Primăvară colorată: salate vegane ușoare
primăvară colorată: salate vegane ușoare

Primăvară colorată: salate vegane ușoare



Sparanghel fraged, mazăre verde, căpșuni, șnidling, spanac, ridiche și salată verde: toate sunt prevestitoare ale primăverii. Crocante, proaspete, perfecte pentru o salată de primăvară. Se potrivesc în orice salată, ba mai mult, rezultatul poate fi o combinație cu gust sublim.

Îți voi arăta trei idei de salate, caracteristica lor comună fiind plăcerea individuală, sunt fără restricții și necesită ingrediente pline de viață din frigider, grădină sau cămară.


Salată creativă de căpșuni cu ingrediente verzi


Căpșunile au devenit invitate de onoare pe blogul Manna, am realizat deja dulceață de căpșuni fără zahăr (ba chiar și în mai multe feluri), precum și sorbet de căpșuni. Ingredientul principal al salatei de căpșuni este însăși căpșuna. Taie-le în cel puțin patru bucăți și folosește aproximativ o jumătate de ceașcă de persoană. Atunci când selectezi ingredientele verzi, decide în funcție de gustul tău personal, include legume pe care le ai prin casă. Salata verde, spanacul sau rucola se potrivesc cu cele mai dulci fructe de primăvară. În loc să tai legumele, pur și simplu rupe-le în bucăți mici, folosind tot câte o jumătate de ceașcă. Sparanghelul și căpșunile formează și acestea o pereche clasică, dar sparanghelul se remarcă prin faptul că de obicei nu se consumă crud, fiind mult mai digerabil fiert sau preparat în aburi.

Combină căpșunile și verdeața cu un sos vegan de vinegretă, simplu, picant și elegant. Ingredientele acestuia sunt: ​​suc de lămâie, ulei de măsline, muștar vegan de Dijon, un praf de zahar și usturoi. Amestecă totul și îl poți turna peste căpșuni și verdeață. Poți decora salata cu migdale și nuci mărunțite, dar poți omite acest pas. Ceea ce cu siguranță este un mare NU: nu îndulci căpșunile în plus. În afară de orice ai mai adăugat în compoziția dressingului, nu adăuga zahăr. Fructul este suficient de dulce în sine, iar prin adăugarea de zahăr, ratezi acest gust extraordinar, natural.


Salata verde, leguma imbatabilă a primăverii


Puterea salatei constă din minimalism. Cu cât conține mai puține ingrediente, cu atât mai bine. S-ar putea să fii surprinsă, dar decide în funcție de culoare! Alege legume sau fructe care ies în evidență dintre nuanțele de verde ale salatei. Morcovii tăiați fâșii subțiri pot fi folosiți pentru a reprezenta galbenul, căpșunile sau ardeiul gras fiind nuanțele de roșu. Ceapa roșie poate fi un invitat aparte al salatei verde, dacă vrei să te bucuri de culoarea violetă alături de verde.

Poți servi salata cu un dressing tradițional din ulei de măsline realizat din ulei de măsline, suc de lămâie și puțin muștar de Dijon, asezonat după gust cu sare și piper. Singurul dezavantaj al unei salate care conține salată verde se referă la faptul că acesta este bună doar proaspătă, deoarece începe să se ofilească aproape imediat ce ajunge înmuiată în dressing. Așadar, poți realiza încă una sau două porții de dressing, pe care îl poți păstra la frigider pentru câteva zile. Dacă ai poftă de salată, este mult mai ușor.

Mai este un lucru asupra căruia aș dori să îți atrag atenția. Există o varietate de legume și fructe dintre care merită să optezi pentru variantele bio, iar în acest caz vorbesc și despre salata verde. Salata verde, care aparține legumelor cu frunze, este adesea pulverizată, iar astfel, este mai bine să alegi salate organice care sunt garantat fără substanțe chimice.


Salată aparte, la blender


Oare o salată mărunțită în blender, mixer manual sau tocător, mai poate fi numită salată? Sau vorbim despre suc de legume proaspăt stors? Eu consider că poate fi denumită salată.

Dacă textura rămâne măcar parțial crocantă, atunci vorbim tot despre o salată. Nu orice salată, ci o salată care se prepară și mai repede decât cea ale cărei ingrediente le rupi, le tai și le feliezi mai întâi. Fii foarte atentă la sincronizare, dacă mărunțești mai mult decât este necesar, nu va rămâne nicio urmă de textură crocantă. Mai bine oprește-te o dată sau de două ori și verifică cum evoluează prepararea. Dressingul din ulei de măsline și lămâie menționat mai sus, reprezintă o alegere fără riscuri pentru dressing. Pot fi asortate și câteva legume și fructe în compoziție: salata verde cu morcovi sau ceapă, ridichi, ceapă verde. Căpșunile complementează salata verde, rucola, ceapa roșie și sparanghelul.

Care legumă sau fruct proaspăt de primăvară este feblețea ta?

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe