9 lucruri de care e mai bine să scapi
9 lucruri de care e mai bine să scapi

9 lucruri de care e mai bine să scapi



1. Cu siguranţă ştii deja care sunt alimentele pe care nu trebuie să le mănânci niciodată, dacă găseşti pe ele urme de mucegai. Nu e suficient să tai partea mucegăită: dacă găseşti pufuri verzi-albe pe pâine, produse de patiserie, biscuiţi, nicidecum nu le consuma!

2.Scapă şi de resturile vechi şi stricate rămase în frigider, deoarece pot provoca boli. Dacă frigiderul tău „miroase“, o lămâie tăiată sau un bol micuţ de bicarbonat de sodiu poate neutraliza mirosurile neplăcute.

3. Este la fel de important să ştii că trebuie schimbat şi buretele de vase cel puţin o dată pe săptămână, periuţa de dinţi cel puţin o dată pe lună, deoarece pot fi un sol fertil pentru înmulţirea bacteriilor nocive care nu mai pot fi eliminate nici prin clătirea cu apă fierbinte.

4. Dezinfectanţi cu clor: schimbă-le cu dezinfectanţi naturali, chiar unii pregătiţi acasă. Sunt tot mai multe cercetări care confirmă că aceste chimicale sunt dăunătoare pentru sistemul imunitar şi merită să scapi de ele cu atât mai mult dacă ai şi copii în casă.

5. Săpunuri antibacteriene: majoritatea lor conţin chimicale foarte dubioase, triclosan, şi cercetările au confirmat că aceste chimicale folosite pentru dezinfectarea mâinilor nu sunt mult mai eficiente decât o spălare profundă cu săpun şi apă caldă.

6. Nici plasticele nu sunt sigure: cutiile vechi şi flacoanele din plastic pot conţine BPA, care sub efectul căldurii interacţionează cu mâncărurile păstrate în ele, şi aceşti compuşi pot tulbura funcţionarea sănătoasă a sistemului tău hormonal. Cel mai sigur e să le schimbi în favoarea unor borcane din sticlă care pot fi închise bine.

7. Există o problemă şi cu tocătoarele din plastic: nu sunt prea sănătoase nici ele şi îţi recomand să rămâi la tocătoarele tradiţionale din lemn. Din păcate, urmele de tăieturi formate pe tocătoarele din plastic nu pot fi curăţate complet de toate urmele de alimente, în schimb, tocătoarele din lemn neutralizează natural bacteriile care se formează în acestea.

8. Odorizante: acestea sunt parfumuri artificiale realizate din chimicale şi multe persoane sunt sensibile la ele, deoarece aceste chimicale odorizante pentru locuinţă, maşină, încăperi administrative sau haine provoacă dureri de cap, greaţă, stare de rău. Ba mai mult, numeroase cercetări au arătat că sunt în mod special dăunătoare sănătăţii. Pe lângă aerisirea frecventă, mai poate fi util să-ţi decorezi camerele cu plante de interior, iar dacă chiar simţi nevoia, mai degrabă lasă uleiuri esenţiale pure naturale ca să se evapore.

9. Apoi, cosmeticele: majoritatea produselor cosmetice şi de îngrijire din comerţ conţin imaginea unui mic vas cu marcajul 3, 6, 9, 12 sau 24M. Pictograma indică termenul de valabilitate calculat de la deschidere. E important să ştii că mai ales rimelurile, fondurile de ten, pudrele sau produsele care se aplică cu burete dăunează mult dacă nu le schimbi după data marcată pe ambalaj. În acestea, precum în buretele de vase sau periuţa de dinţi, se pot forma bacterii care cauzează inflamarea pielii sau coşuri sau chiar infecţia ochilor.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



  • avatar
    • Ciuc
    • 02-04-2016 13:26

    Foarte interesant acest articol. Acum îmi dau seama că aproape toate problemele femeilor legate de ten sunt din cauza cosmeticelor. Fiind zilnic bombardate cu reclame ajungem să cumpărăm uneori din curiozitate, sperând că acel produs va face minuni, când în realitate mai rău ne dăunează. Trăim într-un cerc vicios. După atâția ani am realizat că produsele cu adevărat de calitate nu au nevoie să-și facă reclamă la televizor.

    • Ciuc
    • 02-04-2016 13:26

Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe