5+1 sfaturi de economisire imediat aplicabile de la Zâne
5+1 sfaturi de economisire imediat aplicabile de la zâne

5+1 sfaturi de economisire imediat aplicabile de la Zâne



Economisirea se poate realiza în multe moduri și din mai multe motive. Dacă te gândești cu adevărat la viitor, atunci nu te gândești doar la reducerea cheltuielilor și a facturilor la utilități, ci și la ceea ce înseamnă ecologic. În acest sens îți oferim sfaturi ușor de urmat.

Economisește energie și protejează planeta în același timp!

Niciodată nu este prea târziu să începi reducerea amprentei ecologică a gospodăriei personale sau, dacă te afli deja în această direcție, să îți îmbunătățești metodele. Economiile și reducerea utilităților te pot motiva pe bună dreptate în acest sens, dar nu uita, stilul de viață ecologic este în sine o recompensă, respectiv protecția Pământului. Poți aplica sfaturile noastre chiar de azi, haide!

1. Alege experiența de a face duș în loc de a face baie


Dacă înlocuiești baia cu dușul, poți reduce consumul de apă cu până la o treime. În timp ce o baie folosește aprox. 160 de litri de apă, un duș de 5 minute folosește cca. 60 de litri de apă. (De fapt, depinde de capul de duș, există tipuri ce permit trecerea unei cantități mai mici de apă.) Dar și mai multe depind de timpul petrecut sub duș. Este puțin probabil ca un duș de o jumătate de oră să economisească energie sau apă. Dar vestea bună este că poți petrece timp de calitate și la un duș de 10 minute, după care vezi lumea altfel. Aruncă o privire la gelurile de duș Manna Shower Sensation și vei vedea la ce mă refer!

Dorești mai multe sfaturi pentru economisirea apei? Am câteva sugestii despre care poți afla mai multe apăsând aici.


2. Alege spălarea părului în timp ce faci duș


Îți poți spăla rapid și eficient părul scurt sau mediu, chiar și în timp ce faci duș. Nu există nicio îndoială că și astfel utilizezi mai puțină apă, deoarece ai economisit-o la un duș. De asemenea, poți reduce și costurile, dacă pentru spălarea părului folosești doar săpun în locul altor variate produse cosmetice. Sau, mergând și mai departe, un săpun excelent atât pentru corp cât și pentru curățarea părului.

Apăsând aici, veți regăsi pe blogul nostru instrucțiuni detaliate despre cum să folosești săpunul Manna Șuvițe Sănătoase, special creat pentru spălarea părului. Ți-ar plăcea să încerci un săpun Manna care poate fi folosit din cap până în picioare? Îți recomand să începi cu o Mannă clasică, săpunul COCO cu unt de shea!

Sfat suplimentar (și) pentru economisirea energiei: nu îți spăla părul cu apă fierbinte! Apa călduță costă mai puțin, este mult mai blândă cu părul și îl poate face chiar și mai strălucitor.


3. Acordă atenție robinetelor ce picură sau sunt deschise inutil


Cei mai mulți dintre noi suntem conștienți că robinetele care picură ar trebui reparate cât mai curând posibil, pentru că acest lucru reprezintă unul dintre cele mai hazardoase deșeuri casnice. Dar, oare de câte ori lași apa să curgă inutil? Asigură-te că oprești apa atunci când te speli pe mâini, pe dinți sau speli vase manual, în momentul în care nu ai nevoie de aceasta. Atunci când te speli pe mâini, este suficient să oprești apa odată ce ți-ai săpunat mâinile (umezite în prealabil). Și la spălatul dinților, este suficient să deschizi robinetul atunci când dorești să te clătești. O soluție și mai profesionistă este să umpli un pahar cu apă. La spălatul vaselor, înmoaie mai întâi vasele, apoi spală-le.

Sfat suplimentar pentru economisire la spălarea mâinilor: săpunurile Manna durează și mai mult dacă le scuturi după ce te-ai spălat pe mâini, le scurgi și le lași să se usuce.

4. Pornește doar o mașină de spălat umplută complet


Îți spală rufele și o mașină de spălat încărcată pe jumătate, dar cât de ușor este să profiți și pentru următoarea spălare (ținând cont de instrucțiuni) și să umpli complet electrocasnicul! Folosirea uscătorului de rufe necesită energie, dar cu suficiente precauții, nu trebuie să renunți să-ți usuci hainele în aer liber nici iarna. Dacă vremea este prea aspră, plouă sau ninge, bat vânturi furtunoase, renunță. Hainele pot îngheța la temperaturi sub zero grade, motiv pentru care ar trebui să usuci materialele delicate între cei patru pereți. Dar prosoapele și lenjeria de pat pot fi uscate și în aer liber, la soarele de iarnă.

Sfat suplimentar pentru spălare: poți deveni și mai ecologică dacă folosești nuci de spălat 100% naturale în loc de substanțe chimice.

5. Păstrează și mai multă căldură în interior, cu ajutorul unor mici trucuri


Puțin câte puțin se face mult! Caută acele goluri și „puncte slabe” pe unde s-ar putea pierde căldura. Deschide ochii și probabil că vei observa lucruri pe care poate nu le-ați observat înainte! Caloriferul curățat cândva demult, prăfuit, pe care este timpul să-l cureți de praf și căruia merită să îi montezi o folie termoreflectorizantă ori să tragi perdeaua, după aerisire. Dacă nu baricadezi caloriferul, nu-i înghesui împrejurimile cu mobilier, căldura poate ajunge mai departe.

Sfat suplimentar: aprofundează subiectul, iar în această postare vei găsi și mai multe trucuri despre cum să economisești energie.

5+1: Încearcă gospodăria minimalistă


În timp ce deschizi calea propagării căldurii, gândește-te și la câte obiecte inutile te înconjoară. Nimicuri, cadouri nefolosite, haine de care te-ai săturat, încălțăminte tocită. Ești sigură că ai nevoie de toate? Asigură-te că ceea ce trebuie aruncat este plasat în coșul de gunoi selectiv. Dacă există ceva ce poți recicla, fă-o. Ceea ce poate fi de folos altora, poate fi transformat chiar în bani sau îl poți dona. Eforturile tale pentru o lume durabilă nu sunt o picătură în ocean, precum cazul economisirii energiei, iar aici fiecare pas mic contează. Citește mai multe despre cum poți construi o gospodărie minimalistă!

Ai vreun sfat despre economisire care poate fi util altora? Spune-ne părerea ta!

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe