Iată cum să prepari gem din semințe de chia
iată cum să prepari gem din semințe de chia

Iată cum să prepari gem din semințe de chia



Toamna se sfârșește încet, ceea ce înseamnă și sfârșitul sezonului tradițional de preparat conserve. Este păcat, pentru că gustul gemului de casă, nu numai că este extrem de gustos, dar prepararea sa reprezintă și o reală experiență. De aceea, îți sugerez să încerci o rețetă simplă, dar grozavă, așadar, să începem prepararea gemului de din semințe de chia.

Micuțe, dar umflate cu putere: acestea sunt semințele de chia

Aceste semințe minuscule, cu gust neutru, cunoscute și sub numele de semințe aztece, se pot transforma într-un adevărat supererou în bucătărie, sub formă de gem.

Înainte de a demara prepararea gemului, să ne amintim de ce sunt atât de iubite semințele de chia:

  • Printre altele, fibrele de înaltă valoare, proteinele și acizii grași omega-3 alcătuiesc această mică explozie energetică, care este, de asemenea, specială, deoarece se umflă de până la de zece ori greutatea sa atunci când este în contact cu un lichid și, prin urmare, senzația de saturație se menține pe o perioadă mai lungă de timp.

  • Numeroase vitamine și oligoelemente sunt prezente în minusculele semințele, iar nici conținutul lor de antioxidanți nu este deloc de neglijat. Consumul moderat (datorită conținutului ridicat de fibre) ajută digestia și, deoarece provoacă o senzație de sațietate, îți poate ușura dieta.

  • Le poți consuma amestecate în ceaiul de dimineață, cu lapte de migdale sau de cocos sau pur și simplu le poți presăra în salata ta. Și de ce să nu îți prepari și un gem din acestea?

Îți voi împărtăși o rețetă rapidă și ușoară, cu ingrediente care să vă îți susțină sănătatea - și foarte delicioase.

Gem din semințe de chia cu fructe roșii

Ingrediente

  • 250 de grame de fructe roșii, simple sau amestecate, sub formă proaspătă sau congelate (funcționează cu orice fructe de pădure roșii care se potrivesc gustului tău și sunt disponibile: zmeură, afine, coacăze...)
  • 1 lingură de apă
  • 1 lingură de zeamă lămâie
  • 2-3 linguri de semințe de chia
  • pentru îndulcire, sirop de arțar sau agave, sau eventual zahăr de mesteacăn (dar am mai amintit despre înlocuirea zahărului și aici, mai demult) itt írtunk korábban)

Mod de preparare:

  • Fierbe fructele cu apa la foc mediu timp de aproximativ 2 minute.
  • Cu ajutorul unei furculițe sau a unui mixer manual, pasează fructele până ce vor atinge textura dorită.
  • Se adaugă semințele de chia, siropul și zeama de lămâie, se amestecă pasta și se fierbe încă 2-3 minute.
  • Gustă cu atenție și, dacă este necesar, mai adaugă un pic de îndulcitor la alegere. Nu merită îndulcit excesiv, deoarece astfel se va pierde aroma naturală a fructelor.
  • Dacă este suficient de dulce, de ia de pe foc și se lasă să se răcească aproximativ 5 minute. Pe măsură ce stă, semințele de chia încep să se umfle.
  • Amestecă încă o dată gemul și ai terminat! Se poate consuma chiar și cald, dar îl poți turna în borcănele și păstra la frigider, se va menține aproximativ o săptămână.

Gemul de chia realizat în casă poate complementa în mod perfect diminețile reci și încețoșate de iarnă. Bucură-te de gustul delicios de dulceață întinsă pe pâine prăjită sau în componența terciului de ovăz și resimte cum te umpli de energie datorită semințelor de chia.

Dacă doriți să aflați mai multe despre beneficiile și utilizările semințelor de chia, atunci poți citi și articolul meu anterior pentru mai multe idei, chiar și despre gemuri, deoarece am ascuns acolo și o rețetă super-rapidă de gem, ce nu necesită fierbere.

Și când vine vorba despre fructe roșii, nu te gândi doar la o nutriție valoroasă, ci adu-ți aminte și de îngrijirea pielii tale. Pentru aceasta, îți recomand o cremă specială pentru față Manna, realizată din ulei de sâmburi de coacăze și acid hialuronic, ce dovedit reduce numărul, suprafața și lungimea ridurilor*, hidratează** și regenerează* pielea.

*conform rezultatelor unui studiu bazat pe recenzia subiectivă a participantelor, efectuat în cadrul unui laborator independent și recunoscut pe plan internațional
*conform rezultatelor unui studiu efectuat în cadrul unui laborator independent și recunoscut pe plan internațional

Dulceață de casă în diminețile de iarnă, riduri cu mult diminuate - cât de bine sună?

Care este gemul tău de casă preferat Manna? Scrie într-un comentariu!

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta Te poți conecta aici

Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe