Curățenie de primăvară ecologică și cu zâmbete pe buze
curățenie de primăvară ecologică și cu zâmbete pe buze

Curățenie de primăvară ecologică și cu zâmbete pe buze



Curățarea fără substanțe chimice nu devine ușoară pentru că o aplici cu nepăsare, ci pentru că poți folosi metode atât eficiente, cât și minimaliste.

Sfaturi simple și eficiente pentru curățenia de primăvară


Profită de puterea copleșitoare a razelor soarelui!


Există oare un „dezinfectant” mai ecologic și mai ușor de atins decât lumina strălucitoare a soarelui de primăvară? Razele soarelui de primăvară acționează precum un dezinfectant natural și, în plus, eventualele mirosuri neplăcute care pot persista chiar și după spălare, sunt îndepărtate și de pe materialele textile. Dacă usuci perdelele, păturile și lenjeria de pat la soare, nu numai că economisești energie, dar acestea devin și mai curate în mod ecologic. Pe lângă textile și covoarele beneficiază de pe urma băii de soare, întrucât acarienii care se ascund în compoziția acestora, sunt distruși de lumina soarelui. (Excrementele de acarieni, care au un efect alergenic, rămân în covor, dar le puteți îndepărta prin aspirarea temeinică.)


Adu lămâia, ca fereastra să strălucească!


Pe lângă lumina soarelui și lămâia are un loc pe podium în domeniul produselor de curățare ecologice. Lămâia este disponibilă în orice perioadă a anului (chiar și primăvara) și poate fi transformată într-un agent de curățare fără niciun efort în plus.
Eficacitatea sa se datorează în principal acidului citric cunoscut pentru efectele sale antibacteriene și antiseptice, dar uleiul esențial obținut din sâmburii săi, excelează și în îndepărtarea impurităților (regăsești aici metoda de a realiza pastă de curățat naturală, cu lămâie).

Așadar, poți folosi lămâia în multe moduri diferite la curățenie, iar probabil, unul dintre cele mai spectaculoase rezultate, se vede la curățarea geamurilor. Rețeta pentru curățarea geamurilor cu lămâie este simplă: umple un pulverizator cu câteva zeci de mililitri de apă și toarnă puțină zeamă de lămâie. Pulverizează compoziția pe geam, așteaptă câteva minute, apoi șterge-l. Merită să folosești apă distilată sau apă purificată de la robinet, în locul apei ce curge direct, deoarece, conform unora, acest lucru poate ajuta ca suprafața să fie fără dungi (depinde și de duritatea apei). În locul ziarelor mototolite sau a prosoapelor de hârtie, o alegere mult mai ecologică pentru curățarea geamurilor ar fi o cârpă din microfibră, pe care o poți refolosi mereu după spălare. (Spălarea cârpei ajută ca fereastra să nu fie mânjită sau plină de scame și pufi).


Utilizează oțet în curățenie, în cât mai multe moduri posibile!


Oțetul este un detergent de uz casnic antiseptic, fără chimicale, care poate fi folosit la fel de ușor ca și lămâia. Probabil că îl cunoști deja drept agent anti-calcar și poate l-ai și încercat deja. Secretul constă în răbdare, oțetul nu trebuie limpezit imediat. Unii oameni lasă o cârpă înmuiată în oțet pe zona cu calcar a robinetului, timp de toată noaptea. Amestecând oțetul cu bicarbonat de sodiu, obții un agent de curățare aproape „universal”: încearcă-l ca detergent pentru cuptor, guri de scurgere, toaletă sau frigider. Un amestec format din oțet, apă și un ulei esențial la alegere, devine o rețetă simplă pentru un balsam de rufe fără substanțe chimice.

Ai intrat? Curățenia de primăvară reprezintă un subiect clasic pe blogul Mannei, iar pentru mai multe sfaturi poți citi și postările mele anterioare. Am vorbit deja despre cum să realizezi produse vegane de curățare și spălat acasă, dar și despre curățarea fără chimicale, din doar câțiva lei. Soluția naturală de lămâie pentru protejarea mobilei este realizată din mai multe ingrediente, dar în schimb transformă suprafețele mobilei. Ți-am dezvăluit aici toate trucurile curățării cu oțet. Știi la ce altceva ar mai trebui să acorzi atenție, în afară de curățenia generală? În acest articol anterior, am rezumat unde mai poți găsi în casa ta suprafețe și obiecte care pot fi curățate temeinic, chiar în acest moment.

Deși produsele de curățare pentru uz casnic fără chimicale sunt complet prietenoase cu pielea, mâinile tale se pot usca cu ușurință în timpul curățeniei de primăvară cu lămâie și oțet. Pentru îngrijire, recomand cu drag Crema de mâini cu unt de shea Manna, care îți hrănește delicat pielea suprasolicitată și, totodată, regenerează dovedit pielea mâinilor*.

*conform rezultatelor unui studiu bazat pe recenzia subiectivă a participanților, efectuat în cadrul unui laborator independent și recunoscut pe plan internațional, monitorizând un număr de 25 de persoane

Ai un produs de curățat de casă, testat și eficient? Dacă da, povestește-mi!

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe