Primăvara este în plină desfășurare, tenul revine la viață!
primăvara este în plină desfășurare, tenul revine la viață!

Primăvara este în plină desfășurare, tenul revine la viață!O observație mai veche susține că schimbarea anotimpurilor afectează intens starea pielii. Ce se întâmplă când sosește primăvara? În timp ce iarna, „șocul” alternării aerului rece din exterior cu aerul uscat din interior ajunge să devină cauza problemei, primăvara, ne confruntăm cu strălucirea prea intensă a soarelui, o creștere a temperaturii și o creștere a umidității aerului.

Cum îți poți ajuta pielea să revină la viață? La Manna, noi credem că „natura are răspunsuri la toate”, trebuie doar să le cauți. Această propoziție are sens doar primăvara, când puterea naturii strălucește în forță.


Mișcă-te ușor, fii activă

Primăvara reprezintă cel mai bun moment pentru a-ți schimba stilul de viață, pentru a te reîmprospăta cu exerciții regulate în aer liber, fie că este vorba doar de o plimbare zilnică sau de jogging. Mișcarea nu este un semnal de trezire doar pentru musculatură, ci reîmprospătează și circulația sanguină a pielii. Strălucești chiar și fără machiaj, observă o prospețime sănătoasă în oglindă. Și apropo de machiaj: probabil că nu trebuie să mai menționez că nu se utilizează machiaj, fie chiar și cât de puțin, la activitățile din aer liber. Transpirația este inevitabilă în timpul unui antrenament intens și te va enerva machiajul care curge, dar ți se pot înfunda chiar și porii.

Un sfat incitant pentru a repătrunde în primăvară: încearcă plogging, cursa de strângere a gunoiului, despre care am scris mai devreme pe blogul nostru.


Ai grijă doar la soare, dar nu-l evita

Probabil că dorești să petreci mai mult timp în aer liber, dar cu grijă... Chiar și acum, intensitatea radiațiilor UV se ridică la nivel de vară (de fapt, nu scade complet nici iarna). Motivul este evident: primăvara, Pământul este mai aproape de Soare, deci radiațiile UV sunt mai intense. Din păcate, pe cât de plăcută este lumina soarelui, pe atât poate fi de dăunătoare, deoarece radiațiile UV-A, care reprezintă cea mai mare parte a radiațiilor UV, pătrund în straturile mai profunde ale pielii, provocând inflamații (arsuri solare) și dăunând celulelor. Probabil că nu te vei arde la soare, chiar de la primele raze de primăvară, dar se poate întâmpla și acest lucru. Și pe timp de primăvară, alege o perioadă pentru a efectua exerciții fizice în aer liber, atunci când soarele nu arde încă, poartă ochelari de soare și folosește protecție solară.


Ai produse cosmetice expirate sau de care te-ai săturat? Curăță și rafturile!

Când un produs cosmetic expiră, nu numai textura, culoarea sau mirosul acestuia se pot schimba, ci și efectul. Dacă vezi pe ambalaj că data de expirare a trecut de la deschidere, atunci nu experimenta cu creme rămase de anul trecut (sau chiar mai vechi), nici cu produse de machiaj (rimel, fard de pleoape). Poate rezulta o iritație sau o reacție alergică dacă nu ești atentă. Dacă vrei să îți extinzi selectarea la întregul apartament, inclusiv la garderobă sau la bucătărie, atunci ai mai multe idei aici.

Dacă atingi crema cu mâinile, acest lucru în sine crește șansele ca și calitatea produselor cosmetice să se deterioreze înaintea datei de expirare. Trucul profesioniștilor susține să te speli bine pe mâini înainte de a aplica orice cremă, ceea ce poate fi suficient în majoritatea cazurilor. O spatulă de lemn sau o lingură de metal este și mai eficientă (nu recomand plasticul pe cât se poate, dar probabil că nu te-am surprins). Dacă vrei ceva și mai sigur, alege produse cosmetice care sunt ambalate în recipiente de sticlă și pe care le poți aplica folosind o pipetă.


Reîmprospătează-ți pielea cu creme pe bază de apă, care se absorb ușor.

Dacă pielea ta nu aparține în mod specific tipului de piele uscată, primăvara este momentul să introduci cremele de față pe bază de apă în rutina ta zilnică de îngrijire a pielii. (Dacă pielea ta este uscată, nu evita cremele și serurile pe bază de ulei, deoarece acestea înlocuiesc lipidele lipsă mulțumită ingredientelor uleioase.) Cremele pe bază de apă măresc conținutul de umiditate al pielii, care este foarte necesar după perioada de iarnă. Se absorb rapid, nu pierzi prea mult timp înainte să-ți începi ziua de dimineață, după rutina de îngrijire a tenului și le poți folosi de mai multe ori pe zi.

Dacă dorești să susții funcția de apărare a pielii tale, atunci îți recomand Crema ultra-ușoară Manna PRO Rebalancing MICROBIOME WATER CREAM, cu efect dovedit clinic, care îmbunătățește stratul protector al pielii și stimulează protecția naturală a epidermei.**

** Conform rezultatelor unui studiu instrumental efectuat în cadrul unui laborator independent și recunoscut pe plan internațional.

Care este activitatea ta preferată în aer liber pe timp de primăvară?

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comentaÎți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe