Cea mai bună rețetă de gem de căpșuni fără zahăr
cea mai bună rețetă de gem de căpșuni fără zahăr

Cea mai bună rețetă de gem de căpșuni fără zahăr



Gemul de căpșuni este unul dintre preferatele mele, iar atunci este cel mai bun, dacă păstrează perfect textura moale și aroma proaspătă a căpșunii suculente, motiv pentru care îl prepar fără zahăr.

Recunosc, familia mea adoră căpșunile sub orice formă și, dacă avem posibilitatea, le conservăm pe cât se poate în plin sezon, pentru a beneficia de suculentul fruct și în perioada lunilor reci. Cele mai bune sunt atunci când își păstrează toate proprietățile naturale și reprezentative, ce nu sunt distruse de cristalele de zahăr. Desigur, sănătatea noastră ne va fi recunoscătoare dacă evităm pe cât se poate zahărul.

Iată o rețetă, mulțumită căreia ne vom putea bucura de această delicatesă magică și fermecătoare fără compromisuri! Ți-am pregătit o versiune practică și ușor de realizat, deci nu trebuie să petreci un weekend întreg fierbând gemul, ci este gata într-o oră.

Ingrediente:
1,2 kg de căpșună curățate, tăiate
100 g de amestec de eritritol și stevia
2 lingurițe pline-ochi de pectină
zeama de la o lămâie

Preparare:

În primul rând, căpșunele curățate, spălate bine și scurse de apă, se pasează cu ajutorul unui blender, dar delicat, pentru a mai rămâne și pulpă. Se adaugă apoi într-o oală și se pun la fiert. Atunci când dau în clocot, se adaugă îndulcitorul amestecat cu pectină. Lasă compoziția la fiert încă 10-15 minute, timp în care trebuie amestecat frecvent. În momentul în care atinge consistența potrivită, adăugă sucul de lămâie și amestecă bine. Ia oala de pe foc și dacă s-a format spumă la suprafață, atunci aceasta se va îndepărta cu o spumieră sau lingură. Pe urmă, tot ceea ce mai ai de făcut este să adaugi gemul în borcane cu capac etanș, spălate și sterilizate în apă firată în prealabil. După închiderea etanșă a borcanelor, imediat se vor întoarce cu fața în jos, astfel încât să stea pe capace, se vor lăsa zece minute așa, apoi se vor reîntoarce în poziția normală. Acest pas este necesar deoarece astfel capacele se vor vida complet. Apoi se înfășoară în ziare de hârtie, câte un borcan pe rând și se adaugă într-un coș căptușit cu o pătură. Acoperă toate borcanele cu încă o pătură și lasă-le așa până când s-au răcit complet. Acest proces durează cam 2-3 zile.

Sfat: Cea mai ușoară cale de a steriliza borcanele este de a le așeza într-o tavă cu apă, apoi pe foc mic. Apa fiartă ne asigură că borcanele sunt curate ca lacrima, în plus, fiind gata încălzite, nu mai există riscul să crape atunci când turnăm gemul fierbinte de căpșuni. Cel mai bine este să torni gemul de căpșuni atunci când borcanele se află încă pe foc și abia după ce le-ai umplut să le scoți din apă pentru a le închide. Îți sugerez să utilizezi borcane mai mici în care să încapă o cantitate ce se poate consuma în aceeași zi, deoarece nu există conservant în acest gem, iar astfel, la frigider poate fi păstrat doar câteva zile de la desfacere.

Dacă îți dorești ca în continuare să simți culoarea delicată-roșiatică și textura mătăsoasă a căpșunelor pe buzele tale, atunci încearcă Balsamul Manna de buze, Săruturi colorate, care se mândrește cu o culoare frumoasă din pigmenți vegetali și o textură mătăsoasă din ulei de ricin.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

  • 5 ingrediente de bucătărie care sunt produse de curățare perfecte - blog

    5 ingrediente de bucătărie care sunt produse de curățare perfecte

    Produs de curățare direct din cămară și bucătărie? Nici nu te-ai gândi câte ingrediente culinare abia așteaptă să le încerci ca și produse de curățare a casei. Reinventează-ți puțin repertoriul gospodăriei și folosește comorile din bucătărie pentru a-ți lustrui casa!

    Vizualizează
  • cum să prepari sushi de fructe! - blog

    Cum să prepari sushi de fructe!

    Dacă până acum nu ți-a surâs versiunea tradițională de sushi, atunci sushi de fructe a fost inventat pentru tine. O specialitate de desert vegan, fără lapte, fără carne și fără făină care este ideală pentru oaspeți! Arată superb, iar gustul este special.

    Vizualizează
  • 3 ingrediente străvechi regăsite și în manne! - blog

    3 ingrediente străvechi regăsite și în Manne!

    Încă din cele mai vechi timpuri plantele medicinale au jucat un rol important în viața oamenilor. Șamanii și Femeile Înțelepte atribuiau puteri magice acestor plante și le foloseau pentru vindecarea fizică și spirituală. Aici la Manna, ne folosim de aceste cunoștințe antice, atunci când amestecăm cele mai pure extracte din ierburi în compozițiile produselor noastre.

    Vizualizează

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta Te poți conecta aici

Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe