mai multă energie în acel moment, atunci un antrenament matinal te-ar aduce la potențial maxim, mai degrabă decât dacă l-ai practica seara.

Din păcate, perturbarea ritmului ideal de somn poate apărea cu ușurință. De exemplu, prin munca regulată de noapte, culcarea târzie și ruperea sistematică a propriilor obiceiuri. Este greu să auzi sunetul ceasului corpului tău, deoarece e bine ascuns de goana vieții cotidiene, de ritmul agitat. Pe lângă faptul că încerci să te scoli și să te culci la o oră care se potrivește ritmului tău interior, învață să te bucuri și de natură!

Niciodată nu este prea târziu să te întorci la natură și să explorezi minunatul mediu ca și hobby. Studiile au mai arătat că în natură nivelul hormonilor de stres scade, se activează sistemul imunitar, iar nervii sunt aproape neteziți. Un sfat cu adevărat magic pentru a-ți reîncărca bateriile în Noul An: urmărește un răsărit și un apus. Bucură-te de priveliște, admiră toată frumusețea de parcă nu ai mai fi văzut așa ceva până acum, predă-te acestui miracol zilnic.

Manne energice și revigorante pentru noul an


Și produsele naturale Manna, fără chimicale reprezintă o sursă de reîmprospătare. Ce anume faci, chiar și de mai multe ori pe zi, iar 2023 reprezintă o oportunitate excelentă de renaștere instantanee? Desigur, duș, iar alături de un gel de duș ales cu atenție, această activitate poate deveni o experiență extraordinară. Pe lângă experimentarea pielii mătăsoase, secretul mai constă și din parfumul atent compus. Am pentru tine chiar și două idei, despre cum să te revigorezi sub duș: una constă din Gelul de duș revigorant cu mușețel roman-lămâie și acid hialuronic, iar cealaltă dezvăluie Gelul de duș liniștitor cu lavandă– geranium și acid hialuronic. Dacă preferi băile, revigorează-ți apa cu 2-3 picături de ulei esențial de eucalipt 100% pur, cu un parfum camforat, lemnos. Aroma caracteristică, intensă a uleiului esențial de eucalipt nu este un accesoriu indispensabil doar pe timpul sezonului rece, ci îți limpezește mintea și într-o zi obișnuită a săptămânii.

Tu ce legământ ai încheiat la începutul anului? Povestește-mi în comentariu!

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe