Pe măsură ce se apropie Crăciunul, tot mai multe întrebări își așteaptă răspunsul. Toată lumea are câte un cadou? Ce voi găti? Când pe care rude le vizităm? Și te-ai hotărât deja în ce anume ambalezi cadourile?
Fii pregătită, planifică-ți în prealabil ambalajul natural!Nu uita, Crăciunul este o sărbătoare a iubirii, nu a irosirii Însă, din păcate, deșeurile de ambalaje și de materiale decorative au devenit deja o parte aproape integrantă a Sărbătorilor de iarnă. În această perioadă se consumă cantități masive de ambalaje din hârtie și din materiale plastice, iar cele mai multe dintre acestea ajung la coșul de gunoi în câteva minute de la primire, crescând în mod inutil cantitatea de deșeuri în mare parte nereciclabile.
Așadar, problema ambalajelor de Crăciun parcă nici nu mai este un detaliu atât de mic, ci un aspect responsabil de care ar trebui să ții cont, atunci când te pregătești de Sărbători.
Aș putea spune, de asemenea, că dacă preferi să te răsfeți cu Manne naturale și fără chimicale, atunci și ambalajele pe care le alegi ar trebui să fie suficient de naturale.
Cum poți realiza acest lucru? Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să transformi oferirea de cadouri într-una cât mai naturală și cât mai sustenabilă.
Cele 3 reguli de bază ale ambalajului natural de Crăciun:
1. Este posibil să nu ai nevoie de ambalaje suplimentare.
Înainte de a te gândi cum să înlocuiești hârtia de împachetat de Crăciun, poate vei dori să iei în calcul, în primul rând, dacă ai nevoie de ambalaje. În multe cazuri, cutia, sticla sau punga festivă pe care le primești, sunt frumoase și demne de ocazie, astfel încât nu este necesară o ambalare suplimentară. Cadoul poate fi decorat cu câte un ornament drăguț, natural sau cu o mică felicitare pe care scrii un mesaj personalizat - și pe care, tocmai din aceste motive, persoana în cauză nu va arunca nimic ceea ce ține de cadoul său.
Sfatul meu: Alcătuiește-ți propriul pachet Manna și obține alături de primul pachet o frumoasă pungă festivă aflată în ediție limitată! În acest fel, îți poți obține din timp cadourile și cu reducere. (Promoția se desfășoară până la miezul nopții din data de 22.11.2019.)
2. Dacă îți dorești neapărat ca totul să fie o surpriză, atunci folosește un ambalaj ecologic, 100% reciclat.
Dacă îți dorești neapărat ca darul să fie surpriză, atunci folosește ambalaje realizate din hârtie reciclată 100%. Iar ca și panglică, utilizează rafie, din care poți realiza și o fundiță.Nu trebuie să mergi mai departe de natură nici chiar în cazul unei decorațiuni frumoase: aceasta poate consta dintr-un fruct precum măceșe, sau conuri de brad, dar chiar și flori uscate.
În acest articol anterior, am enumerat deja câteva dintre materialele creative excelente de ambalare pe care le poți folosi pentru a proteja mediul.
3. Nu te îngrijora, naturalețea sosită din inimă va arăta sublim de frumos.
Unii se tem că un pachet natural, mai simplu, s-ar putea să nu picteze atât de bine sub copac sau să nu poată transmite dispoziția de Crăciun într-un mod demn. Uită liniștită de acest aspect: un ambalaj natural realizat cu suflet și dragoste este extrem de estetic.
Preferatul meu este ambalajul natural minimalist, care este alcătuit astfel:
- Pun cadoul într-o hârtie maro reciclată, pe care o leg cu sfoară din rafie sau simplă (acestea nu trebuie aruncate după ce cadoul a fost desfăcut, beneficiarul poate fi chiar inspirat să îl refolosească).
- Apoi urmează o nouă legătură, dar de această dată adaug și decorațiunile. Cel mai des folosesc ramuri de pin, tuia sau de măslin pentru decorare. Lasă-te condusă de al şaselea simț: decorațiunea va arăta perfect în centrul cadoului, dar la fel de bine și pe margine.
- Dacă dorești să îmbogățești puțin decorațiunea, poți adăuga bobițe de măceșe, Piracanta, conuri de brad, batoane de scorțișoară, deoarece fructele roșii, alături de ramurile verzi, vor reflecta împreună, frumos și natural, spiritul Crăciunului.
Ai o tehnică preferată anume de ambalare naturală pentru Crăciun? Scrie într-un comentariu!
Comentarii
Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta