Tot ce poți ști despre igiena intimă
tot ce poți ști despre igiena intimă

Tot ce poți ști despre igiena intimăIgiena intimă ar trebui să facă parte din rutina zilnică. Cu toate acestea, nu este indiferent cum și cu e anume se realizează igiena intimă, deoarece putem face mai mult rău, dacă obiectele de toaletă pe care le folosim nu sunt adecvate.

Menținerea echilibrului

Corpul femeii face tot ce poate pentru a-și proteja zonele intime de infecții. Flora Lactobacillus (Lactobacilii) alcătuiește o multitudine de bacterii cu acid lactic care joacă un rol important în apărare, de aceea este foarte important să le protejăm în timpul spălării. Acest lucru se datorează faptului că acest mediu acid este foarte eficient împotriva diferitelor bacterii, virusuri și infecții fungice. Din păcate, acest echilibru se poate pierde cu ușurință.

Ceea ce poate provoca probleme

În niciun caz nu trebuie utilizate produse alcaline în zonele intime, deoarece acestea vor minimiza efectul acidului natural, reducând astfel puterea de apărare naturală.
PH-ul săpunurilor și gelurilor de duș tradiționale este conceput pentru a menține un pH de 5,5 pentru pielea sănătoasă. În schimb, pH-ul zonelor intime este cuprins între valorile 3,8 și 4,3. Prin urmare, articolele de toaletă necorespunzătoare pot redirecționa efectul acidului într-o direcție alcalină.

Cu toate acestea, nu trebuie uitată igiena intimă cu produsele potrivite, deoarece, dacă aceste zone nu sunt menținute curate în mod regulat, atunci echilibrul natural se va destabiliza. Drept urmare, apărarea naturală se va reduce și va deschide o poartă pentru multiplicarea diferiților agenți patogeni. Din păcate, acest lucru poate duce la infecții și inflamații.

Parfumurile și substanțele chimice din componența articolelor tradiționale de toaletă intimă au, de asemenea, un efect nociv asupra pielii noastre și sunt dăunătoare și pentru zonele intime, care necesită o îngrijire mult mai blândă.

Dacă există o infecție, este important să folosim articole de toaletă adecvate, pentru această zonă.

Cu toate acestea, igiena intimă excesivă poate duce la un contraefect, astfel încât poate produce mai mult rău decât bine, deoarece poate usca membranele mucoase, ceea ce va permite cu ușurință inflamarea acestora, și prin urmare, infectarea acestora.

La ce anume să acordăm atenție?

Trebuie să găsim o soluție blândă, dar eficientă. Există multe produse special concepute pentru zone intime din care se poate alege. Pentru persoanele care caută o soluție naturală, au multe variante dintre care pot alege.

Iată ce anume mai poți face, pentru ca mecanismul natural apărare să se mențină nealterat:
• nu poți lenjerie intimă sintetică, slab ventilată
• eviți hârtia igienică parfumată și șervețelele umede
• utilizezi detergent și balsam natural de rufe, atunci când îți speli lenjeria intimă
• schimbi tampoanele sau absorbantele cu o frecvență adecvată în zilele delicate
• nu folosi bureți sau mânuși pentru curățare, deoarece acestea pot deveni cu ușurință cuiburi de bacterii și ciuperci și pot provoca micro-leziuni prin care pot intra infecții.
• poartă lenjerie intimă curată și uscată, imediat după antrenamentele de înot sau în caz de transpirație.

Respectând aceste reguli de bază, poți reduce cu ușurință riscul de îmbolnăvire. Cu toate acestea, dacă observi ceva neobișnuit sau ai o problemă, atunci consultă imediat medicul ginecolog!


Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

 • ylang-ylang - blog

  Ylang-ylang

  Exoticul ylang-ylang este extras din arborele tropical cananga, care este cunoscut ca ingredient a multor parfumuri. Numele său provine din limba tagalogă, ce mai înseamnă, pe lângă „pădure”, tradus din din cuvântul „ilang-ilan”, și „rar”, „excepțional”. Și nu întâmplător se numește Floarea-florilor. Iar acum, probabil că te întrebi cu ce ne poate fi nouă de folos în zilele obișnuite.

  Vizualizează
 • Îngrijirea corespunzătoare a pielii uscate, sensibile - blog

  Îngrijirea corespunzătoare a pielii uscate, sensibile

  Din păcate, dacă pielea ta este de la sine uscată și sensibilă, atunci niciun anotimp nu o va favoriza.

  Vizualizează
 • iată cum să realizezi dezinfectant la tine acasă! - blog

  Iată cum să realizezi dezinfectant la tine acasă!

  Potrivit experților, diferiți viruși pot fi evitați, dacă se ține cont de câțiva factori importanți, precum o spălare corectă și minuțioasă a mâinilor (care durează cel puțin 20 de secunde).

  Vizualizează

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta Te poți conecta aici

Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe