5 motive pentru care merită să fii vegan(ă)
5 motive pentru care merită să fii vegan(ă)

5 motive pentru care merită să fii vegan(ă)



De ce merită atât de mult să fii vegan(ă)? Am colectat 5 dintre cele mai importante argumente, ce te-ar putea convinge să adopți un stil de viață vegan. Desigur, nimic nu este obligatoriu, decizia e în mâinile tale!

Multe dintre voi mă întrebați ce anume ne-a condus pe drumul spre a deveni vegani și de ce abordăm din ce în ce mai des acest subiect. Veganismul a devenit, într-adevăr, scopul nostru principal, iar motivele le-aș putea enumera zile în șir, dar acum am colectat doar pe cele 5 cele mai importante, doar pentru tine. Desigur, nu trebuie să faci o schimbare drastică în viața ta, însă mi-aș dori să iei în considerare cele de mai jos, deoarece este un subiect foarte versatil și destul de important.


Animalele au un suflet

Din nefericire, am fost învățați să considerăm animalele drept fiind hrană și acest lucru nu poate fi dovedit mai concret decât termenul „animal de fermă”, folosit pentru animalele crescute în scop alimentar. Problema principală este, de fapt, că nu există nici un animal „benefic” de fermă și nici un animal de companie, fiecare animal simte la fel, deține un suflet și este capabil să experimenteze bucurie, tristețe și durere, la fel ca noi, oamenii. Cred că fiecare animal are dreptul la o viață fericită și demnă și nu să moară cu forța. Din acest motiv, pentru mine, veganismul nu este doar un mod de viață, ci și o problemă etică și de spectru asupra lumii.


Acesta ne poate asigura o nutriție completă

Deși poate părea surprinzător la început, o dietă vegană echilibrată poate oferi cu ușurință toate vitaminele și mineralele de care are nevoie corpul uman. Dacă iei în considerare și la modul cel mai serios, toate aspectele și îți plănuiești o dietă alimentară personalizată, atunci nu vei mai fi neapărat nevoită să consumi alimente de origine animală. Desigur, înainte de a începe orice regim alimentar - inclusiv adoptarea modului vegan - consultă-ți în prealabil medicul și cere-i sfatul, deoarece el îți cunoaște cel mai bine starea de sănătate.


Reduce foametea la nivel global

Gândește-te doar la cât de multă apă și hrană pentru animalele necesită fermele industriale. Sacrificarea unei părți semnificative din producția de cereale a Pământului, înseamnă o risipă uriașă de resurse naturale. De fapt, produsele din carne necesită mult mai mult teren și apă decât plantele cultivate pentru consumul uman direct. Din păcate, cerința pentru o cantitate imensă de apă pentru creșterea animalelor de fermă, constituie o problemă majoră pentru comunitățile care se confruntă deja cu o lipsă semnificativă de apă. Oamenii suferă de foame în multe puncte de pe Pământ, în timp ce mii de hectare de plante sunt irosite pentru creșterea animalelor „benefice” în general.


Restricționează poluarea mediului

Stilul de viață vegan poate reduce chiar și schimbările climatice. Vacile și alte animale rumegătoare emit gaze cu efect de seră și contribuie semnificativ la schimbările climatice. Este vorbe despre gaz metan și oxid de azot și, din păcate, această emisie nu poate fi redusă chiar dacă animalele sunt ținute în condiții mai umane. În plus, animalele de pe pășuni produc de patru ori cantitatea acestor gaze nocive decât cele care trăiesc închise. Din moment ce bovinele obișnuite și crescute pe pășuni se hrănesc în mod natural, adică mănâncă iarbă și nu cereale, ele cresc mult mai lent, astfel încât își vor câștiga mult mai greu greutatea necesară pentru sacrificare, așadar, pe parcursul unei vieți mai lungi, acestea emit o cantitate mult mai mare de gaze nocive. Nici să nu mai vorbim despre faptul că medicamentele și antibioticele folosite pentru animalele de fermă, revin toate în sol și în apele noastre, poluându-le. Ne dă de gândit și tema privind alte „deșeuri” eliminate de către fermele de animale care conțin bacterii, reziduuri animale, fecale și substanțe chimice și ajung... oare unde?


Înseamnă o lume mai iubitoare

Modul de viață vegan înseamnă dragoste și respect nu numai pentru animale, ci și pentru noi înșine. Dacă nu provocăm suferință altor specii, atunci ne vom trata și reciproc mai bine. Aici, la Manna, veganismul se manifestă nu numai prin faptul că toate produsele noastre sunt realizate doar din ingrediente de origine vegetală, dar și prin faptul că fiecare Mannă în parte este lipsită de teste pe animale. Dacă alegi Manna, fauna și întreaga natură îți vor „mulțumi”.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

  • vechile favorite îmbracă haine noi! - blog

    Vechile favorite îmbracă haine noi!

    Săpunurile Manna se renasc: ambalajul va fi mai vesel, mai atrăgător, forma lor va deveni mai drăguță, mai potrivită palmei, însă valorile și efectele minunatelor Manne vor rămâne neschimbate!

    Vizualizează
  • minunile untului de shea cu o mie de fețe - blog

    Minunile untului de shea cu o mie de fețe

    Untul de shea este unul dintre pilonii Imperiului Manna, un ingredient natural minunat de care m-am îndrăgostit încă de la început și de atunci sunt fană absolută. Se regăsește în componența majorității adoratelor tale Manne, textura sa blândă te vrăjește, iar untul de shea este o adevărată comoară pentru pielea ta.

    Vizualizează
  • meriți luxul! - blog

    Meriți luxul!

    Îți oferă un sentiment luxuriant, îți transformă tenul într-unul hidratat și mai neted. Acum, această comoară prețioasă, Elixirul de Lux pentru față Manna, poate fi al tău la un preț redus!

    Vizualizează

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe