Pentru detoxifiere şi eliminarea reziduurilor
pentru detoxifiere şi eliminarea reziduurilor

Pentru detoxifiere şi eliminarea reziduurilor



E departe încă perioada tradiţională a postului, însă începutul anului este o ocazie excelentă pentru a-ţi schimba şi regimul alimentar, pentru că perioada sărbătorilor poate lăsa urme şi pe piele, dacă oricum te lupţi cu probleme de piele, acnee, coşuri.

Indiferent că îţi propui un mod de viaţă mai sănătos, o cură de slăbire sau uşurarea, detoxifierea organismului sau obţinerea unui ten curat, frumos, impecabil, pe lângă consumul abundent de lichide trebuie să fii atentă şi la consumul de alimente bogate în fibre vegetale.


Digestia fibrelor vegetale necesită mai mult timp, de aceea asigură o senzaţie de saţietate pentru o perioadă mai îndelungată, iar dacă mănânci alimente bogate în fibre, îţi va fi foame mai rar, dar vei fi mult mai energică. Organismul nu poate asimila o parte din fibre, de aceea acestea te pot ajuta în reglarea şi accelerarea metabolismului, reducerea colesterolului şi glicemiei, ceea ce poate fi util dacă în ultima vreme nici nu ai fost prea atentă la mâncarea sănătoasă.

Alimentele cele mai bogate în fibre care pot fi obţinute uşor şi iarna şi se prepară rapid şi uşor:

Mazăre galbenă sau spartă, diferite leguminoase:
sunt excelente pentru supele-cremă, mâncare, garnitură sau după răcire şi pentru salate, furnizează multă energie şi o încălzire plăcută în frig.

Linte
: dacă te-ai săturat de supa sau mâncarea de linte, poţi prepara din ea feluri de mâncare noi şi interesante sau chiar creme pentru sandvişuri, folosind condimente orientale. Conţine foarte multe vitamine şi minerale, benefice şi pentru păr şi piele.

Broccoli, varză de Bruxelles:
storcând câteva picături de zeamă de lămâie în apa în care fierb, poţi elimina gustul acru neplăcut pentru care multă lume evită aceste două tipuri de legume supersănătoase şi arătoase.

Morcovi:
pune-i la pachet pe post de ronţăieli sau sub formă rasă în salate. Îi poţi fierbe în supe, şi profitând de gustul dulce, îi poţi folosi şi în prăjituri.

Mure, zmeură:
din păcate, în multe locuri sunt disponibile doar sub formă congelată, însă şi aşa sunt ideale pentru supe-cremă şi smoothie-uri.

Mere, pere, citrice:
poţi servi şi aceste fructe „plictisitoare“ în variante noi, în salate, fierte sau coapte.

Şi cerealele integrale şi seminţele oleaginoase
pot fi consumate în această perioadă, au numeroase proprietăţi benefice.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe