Cum să consumi mai puţin zahăr
cum să consumi mai puţin zahăr

Cum să consumi mai puţin zahăr



Cu cât mai multe alimente procesate şi preparate cumperi, cu atât mai mult zahăr consumi - total inutil. Organismul tău nu are nevoie deloc de zahărul adăugat în alimente, el conţine doar calorii goale. Ca să consumi mai puţin zahăr, ca să nu fii mereu înfometată şi obosită din cauza fluctuaţiei de glicemie, e necesară doar puţină atenţie.

În primul rând, trebuie să ştii ce să cauţi pe etichetele alimentelor. Diferitele siropuri, caramelul, melasa, glucoza, fructoza, zahărul din porumb sunt toate zahăr.
Conform celor mai recente recomandări de alimentaţie publică din America, pentru o femeie obişnuită doar 45 grame de zahăr sunt recomandate pe zi.
Cum să reduci consumul excesiv de zahăr pe care nici nu-l observi? Iată câteva sfaturi testate.

  • Elimină siropurile şi răcoritoarele – trebuie să ştii că variantele fără calorii vor păcăli organismul doar temporar, după care vei pofti şi mai multe dulciuri.

  • Alege alimente care nu sunt îndulcite şi care nu conţin zahăr adăugat. De cele mai multe ori, acest aspect este menţionat pe etichetă.

  • Nu e totuna cum consumi fructele: zahărul din fructe nu e doar nesănătos, dar e important şi faptul că fibrele vegetale încetinesc absorbţia de zahăr, de aceea trebuie să fii atentă chiar şi la conţinutul de zahăr din sucurile proaspăt stoarse.

  • Fructele din conservă sau uscate deseori conţin mult zahăr adăugat, suc de fructe, pentru un gust mai bun - alege fructele proaspete.

  • Dacă totuşi consumi ceva cu zahăr, consumă o porţie mai mică.


Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe