Metodă în 5 paşi pentru îngrijirea tenului împotriva uscării din timpul iernii
metodă în 5 paşi pentru îngrijirea tenului împotriva uscării din timpul iernii

Metodă în 5 paşi pentru îngrijirea tenului împotriva uscării din timpul iernii



1. Hidratează-ţi pielea deja în timpul duşului

Apa caldă şi aburii dilatează porii. Profită de fenomen, deoarece unturile, cremele spumoase şi uleiurile care facilitează retenţia de apă a pielii se vor absorbi mai rapid şi mai profund. Ai aproximativ un minut la dispoziţie ca să le masezi în pielea umedă, după care nu ai altceva de făcut, decât să absorbi cu grijă stropii de apă rămaşi pe piele.

2. Foloseşte uleiuri cosmetice pentru îngrijirea tenului

Iarna merită să optezi pentru un ulei de îngrijire a tenului puţin mai greu, mai dens şi mai hidratant, pentru combaterea cu adevărat eficientă a efectelor aerului rece, vântului sau aerului uscat din locuinţa încălzită, care expun pielea la solicitări excesive. Dacă până acum ai folosit cremă pe bază de apă, acum merită să treci la uleiurile cosmetice, mai ales dacă petreci mult timp în aer liber - pielea ta te va răsplăti. Nu trebuie să renunţi la îngrijirea de lux în timpul zilei nici dacă te machiezi. Pur şi simplu acordă timp suficient tenului ca să absoarbă untul exotic sau uleiul cosmetic şi începe machiajul cu câteva minute mai târziu.

3. În focus îngrijirea buzelor

Probabil nimic nu e mai jenant decât buzele uscate şi crăpate, ca să nu mai vorbim de aspectul inestetic. Cum poţi preveni crăparea lor?
Prin masaj abraziv regulat al pielii: pe o periuţă de dinţi nefolosită pune puţin Unt Organic De Cocos Virgin şi masează-ţi buzele delicat, apoi lasă uleiul să se absoarbă. Apoi poţi aplica un balsam de buze.


4. Masajul abraziv regulat al pielii pentru prevenirea pielii cojite şi uscate


Alocă-ţi timp ca o dată pe săptămână să-ţi masezi corpul în profunzime pentru îndepărtarea celulelor epiteliale moarte. Indiferent că alegi metoda cu peria sau cremele abrazive naturale cu zahăr, procedează cu delicateţe ca să eviţi lezarea pielii. Evident, evită porţiunile inflamate sau lezate ale pielii.

5. Atenţie la umiditatea aerului din cameră
Cu ajutorul plantelor de interior, vaselor de umidificare sau chiar aparatelor de umidificare, poţi ameliora semnificativ nu doar tusea, ci şi condiţia pielii. Consumul de lichide nu e întotdeauna suficient, trebuie să reduci uscarea pielii şi din exterior.


Nu pielea uscată, ci cea grasă te deranjează? 

Poate că nu ai aflat până acum, dar merită ştiut faptul că pielea poate compensa lipsa de umiditate chiar şi prin producerea excesivă de sebum. Coşurile şi tenul acneic poate avea multe cauze, însă una dintre cauzele principale ale îngrăşării tenului în timpul iernii este consumul mâncărurilor mai grase mai condimentate, dar şi pierderea de lichid cauzată de aerul uscat. Dacă tenul tău se luptă cu asemenea probleme, merită să te ocupi mai atent de hidratarea exterioară şi interioară a tenului.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe