Care este starea ta de spirit în noul an? Aceasta depinde doar de tine. Introdu masajul capilar la domiciliu pentru un scalp sănătos și un cap curat! Gânduri la început de an, ușor diferite...
În articolul precedent, ți-am promis să și în anul 2020 poți conta pe faptul că vom rămâne fideli principiilor noastre, respectiv pe abordarea naturală, fără substanțe chimice. Te poți baza în continuare pe obișnuitul răsfăț oferit de Manna și poți avea încredere că toate surprizele și atenția Zânelor te vor sărbători în primul rând pe Tine. Acum am să îți fac o introducere și în lumea în care tu ești autentică și tu însăți și îți voi dezvălui câteva trucuri de masaj capilar la domiciliu.
Pentru a completa îngrijirea oferită de Manna, continuăm să îți oferim sfaturi personalizate, ușor de pus în practică, chiar aici, pe blog. Nici anul acesta nu voi vorbi „gratuit”, ci îți voi împărtăși opiniile mele sincere în ceea ce privește o mare varietate de subiecte.
Ai citit deja, care sunt acele 5 diete pe care nu ar trebui niciodată să le încerci? Și știi care sunt acele 5 lucruri pe care nu ar trebui să le faci niciodată înainte de a te culca? Dar despre cum să îți realizezi singură o soluție de curățat, din doar câțiva lei?
Indiferent dacă este vorba despre nutriție, frumusețe sau alimentație sufletească și menaj, te-ai obișnuit cu faptul că îți prezint cele mai interesante subiecte.
Și atunci să urmeze continuarea demnă de același nivel, în primă instanță, rețeta masajului capilar la domiciliu.
Se crede că părul este o reflectare a sănătății noastre, dar starea bună a părului începe cu sănătatea și starea corespunzătoare a scalpului. Nu în ultimul rând, dacă scalpul este sănătos, atunci și produsele pentru îngrijirea părului de la Manna devin mai eficiente.
Deci masajul capului este o modalitate excelentă de a revigora circulația sanguină a scalpului, dar nu întotdeauna avem la îndemână un maseur profesionist, care să ne ofere un tratament specializat.
Din fericire îți poți face masaj la cap fără prea mult antrenament sau pregătire. Tot ce îți trebuie sunt cele două mâini pe care le ai și un colț liniștit, unde te poți retrage timp de 20-30 de minute. Te numeri printre persoanele care nici nu își pot imagina cum ar fi să își facă automasaj? La început, poate fi ciudat că tu ești propria ta maseuză, dar crede-mă, oferind acestei experiențe o șansă, vei deprinde o metodă nouă de relaxare.
- Așadar, caută un loc liniștit și închide-ți telefonul, televizorul, orice ți-ar putea perturba relaxarea. Încearcă să îți calmezi mintea, să conștientizezi că meriți și această odihnă, că nimeni nu îți poate răpi acest drept.
- Cel mai bine este să stai confortabil. Te poți chiar apleca ușor pe spate, dar asigură-te că postura nu îți împiedică libera mișcare.
- Cu fiecare din cele zece degete, atinge-ți scalpul și începe să masezi ușor. Masajul ar trebui să constea dintr-o presiune blândă, cu vârful degetelor, mai degrabă decât să îți înfigi unghiile în scalp. Atinge-ți scalpul ca și cum ai aplica un șampon fin. Ba chiar imaginează-ți că îți șamponezi părul, închide ochii și simte magia șamponului natural, aromat, precum se răsfiră printre firele tale de păr.
- Pa lângă scalp, nu uita nici de răsfățul frunții și al tâmplelor. Și aici masează asemănător, prin mișcări circulare de netezire, fără a fi necesară aplicarea unei presiuni puternice.
- Când ai terminat cu fruntea și cu ceafa, revino la scalp și repetă „șamponarea” blândă a scalpului.
Chiar și după 15 minute de masaj capilar, te vei simți revigorată și gata de a-ți continua ziua, însă mult mai relaxată. Repetă în mod regulat și îți va fi recunoscător și părul.
Începe-ți anul cu un cap limpede!
Comentarii
Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta