Ce le face pe cosmeticele naturale, cu adevărat ‘naturale?
ce le face pe cosmeticele naturale, cu adevărat ‘naturale?

Ce le face pe cosmeticele naturale, cu adevărat ‘naturale?



Miturile și prejudecățile abundă când vine vorba să definești noțiunea de ‘cosmetice naturale’. Faptul că un săpun e făcut în casă sau fabricat după tehnici tradiționale – sau imaginile cu peisaje de pe ambalaj – ne spun puține lucruri despre ingredientele sale. Ceea ce complică și mai mult problema este tendința de a promova majoritatea cosmeticelor ca fiind produse ce conțin ingrediente naturale și vegane (printre altele).

Dacă pe un ambalaj nu sunt menționate toate ingredientele (adesea apar doar ‘principalele ingrediente’) sau descrierea se oprește numai asupra a unul sau două ingrediente vegane ale unui produs cosmetic, atunci e aproape sigur că acesta conține și ingrediente pe bază de chimicale sau petrochimicale.

Multe companii profită de încrederea clienților lor sau de lipsa lor de informare și introduce conservanți și parfumuri artificiale în produsele pe care apoi le promovează ca fiind complet naturale. În afară de faptul că Manna respectă cu rigurozitate etosul și practica fără chimicale - unul după altul, toate produsele noastre sunt supuse unui control strict de audit tocmai pentru a certifica faptul că sunt complet naturale.

Pentru a te asigura că nu ești păcălită de industria de cosmetice, ține minte următoarele:

Cosmeticele naturale sunt fabricate exclusiv din ingrediente naturale, fără parfumuri sintetice, coloranți sintetici, petrochimicale și conservanți.

Fiecare produs este supus unui proces îndelungat de examinare de către unele dintre cele mai serioase isntituții de certificare: COSMOS (fosta BDIH) tocmai pentru a demonstra că conține doar ingrediente naturale, obținute și procesate prin metode ecologice. Ambalajul contează și el, de aceea producătorii trebuie să respecte standarde stricte și regulamentele, dacă au folosit un ingredient non-vegan.

Un produs cosmetic natural trebuie să respecte standard chiar și mai înalte pentru a primi certificatul COSMOS ORGANIC. În plus față de cele de mai sus, producătorul unor astfel de produse trebuie să dovedească că 95% dintre ingrediente au ca sursă producția organică.

Toate aceste standarde stricte se aplică în timpul procesului de certificare și nu există scăpări.

De aceea, suntem foarte mândri că, din ce în ce mai multe produse Manna au fost recompensate de COSMOS – instituția cea mai renumită din Europa. Găsești lista produselor Manna certificate AICI – bineințeles că ea e în continuă creștere.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe