Prepară gem de căpșuni fără zahăr!
prepară gem de căpșuni fără zahăr!

Prepară gem de căpșuni fără zahăr!Cât de irezistibilă poate fi o căpșună minunat aromată? Dar mai multe?

Păcat că nu le putem avea tot anul, ci doar într-o anumită perioadă, scurtă. Dar dacă ai puțin timp, atunci te poți asigura că vei avea parte de căpșuni, sub formă de gem, pe tot parcursul anului!

Normal, ideal este să ai propria grădină de căpșuni, care cresc pe tot timpul anului, iar tu doar te plimbi și le culegi proaspete, oricând.

Ei bine, dacă nu ai posibilitatea, atunci ia-ți coșulețul și mergi la piață! Încearcă să găsești un vânzător care vinde fructele pe care le produce singur, de preferat cultivate fără niciun tratament chimic.

Rețeta perfectă

Acum îți voi prezenta cea mai delicioasă rețetă de gem de căpșune fără zahăr! Ba mai mult, nu vor exista conservanți în această delicatesă și, pe deasupra, nu trebuie să îți petreci toată ziua lângă aragaz pentru a o prepara.

Ingrediente

• 1 kg căpșuni
• 100 g îndulcitor (eu lucrez cu un amestec de ștevie și eritritol)
• 15 g de pectină
• 1 linguriță zeamă de lămâie

Mai întâi, pregătește borcanele sterilizate, în care vei pune dulceața. Pregătește o cratiță curată și o lingură de lemn. Nu așeza borcanele curate într-un loc răcoros, pentru a împiedica crăparea acestora, atunci când sunt expuse la gemul fierbinte.

Curăță bine căpșunile și apoi spală-le foarte bine sub jetul de apă. Adaugă-le în oală. Cu ajutorul unui mixer manual, pasează-le, astfel încât să rămână și bucăți mai mari.

Aprinde aragazul și pune căpșunile pasate pe foc. Când încep să fiarbă, adaugă îndulcitorul amestecat cu pectină și amestecă bine pentru a nu se forma cocoloașe. Amestecă în mod constant pentru a nu se arde, apoi după 15 minute adaugă sucul de lămâie proaspăt stoarsă. Acest lucru nu numai că evidențiază gustul și culoarea căpșunei, ci ajută și la conservarea acesteia.

Scoate borcanele. Mai întâi pune o lingură de gem în borcan, iar apoi, după ce a preluat temperatura, îl poți umple complet. Între timp, nu lua dulceața de pe foc, dar aveți grijă să nu se ardă.

Filetează capacul pe borcane și așezați-le cu capul în jos pe un prosop de bucătărie curat. Acest lucru asigură că nu rămân bacterii în sticlă.

Apoi, urmează lăsarea la răcit lent, ceea ce înseamnă că trebuie să pregătești o pătură groasă, împăturită în mai multe straturi. Pune un prosop de bucătărie pe pătură și așează borcanele care sunt acum cu susul în jos și acoperă-le bine cu pătura, astfel încât să fie complet acoperite.

Lasă-le în pătură timp de 2-3 zile și apoi pune-le pe rafturi în cămară! Este indicat să foloseşti borcănele mici, astfel încât acestea să se epuizeze cât mai curând după deschidere, deoarece acestea se vor păstra doar câteva zile, chiar și atunci când sunt păstrate la frigider.

Dacă adori căpșunile, nu te gândi la acestea ca fiind doar mâncare! Pasta de dinți cu căpșuni fără fluor de la Manna, îți readuce gustul verii în orice moment al anului. Delicioasă, aromată și de un roșu aprins, este o adevărată favorită a copiilor și, desigur, a tuturor altora! Este complet fără chimicale, deține certificarea Vegan Society, iar ambalajul său este 100% reciclabil!

Iar dacă îți dorești să te afunzi într-o mare de căpșuni, atunci încearcă Bila de baie Manna cu căpșuni-banane! Această Mannă este complet vegană, fără ulei de palmier și fără chimicale, și o va adora și micuțul tău!

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta Te poți conecta aici

Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe