Autodezvoltarea la apogeu: lectura
autodezvoltarea la apogeu: lectura

Autodezvoltarea la apogeu: lectura



Cred că nu necesită să te încurajez să citești, deoarece a devora literele este ca și cum te-ai plimba printr-o pădure de basm. Pas cu pas descoperi miracole și abia aștepți să vezi ce urmează pe următoarea pagină sau carte. Dar poate totuși îți pot dezvălui ceva nou.

Cititul este și o posibilă modalitate de autoperfecționare și îți spun de ce.

  1. Lectura, pentru creierul tău reprezintă exact ceea ce reprezintă gimnastica pentru corpul tău.


Citind, îți exersezi celulele creierului ca și cum te-ai antrena cu sârguință. O serie de studii au confirmat că lectura activează diferite zone ale creierului și astfel, rafinează rețelele cerebrale. Cititul are același loc de onoare în agenda zilnică, ca și exercițiile fizice, la orice vârstă.

  1. Și abilitatea ta de concentrare crește, dacă citești în mod regulat.


Citesc destul de mult și pe internet, contează? - ai putea spune, dar trebuie să te conving de contrariu. Citirea textelor scurte (știri, articole, comentarii, postări sau chiar o astfel de postare) nu este un substitut pentru citirea cărților. De fapt, dimpotrivă, chiar ne reduce capacitatea de atenție, ne pierdem concentrarea mai devreme, deoarece ne-am obișnuit să ne satisfacem curiozitatea imediat. În lumea digitală, durata medie a atenției noastre a scăzut cu câteva secunde, potrivit unui studiu, de la 12 la 8 secunde. Nu întâmplător sunt atât de populare diverse metode care ajută la concentrare și la gestionarea timpului, deoarece canalizarea atenției a devenit din ce în ce mai dificilă.

Când citești, te obișnuiești inconștient să te concentrezi pentru perioade mai lungi de timp. Nu vei observa că te concentrezi pentru că te simți bine.

  1. Te vei exprima mai elevat dacă citești mult.


În timp ce în rețelele sociale un emoji sau o imagine sunt suficiente pentru o comunicare eficientă, direcționată, pe când în persoană este posibil să nu reușești să te descurci atât de ușor. În viața personală, dar și la serviciu, depinde foarte mult modul eficient de exprimare, printr-un vocabular colorat, pe înțeles și emoțional.

Un alt efect benefic în auto-dezvoltarea de pe urma al lecturii este, facilitarea comunicării. Desigur, nu numai când citești cărți pe astfel de subiecte, ci ori de câte ori citești. Vocabularul și cunoștințele tale se extind, asimilezi cuvinte, structuri de propoziții și expresii noi, fără a observa.

  1. Nici eu nu aș fi crezut, dar e adevărat: poate scădea și intensitatea pulsului.


Cum te simți când ești absorbită de cartea ta preferată? În cazul meu, lumea se stinge din existență, pot uita complet de tot și toate, nici nu-mi amintesc sarcinile de rezolvat, fața mea se destinde. Totodată, am fost surprinsă și când am citit că lectura îți poate scădea ritmul cardiac și îți poate relaxa mușchii, adică te ajută să te calmezi cât mai repede într-o situație tensionată. Dacă citești în mod regulat, vei avea la îndemână o metodă simplă de ameliorare a stresului, pe care o poți folosi în orice moment.

În mod deliberat nu menționez expresia „împotriva stresului”, deoarece stresul pozitiv reprezintă o parte naturală a vieții noastre, scopul realist este de a crea un echilibru, nu de a elimina complet stresul. Nu trebuie să renunți la alte tehnici, de exemplu, am mai scris despre ce anume să mănânci și să bei dacă vrei să lupți cu stresul (poți avea la îndemână o gustare chiar și în timp ce citești).

  1. Te poți autocunoaște și mai bine dacă citești mult.


A te cunoaște pe tine însăți este un proces de-a lungul vieții, dar fiecare lectură te aduce mai aproape de a cunoaște mai multe despre Tine. La urma urmei, trebuie să fii cea mai bună prietenă a ta, iubindu-te, acceptându-te și înțelegându-te. Încrederea în sine ce izvorăște din această autocunoaștere stabilă poate fi numită identitate de sine. Cititul te poate catapulta la un nivel de conștientizare de sine în care poți articula clar ceea ce gândești despre lucrurile din lume. Fiecare carte reprezintă o nouă opțiune care te întărește, în ceea ce privește cine ești și ceea ce îți dorești.

Aș risca să afirm că persoanele care aleg cosmeticele naturale Manna, pentru îngrijirea pielii sunt complet autoidentificate. Acestea sunt conștiente că doresc răspunsuri naturale, simple, la problemele lor de piele, în loc de produse industriale, care conțin o gamă vastă de substanțe chimice și, dacă le este dat, nu cedează de la credințele lor...

Spune-mi, care este cartea și Manna ta preferată?

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe