3 lucruri pe care trebuie să le faci pentru tine însăţi
3 lucruri pe care trebuie să le faci pentru tine însăţi

3 lucruri pe care trebuie să le faci pentru tine însăţi



Simţi că eşti prea tensionată? Eşti suprasolicitată, nu ai timp de nimic şi nu ştii cum să te reîncarci?

Într-o zi obişnuită, te poţi afla chiar şi de cincizeci de ori într-o situaţie stresantă. În aceste momente, creşte nivelul de cortizol şi adrenalină în organismul tău, acesta intrând într-o stare de pregătire specială. Este o reacţie străveche ca să te poţi proteja, evada sau intra în ofensivă pentru eliminarea pericolelor prezente. Cândva era o reacţie foarte utilă, însă astăzi este o reacţie deseori inutilă şi excesivă, care dăunează sănătăţii pielii şi întregului tău organism.

Coşuri, riduri, îmbătrânire prematură, căderea părului, mătreaţă, eczeme


Dacă e prea mare presiunea la care eşti expusă şi stresul e prezent aproape permanent în viaţa ta din cauza serviciului, oamenilor sau grijii constante, cu siguranţă se va observa mai întâi pe pielea ta. Ten tern şi lipsit de vitalitate, cearcăne, coşuri, acnee, eczeme care reapare, toate sunt semnale de avertizare că trebuie să-ţi restabileşti echilibrul. Stresul cronic cauzează numeroase probleme de sănătate. Poate duce la tulburări de digestie, inflamaţii şi pe termen lung, chiar şi la boli grave. Ce observi pe faţă şi pe piele sub forma îmbătrânirii premature sunt doar semne externe ale acestora.

Cum să reduci stresul din viaţa ta?

  • În primul rând, treci în revistă ce anume te poate face tensionată zi de zi. Cel mai bine e să le notezi pe o hârtie, apoi punct cu punct să analizezi pe care dintre aceşti factori şi cum poţi să îi schimbi. Sunt sigură că poţi elimina câteva din viaţa ta, cu puţină atenţie. (De ex. dacă te caracterizează graba cronică de dimineaţă, această postare mai veche îţi este adresată!)

  • Găseşte tehnica de combatere a stresului care ţi se potriveşte: o baie plăcută, saună, aromaterapie, masaj? Respiraţii yoga, lectură, o plimbare lungă, eventual o alergarea pentru stimularea endorfinei?

Cel mai important e să înveţi să-ţi faci timp pentru tine însăţi şi să nu laşi să fii depăşită de atâtea treburi de făcut. Întâlneşte-te cu prietenii, uită-te la un film bun, începe un nou serial, înscrie-te la un curs şi niciodată, dar niciodată să nu te sfieşti să aloci timp şi energie pentru odihnă şi reîncărcare. Dacă e nevoie, notează-ţi în telefon, în calendar, pentru că trebuie să fii importantă pentru tine însăţi.

Iar pielea şi întregul tău corp îţi vor mulţumi pentru această atenţie.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe