Spune-mi, ce este microbiomul?
spune-mi, ce este microbiomul?

Spune-mi, ce este microbiomul?



Microbiomul uman reprezintă totalitatea microorganismelor (bacterii benefice, ciuperci, virusuri) ce trăiesc în corpul tău, de la sistemul digestiv până la piele. O parte definitorie a microbiomului reprezintă stratul protector al pielii, fie și doar pentru că pielea este cel mai mare organ al tău.

Întregul microbiom are doar câteva sute de grame, ceea ce reprezintă o masă neglijabilă în comparație cu greutatea corporală. Cu toate acestea, funcționarea sa echilibrată determină practic dacă te afli într-o „formă bună”. Integritatea microbiomului îți afectează sănătatea, funcționarea normală a sistemului imunitar și, prin microbii de pe piele, frumusețea pielii.

Cum îți poți ajuta microbiomul?

  • Alege-ți cu atenție produsele cosmetice din baia ta și compoziția acestora.

Microbiomul este responsabil pentru ca pH-ul pielii tale să nu se schimbe. De asemenea, poți ajuta la menținerea unui mediu normal, ușor acid, folosind produse cosmetice care sunt în concordanță cu nevoile pielii tale.

O parte a misiunii Manna este de a îți proteja pielea de iritanți, conservanți artificiali, derivați din petrol care înfundă pielea și uleiuri din silicon. Aruncă o privire printre săpunurile și gelurile de duș naturale Manna și așează pe raft produse cosmetice prietenoase cu microbiomul!

  • Nu freca (și) microbiomul în timp ce faci baie sau duș!

În urma folosirii gelurilor de duș care au efect iritant și care conțin ingrediente ce intensifică spumarea, dar și un efect puternic de curățare, se mai ascunde un pericol pentru stratul protector exterior al pielii tale: frecarea. Dacă îți freci pielea prea tare prin zgâriere cu un burete mai aspru, oferi loc rănirii și iritațiilor.

Mai puțin este uneori mai mult. În locul unei băi lungi, care usucă pielea, optează pentru un duș rapid, dar plăcut și înlocuiește buretele aspru cu un gel de duș care îți și hidratează pielea. Am scris mai multe despre ritualul de îmbăiere Manna, aici în acest articol. Dacă nu ai făcut-o deja, atunci a sosit timpul să-ți creezi propria rutină!

  • Scapă de tot ce poate găzdui microbi în baia ta.

Dacă îți spun că inclusiv buretele sau mănușa de baie reprezintă o sursă de bacterii, atunci poate vei renunța mai repede la acestea.

Bacteriile care provoacă inflamații, infecții și iritații se pot înmulți cu ușurință în componența bureților umezi neutilizați, care vor intra în contact cu pielea ta fie că vrei fie că nu. (Dacă ți-ai deteriorat anterior pielea, atunci dezechilibrul microbiomului este „garantat”.)

Dacă îți dorești ca reînnoirea ritualului tău din baie să fie combinat cu o dispoziție plăcută, atunci inspiră-te din acest articol al meu. Aici am enumerat de câte lucruri ar trebui să te mai lipsești și în bucătărie și baie, pe lângă buretele plin de bacterii, periuța de dinți care imploră înlocuirea ori corectoarele și pudrele cu aplicatoare de tip burete, expirate de mult.

  • Lasă pielea să se regenereze de la sine, oferă-i spațiu.

Pielea ta este capabilă să se reînnoiască zi de zi, atâta timp cât nu interferezi cu funcționarea sa. Chiar și schimbările mici se pot cumula, iar în timp vei observa că abia dacă te mai confrunți cu coșurile, tensiunea, iritația sau pielea lucioasă.

Câteva lucruri mărunte care pot avea un efect spectaculos pe termen lung: în primul rând, nu îți atinge fața tot timpul, mai ales fără să vă te speli pe mâini în prealabil. Curăță cu atenție instrumentele de machiaj, cum ar fi pensulele, și nu lăsa machiajul peste noapte, spală și curăță bine tenul seara.

Vei regăsi și sfaturi practice pentru o piele frumoasă și curată a feței, aici. Despre ritualul de îngrijire a feței, în special curățarea feței în doi pași, poți citi mai multe aici. Pentru curățarea feței în mod ecologic, recomand dischetele demachiante naturale, lavabile, realizate din bambus și bumbac. Pot fi folosite de până la sute de ori și le poți asigura dezinfectarea manual ori în mașina de spălat.

De asemenea, îți poți răsfăța pielea prin includerea unei creme faciale care își propune în mod special să protejeze microbiomul ca parte a ritualului de îngrijire a feței.

Crema ultra-ușoară Manna PRO Rebalancing MICROBIOME WATER CREAM susține microbiomul prin mai multe ingrediente active, cum ar fi extractul din semințe de ovăz fermentat, squalenă, ulei de șofran și acid hialuronic. Efectele sale dovedite clinic includ îmbunătățirea stratului protector al pielii, stimularea sistemului natural de apărare al epidermei și echilibrarea florei pielii.*

*Conform rezultatelor unui studiu instrumental efectuat în cadrul unui laborator independent și recunoscut pe plan internațional.

Ai un săpun sau un gel de duș Manna preferat? Ai încercat cremele pe bază de apă?

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe