Săpunul antibacterian? Inutil!
săpunul antibacterian? inutil!

Săpunul antibacterian? Inutil!



Încă un studiu ce demonstrează că, folosirea săpunului antibacterian, nu te face mai curată și nici nu te protejează împotriva infecțiilor. Cercetătorii unui laborator din Coreea de Sud au examinat cât de eficientă este o spălare temeinică pe mâini pentru a distruge 20 dintre cele mai obișnuite bacterii. Au descoperit că săpunurile antibacteriene nu sunt cu nimic mai eficiente decât alte săpunuri.
Deci, triclosanul, nu e numai riscant, ci și inutil?

Cam așa se pare. Majoritatea săpunurilor antibacteriene sunt făcute cu o substanță chimică numită Triclosan, folosită cel mai adesea ca antiseptic și conservant în lichidele pentru spălat mâinile și în gelurile de duș. Această chimicală are o reputație proastă și chiar poate dăuna sănătății, folosită în doze mari: poate provoca rezistență la antibiotice, reacții alergice, dezechilibre ale sistemului hormonal. Nu e de mirare că instituțiie abilitate UE îl consideră sigur numai în concentrații minime.

Acum s-a dovedit că săpunurile cu Triclosan nu oferă o mai bună protecție împotriva bolilor

O spălare de 20 de secunde pe mâini, cu apă caldă e suficientă ca să te protejezi de bacteriile ce cauzează cele mai comune și mai periculoase boli.

Source: http://goo.gl/lAV8F3

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe