Detoxifiere după Sărbători
detoxifiere după sărbători

Detoxifiere după SărbătoriSărbătorile de la sfârșitul anului, pe lângă numeroasele întâlniri, experiențe și recreere, reprezintă o mare povară pentru sistemul nostru digestiv.

Atunci ne relaxăm puțin, ne petrecem timpul în mod plăcut la marea masă festivă alături de familie și prieteni. Pe lângă creșterea în greutate, acest lucru poate duce la balonare, stare de rău, arsuri la stomac și chiar constipație. Ce putem face pentru a compensa efectele adverse?

Mulți oameni se angajează în cure de detoxifiere și post în acest moment, ceea ce este practic o idee grozavă, dar totuși, nu uita să fii prudentă. După ce ai mâncat mult decât de obicei, este extrem de stresant pentru organism să demarezi o dietă de post, dar nu este recomandat nici în cazul unor diferite boli. Prin urmare, solicită întotdeauna sfatul și sprijinul medicului în acest sens. Cu toate acestea, există multe alimente, băuturi și metode care ne ajută sistemul digestiv și organele în procesul de detoxifiere, respectiv ficatul și rinichii. Pe acestea ți le voi împărtăși acum. 😊

Băuturi și alimente digestive și de selecție

Poți asocia plăcutul cu utilul consumând ceai, deoarece multe ierburi sunt deosebit de delicioase sau pot fi transformate în și mai delicioase cu ajutorul îndulcitorului. Ce ar putea fi mai plăcut în detoxifiere decât să bei un ceai fierbinte, alături de un film bun, într-o după-amiază rece de iarnă?

Care sunt plantele care pot ajuta? Cea mai cunoscută plantă de protecție a ficatului este sunătoarea. Menta, pe lângă aroma sa minunată, are un efect antispastic și îmbunătățește secreția biliară. Feniculul are un efect excelent împotriva durerilor abdominale și a crampelor intestinale, dar are și un gust foarte plăcut. Ceaiul de Coada-calului (Equisetum arvense) și ceaiul din frunze de mesteacăn ajută la buna funcționare a rinichilor.

Există, de asemenea, alimente care susțin activitatea sistemului nostru digestiv, poți citi mai multe despre acestea în acest articol, precum și aici.


• Organizarea unei zile cu fructe și legume

Mulți oameni apelează la post dacă vor să se detoxifice sau doar să slăbească. Aceasta este o metodă excelentă, cu toate acestea, postul se recomandă a fi ținut sub supraveghere medicală și nu este ușor de urmat.

Mai există și o altă opțiune: o zi cu fructe sau legume. Știu că multe adepte Manna sunt vegane, la fel precum și noi am optat definitiv tot în favoarea produselor vegane și a stilului de viață vegan. Cu toate acestea, dacă nu ai făcut (încă) acest pas, atunci ai totuși posibilitatea de a reduce consumul de carne, ceea ce va conduce nu numai către un stil de viață mai conștient, ci va fi, de asemenea, o ușurare imensă pentru organele digestive și excretoare. Așadar, după sărbători poți să îți organizezi o zi în care mănânci doar legume și fructe. Dacă este bine, pot fi câteva zile dintr-o zi... 😉


• Stil de viață

Nu se poate sublinia suficient că trebuie să bei multe lichide, asta auzim și curge pe toate canalele posibile. 😊 Apropo, curge! Cea mai rapidă, mai ieftină și mai naturală metodă de a consuma lichide, este apa de la robinet. Puteți suplimenta acest lucru cu ceaiuri din plante și supe. Consumă băuturi carbogazoase cu zahăr doar la ocazii festive excepționale, în niciun caz nu le introduce în viața ta de zi cu zi!

De asemenea, este important ca mesele să fie moderate, împărțite în mai multe ori pe zi. Mulți votează pentru renunțarea la cină. Poate că nu este o idee bună să transformi acest lucru într-un obicei, dar din când în când, dacă masa de prânz a fost foarte consistentă, poate ajuta. Iată pentru ce îți vor fi foarte recunoscătoare organele digestive și excretorii: dacă iei masa devreme. Vor să se relaxeze și noaptea, visele fiind mult mai ușoare, iar tu însăți te vei trezi mult mai odihnită, dacă îi oferi corpului tău timp de odihnă și noaptea.


• Mișcare, mișcare, mișcare!

Dacă nu ai practicat sport în mod regulat până acum, atunci a sosit timpul să începi! Vei experimenta efectele uimitoare pe care le va avea asupra corpului tău: vei fi plină de energie, pielea ta va fi proaspătă, iar silueta ta va fi mai subțire și mai fermă. Transpirația permite eliminarea multor toxine din corp, deoarece pielea este, de asemenea, un organ secretor. Începe imediat, secretul constă din regularitate. Fă-ți timp pentru a alege sportul potrivit Ție, deoarece vei persista doar dacă te și bucuri de acele momente. Dar dacă ești „vaccinată” împotriva sportului, mai există o soluție: plimbarea în ritm alert declanșează și menține efectele fiziologice benefice și chiar te poți bucura de natură în acest proces.

Iar la sfârșitul efectuării sportului sau al plimbării, relaxează-te într-o baie caldă, la lumina lumânărilor! Bila de baie Manna cu aromă de geraniu-lavandă relaxează și calmează. Dacă te afli în căutarea unei atmosfere festive, bila de baie Manna cu parfum de cuișoare-neroli va fi cea mai bună alegere. Bila de baie Manna cu aromă citrică te revigorează și te umple de energie, iar dacă îți plac aromele dulci și fructate, atunci îți recomand bila de baie Manna cu parfum de căpșuni și banane.

Fără obiecții, începe acum detoxifierea!

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comentaÎți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe