Să discutăm despre cum îți îngrijești pielea uscată sau deshidratată!
să discutăm despre cum îți îngrijești pielea uscată sau deshidratată!

Să discutăm despre cum îți îngrijești pielea uscată sau deshidratată!



Când vine vorba de îngrijirea pielii, atenția se concentrează foarte mult asupra pielii uscate și deshidratate. Semnele și simptomele externe sunt adesea aceleași, însă în fond există cauze complet diferite, motiv pentru care și îngrijirea acestora diferă.

Îți apar fel de fel de întrebări? În cea mai recentă postare, am încercat să clarific totul despre natura și îngrijirea pielii uscate și deshidratate.

Am crezut că ambele sunt la fel..."

Nu orice piele uscată este deshidratată și nu orice piele deshidratată este uscată. Cu alte cuvinte, deși există presupuneri, nu vorbim despre același lucru. Dacă acest lucru pare prea misterios, iată o altă perspectivă: tenul uscat este un tip de piele (pe lângă pielea grasă, normală, mixtă și sensibilă) a cărui cauza principală este producția redusă de sebum. Pielea deshidratată este o afecțiune temporară care poate apărea la orice tip de piele dacă nu există suficientă umiditate în straturile superioare ale pielii. Apa în sine lipsește, iar din moment ce 70% a pielii tale este apă, îi poți resimți din plin lipsa.

„Deci pielea uscată nu este o situație temporară?”

Fiind vorba despre tipul tău de piele, care este în mare măsură determinat de genetică, probabil că nu se va schimba radical. Vei avea în continuare pielea uscată, dar cu o îngrijire adecvată, acest lucru nu îți va mai provoca deloc disconfort. Este posibil ca pielea să devină chiar mai uscată, deoarece se produce din ce în ce mai puțin sebum odată cu înaintarea vârstei. Obiceiurile cu efect de uscare, precum dușurile fierbinți sau produsele cosmetice care nu se potrivesc tipului tău de piele, pot agrava și acestea situația.

„Cum pot observa dacă pielea mea este uscată (sau a devenit uscată)?”

Unul dintre semnele pielii uscate este descuamarea, semne de decojire și o textură mai aspră. Un alt aspect la fel de incomod este mâncărimea. Ca persoană cu piele uscată, te poți confrunta adesea cu senzația de piele strânsă după ce te-ai spălat pe față, după duș sau îmbăiere.

„Așadar, pielea deshidratată nu se decojește și nu se simte prea strânsă?”

Ba da. Se poate întâmpla și acest lucru, însă pielea deshidratată poate fi recunoscută în principal prin faptul că este mai pală și mai aspră la atingere decât în ​​mod normal. Nu conține atâta apă cât ar fi suficientă pentru a fi plină și elastică, potrivit vârstei și tipului tău de piele. Conținutul natural de umiditate al pielii scade odată cu înaintarea în vârstă, dar de această afecțiune sunt responsabili mai mulți factori externi ai stilului de viață (precum consumul insuficient de lichide sau expunerea excesivă la soare).

Orice tip de piele poate fi temporar deshidratat, așadar, se poate întâmpla chiar și, ca pielea grasă, predispusă la acnee și coșuri, să nu se simtă deshidratată (dimpotrivă, o vezi ca fiind aproape „inundată”), dar de fapt să îi lipsească foarte mult apa.

Cu alte cuvinte, pielea uscată și deshidratată pot avea semne comune (senzația de tensiune și de strângere), însă cauzele sunt complet diferite. În cazul pielii uscate, problema constă din lipsa lipidelor, care împiedică dispariția apei, în timp pielea deshidratată, se confruntă cu problema umidității.

„Așadar, ar trebui să îi ofer ulei dacă pielea mea este uscată și apă dacă aceasta este deshidratată?”

Da, exact asta e e ideea. Pentru îngrijirea pielii uscate a feței, ideale ar fi cremele și serurile pe bază de ulei, care înlocuiesc lipidele lipsă cu ingredientele lor uleioase.

Cremele și serurile pe bază de apă sunt recomandate tenului deshidratat, deoarece oferă tenului tău ceea ce îi lipsește cel mai mult, apa. Ingredientul caracteristic al acestora este acidul hialuronic, care joacă un rol cheie în menținerea conținutului de umiditate al pielii.

„Ce produs Manna ar trebui să folosesc dacă pielea mea este uscată?”

Răsfață-ți pielea tenului cu serul exclusiv 6 ANTIOXIDANT SEED OILS+LUXURY FACIAL ELIXIR ACMELLA EXTRACT+SQUALENE care conține uleiuri minunate pentru îngrijirea pielii și alte ingrediente active naturale pentru îngrijirea pielii, denumit și Elixir de Lux pentru față. Uleiurile vegetale din compoziția sa sunt uleiuri cosmetice presate din sâmburi de caise, rodie, măceșe, precum din semințe de coacăze și afine, iar printre ingredientele suplimentare de îngrijire și hidratare a pielii se numără vitamina E sau extracte de alge marine.

Pentru mai multe produse Manna destinate tenului uscat, apasă aici, pentru că vei întâlni uleiurile pe bază naturală, cremele (ba chiar și săpunuri!) pe care ţi le recomandam pentru tenul uscat.

„Ce produse Manna ar trebui să folosesc dacă pielea mea este deshidratată?”

Încearcă noile creme water cream Manna PRO, care sunt create pe bază de apă, cu o consistență și textură ultra ușoare, ce conțin ingrediente active de origine naturală. Nu îți îngreunează pielea, nu lasă o senzație lipicioasă, se absorb ușor și le poți încorpora cu ușurință în ritualul tău de îngrijire a feței.


*Conform rezultatelor unui studiu efectuat în cadrul unui laborator independent și recunoscut pe plan internațional, sub monitorizare dermatologică.

** Conform rezultatelor unui studiu instrumental efectuat în cadrul unui laborator independent și recunoscut pe plan internațional.

Pielea ta este uscată sau deshidratată? Ai deja o Mannă care te ajută perfect? Sau ți-ai dori să încerci un produs anume?

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe