Rețete ușoare după supraalimentarea de Sărbători
rețete ușoare după supraalimentarea de sărbători

Rețete ușoare după supraalimentarea de Sărbători



De ce este atât de greu să evităm mâncatul în exces din timpul Sărbătorilor? Răspunsul nu se referă neapărat la conținutul mai ridicat de calorii al meniului tradițional de Crăciun. Ci mai degrabă la faptul că ne ieșim din ritm în aceste zile, ne abatem involuntar de la obiceiurile noastre.

În primul rând, uităm de mesele obișnuite (și de pauzele dintre acestea), cedăm la ceea ce ni se oferă și ronțăim în mod constant. Sărim peste antrenamente, ieșim eventual la doar câte o plimbare, în mod normal, respect pentru excepții. Suntem chiar încântați că ne putem odihni, ceea ce este, de fapt, complet de înțeles. Rezultatul este supraalimentarea și, ca urmare, câteva kilograme în plus, un strop de depresie și o oboseală de plumb.

Nu poți întoarce roata timpului, dar poți încerca să atenuezi daunele. Iar în acest sens, îți arătăm câteva rețete ușoare și simplu de preparat.

Salatele și supele de legume sunt pionii de bază ai dietei de după vacanță. Este un fapt că poți alege din mult mai puține legume proaspete în timpul iernii, dar în acest caz, legumele congelate sau conservate reprezintă un compromis acceptabil. Cu legumele „de casă”, poți evita deplasarea și, în același timp poți crea un fel blând de mâncare.

O cană de fasole albă cu legume colorate


Un ghid general pentru salatele de legume este acesta: alege două sau mai multe legume și apoi pregătește-le (prin gătire sau la abur). Amestecă, adaugă dressingul și este gata.

Rețeta de bază: salată vegană de fasole albă și broccoli


Fasolea este o legumă neglijată pe nedrept. Parțial pentru că ne temem de balonare, iar parțial pentru că avem impresia că îngrașă din cauza conținutului de amidon. Cu toate acestea, uităm că fasolea este o sursă excelentă de proteine ​​și fibre și este disponibilă pe tot parcursul anului.

Cu o ceașcă de salată de fasole albă, garantat că nu vei exagera, dimpotrivă, vei scăpa de nevoia de a lua fel de fel de gustări, timp de ore întregi. Dacă o asortezi cu niște legume crocante și colorate, te va face să te simți și mai bine. Pe lângă broccoli, fasolea albă se potrivește bine și cu ceapa, prazul, roșiile, porumbul, ardeiul gras, salata iceberg și chiar și varza.

Ingredientele salatei vegane de fasole albă și broccoli:

  • fasole albă (pe timp de iarnă, o idee bună este chiar și cea conservată)
  • broccoli (broccoli congelat este de asemenea excelent)
  • pentru dressing: ulei de măsline, zeamă de lămâie, muștar vegan și sirop de agave,
  • sare, piper

pentru decor: coajă rasă de lămâie, capere Fasolea albă conservată poate fi scursă și folosită imediat fără a fi gătită. Fierbe broccoli în apă clocotită cu sare timp de cel puțin 2 minute. Profesioniștii îl răcesc într-o baie de gheață pentru a-l face cu adevărat crocant. Poți chiar să rupi buchețelele de broccoli în bucăți mai mici cu mâna sau le poți tăia și cu un cuțit. Dressingul vegan poate consta din ulei de măsline, un strop de muștar și sirop de agave și, după gust, sare și piper. Decorul este la latitudinea ta, însă îți dau două sfaturi: scurge și caperele (există șanse mari să reușeti să obții doar varianta la borcan) și taie-le în bucăți mici. Este suficientă doar puțină coajă de lămâie, dar trebuie să provină de la o lămâie netratată.

Supe vegane și calde de legume după Sărbători


După Sărbători, alături de salate, terenul este al supelor și ciorbelor. Supele vegane nu necesită altceva decât legume (în acest caz broccoli), ceapă, condimente și cartofi sau 1-2 linguri de făină pentru îngroșare.

Rețeta de bază: supa vegană de broccoli

Ingrediente:
  • broccoli (congelat sau 1-2 căpățâni de broccoli)
  • un cartof mic, tăiat cubulețe (pentru îngroșare)
  • ulei de măsline
  • apă sau supă de legume
  • ceapă și usturoi tocate
  • pentru asezonare: sare, piper, eventual nucșoară

Primul pas este călirea cepei în puțin ulei. Urmează cartofii decojiți și tăiați cubulețe, broccoli, de asemenea, tăiat bucățele, până când se înmoiaie ușor. Deoarece cartofii au nevoie de mai mult timp, așteaptă puțin cu broccoli. O poți dilua și cu apă, dar dacă ai supă de legume gata preparată, totul va fi și mai gustos. După răcire, omogenizează totul cu ajutorul unui blender vertical și asezonează după plac.

Dorești să citești mai multe despre acest subiect? Aici am oferit câteva sfaturi pentru detoxifierea de după Sărbători, iar apăsând aici, vei regăsi sfaturi perfecte pentru cinele de iarnă. Dar poți citi și despre hidratarea de după Crăciun și stimularea circulației sanguine.

Manne ușoare pentru calmarea pielii


Pielea noastră, care a fost deteriorată de de frig, vânt și aerul uscat, poate fi și aceasta calmată.

Untul de shea obținut din fructele arborelui de shea a fost inventat de natură pentru a îți hrăni, hidrata și regenera pielea. Aruncă o privire printre tipurile de Manna Shea Variations, realizate din ingrediente 100% naturale, printr-un proces blând și alege untul care îți va oferi 10 minute de lux pe zi! Îl poți folosi chiar și din cap până în picioare pentru a-ți îngriji pielea, deoarece este incredibil de versatil.

La tine ce fel de preparate se pun pe masa de după Sărbători? Spune-mi într-un comentariu!

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe