Ce ascunde industria de cosmetice: Lucrurile despre care industria de cosmetice nu vrea să vorbească

Dacă ai fi citit această informație cu o lună în urmă, până acum ai fi consumat cu o jumătate de kilogram mai puține chimicale

Ai idee cam câte substanțe toxice intră în contact cu pielea ta, într-o dimineață obișnuită, de când sună alarma deșteptătorului și până în momentul în care ieși pe ușă?

 • 6:50

  Alarma deșteptătoare se declanșează în dormitor. Somnoaroasă și căscând, Cati o pornește spre baie. Ia periuța de dinți, pune pe ea niște pastă cu florură de sodiu și începe să se spele pe dinți. Apoi își pune în palmă o picătură, cât un bob de arahidă, de loțiune facială cu Sodium Lauryl Sulfat și intră în cabina de duș.

 • 6:57

  Se săpunește bine cu o chestie chimică, 2 în 1, cu aromă superbă de vată de zahăr pe băț (plină de Dietanolamină), se spală pe cap cu un șampon plin de Propilenglicol. Se șterge cu un prosop care a fost spălat în prealabil cu un detergent parfumat sintetic. Nesuspectând nimic, își intinde pe piele toate chimicalele prezente în fibrele din țesătura prosopului.

 • 7:07

  Ibricul e pe foc – Cati își pune un îndulcitor artificial în cafea. O lasă la răcit și se duce să se îmbrace.

 • 7:13

  Gata îmbrăcată, Cati se duce la oglindă și începe să se machieze. Începe cu fondul de ten, plin de Polietilenglicol. Pune niște fixativ cu Dimeticonă pe păr și, la sfârșit, se dă cu parfumul fabricat din miresme sintetice.

 • 7:30

  După ce bea cafeaua rece, Cati pune cana în mașina de spălat vase și o curăță cu o soluție antibacteriană.

 • 7:36

  Cati iese din casă. De când s-a trezit, pielea ei a fost expusă la o cantitate enormă de chimicale – mai mare decât ce am menționat noi. Dar tu? Cam câte chimicale ajung pe pielea ta de dimineață și de-a lungul unei zile obișnuite?

Nu ți se pare că ritualul zilnic de îngrijire a corpului pare mai degrabă o otrăvire?

După cum spune o vorbă de demult, suntem ceea ce mâncăm. La fel și în cazul pielii noastre. Suntem (și ) ceea ce punem pe piele. Pielea este cel mai mare organ - și prima linie de apărare a organismului nostru.

Principala sa funcție este de a ne proteja de impactul factorilor externi: deshidratare, fluctuații de temperatură, infecții și substanțe periculoase. Dar și tu, la rândul tău, trebuie să o protejezi, dacă vrei ca ea să-ți protejeze organismul.

În ciuda campaniilor de conștientizare din ce în ce mai mari și a cerințelor privind protejarea mediului, tindem să minimalizăm importanța folosirii unui gel sau săpun adecvat pentru corp.

Ceea ce contează e viteza – să termini cât mai repede cu igiena corporală. Dar oare este asta cea mai bună abordare?

Dacă îți cumperi cosmeticele de la supermarket, poți fi sigură că ele conțin o serie de substanțe dăunătoare pielii - și, de aceea, și sănătății tale.

Găsești cel punțin un ingredient sintetic, chiar și pe eticheta produsului catalogat drept ”natural”. De ce este atât de important?

Știu că îți pasă de sănătatea ta și știu că preferi produsele moderne, naturale celor din INDUSTRIA cosmetică. Dar, oare cât e de ușor, sau greu, să afli dacă produsul cosmetic este sau nu 100% natural? Cea mai bună soluție este să citești cu atenție toată lista ingredientelor.

”De acord. Dar cum îmi dau seama ce este toxic pentru pielea mea?”

Exact aici intervin eu. Ca să te ajut, am realizat o listă cu 13 + 1 cele mai periculoase ingrediente sintetice – în care și expic de ce trebuie, în mod obligatoriu, să le ocolești.

După ce vei citi această serie de articole, n-o să te mai lași păcălită de ambalajul sexy, aromele de vată pe băț și promisiuniel că-ți vor face pielea 'super-fină'.

Aș putea să îți trimit seria de articole ”Lista celor mai periculoase 13 + 1 ingrediente din cosmeticele de zi cu zi” imediat! Am nevoie doar de numele și adresa ta de e-mail

Îți doresc o zi minunată și fără chimicale, Andrea Varga-Darabos

Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe