Unghiile noastre sunt mereu la vedere, așadar, să acordăm o atenție deosebită frumuseții și sănătății acestora. Asemenea pielii noastre, unghiile sunt expuse la o multitudine de factori externi negativi și, totodată, reflectă cu exactitate starea noastră de sănătate. Ce putem face pentru unghii strălucitoare și frumoase?
Îngrijirea adecvată reprezintă alfa și omega frumuseții unghiilor, în plus, trebuie să le protejăm de substanțele chimice nocive, de factorii externi neprielnici și să nu uităm de alimentația adecvată!
Unghii frumoase: unghii sănătoase
Afirmația: frumusețea înseamnă sănătate, se aplică și în cazul unghiilor. La urma urmei, majoritatea oamenilor găsesc atractive unghiile bine îngrijite, strălucitoare, naturale. Există femei care se simt cu adevărat feminine, doar purtând unghiile lungi, în timp ce altele consideră că este mai practic să avem unghiile scurte.Asupra unghiilor tale acționează o mulțime de factori: gătitul, coacerea, curățenia, grădinăritul - ca să nu mai vorbim de utilizarea masivă a gadgeturilor! Există ocupații unde se recomandă unghiile scurte, precum munca fizică, dar chiar și în cazul muncii de birou, folosirea tastaturii pune foarte multă presiune asupra unghii:lor acestea se pot fragmenta și subția, devenind mai fragile. Prin urmare, este recomandabil să porți unghiile tăiate scurt și frumos, iar tastarea să fie realizată cu vârful degetelor în loc de unghii.
La menaj și în grădină, utilizează mânuși din latex/cauciuc, în special dacă lucrezi cu substanțe chimice sau mâinile sunt expuse la factori extremi de mediu - și pielea va aprecia acest gest! Dacă unghiile tale se înmoaie frecvent în timpul lucrului, vor deveni mai vulnerabile și mai fragile.
De la perioada pandemiei și până în prezent, acordăm o atenție deosebită igienei, ceea ce este și ceva normal, însă dezinfectantele pe bază de alcool, ne usucă și unghiile, nu doar pielea. Acestea sunt foarte utile, desigur, și devin adesea inevitabil de utilizat, dar ori de câte ori ai posibilitatea, optează pentru spălarea mâinilor cu săpun, care este la fel de eficientă.
Iarna, ai grijă să porți mănuși, deoarece aerul rece, mai ales alternat cu aerul uscat și cald din spațiile interioare, usucă foarte mult unghiile.
O afecțiune comună a unghiilor constă din Ciuperca unghiilor ce apare în special la unghiile de la picioare. Pentru a o preveni, pe lângă îngrijirea corespunzătoare, aerisește cât mai des posibil picioarele, evită să porți șosete sintetice și încălțăminte strâmtă! Lasă pantofii să se usuce complet, aerisește-i bine între purtări. Spală-ți picioarele în fiecare zi, vara dacă transpiră, sau de de mai multe ori pe zi, după exerciții fizice, apoi usucă-le bine, acordând atenție zonei dintre degetele!
Cum să le îngrijim corect?
Unghiile trebuie tăiate săptămânal, iar unghiile de la picioare la 2-3 săptămâni.Cu toate acestea, contează și modalitatea.
Cel mai important este să le înmuiem în prealabil, altfel poți provoca fisuri și răni. O baie caldă și cu săpun pentru mâini sau picioare îți va oferi o stare de calm și ție. Îți recomand utilizarea Săpunului COCO cu unt de shea sau, dacă te-ai delecta mai degrabă cu o aromă plăcută, atunci o alegere excelentă ar fi Săpunul COCO pentru mâini cu ulei de măsline și lavandă.
Indiferent dacă unghiile tale sunt lungi sau scurte, îți recomand ca după tăiere, să folosești o pilă pentru a rotunji marginile rigide. În locul pilei metalice, optează pentru una din hârtie, sticlă sau gresie. Este important ca pilirea să fie executată întotdeauna într-o singură direcție, de la margini spre mijloc. Taie unghiile e la picioare drept și nu prea scurte, pentru a evita creșterea dureroasă sub piele a unghiilor.
Pielițele crescute peste patul unghial deranjează foarte multe persoane, dar încearcă să eviți îndepărtarea drastică și completă a acestora. Aici vorbim despre o funcție protectoare, iar îndepărtarea acestor pielițe, în special dacă apar și mici răni/tăieturi pe parcursul procesului, poate deschide calea către diverși agenți patogeni. Dacă totuși dorești să le îndepărtezi, după tratarea și înmuierea acestora cu un ulei natural, împinge-le ușor înapoi cu ajutorul unui bețișor din lemn. În acest caz poți folosi ulei de migdale sau ulei de sâmburi de caise, dedicat special pielii uscate.
Îngrijirea pielii unghiilor este foarte importantă, deoarece unghiile noastre cresc din patul unghial, care va fi sănătos și puternic doar dacă și pielea ta este sănătoasă. În plus, o varietate de agenți patogeni pot pătrunde prin pielea rănită și vulnerabilă, provocând chiar infecția unghiilor. Cel mai bine ar fi să aplici cremă de mâini după fiecare spălare a acestora, iar dacă nu ai posibilitatea, cu ajutorul unor mici trucuri, poți beneficia de hidratarea corespunzătoare și frecventă: să ai mereu o cremă de mâini în geantă, pune una chiar și pe marginea chiuvetei lângă săpun, una pe biroul tău și pe noptieră. Crema Manna pentru mâini cu unt de shea și extract din frunze de struguri roșii hidratează perfect și se absoarbe rapid - crema de zi ideală!
O îngrijire mai bogată este recomandată pe timp de noapte. De exemplu, ce zici de o fabuloasă cremă hrănitoare cu parfum de lavandă? Aroma delicată a Untului de shea cu uleiuri esențiale de lavandă și arbore de ceai are un efect calmant. Dacă îți dorești un parfum floral, dulce, încearcă Untul de shea cu ulei esențial de mușețel roman. Aroma de cocos este favorita multora - așadar, vei avea parte de un răsfăț regesc folosind Uleiul virgin de cocos Manna. Sunt persoane care amestecă și câteva picături de ulei din arbore de ceai. Nu uita, poți realiza și o mască a mâinilor pe timp de noapte, pentru a te trezi dimineața cu mâini catifelate și unghii strălucitoare: citește mai multe aici.
Exfoliantul Manna cu mac, sare marină și cocos ras, cu aromă mentolată, îți va oferi o experiență de SPA, ție și mâinilor tale!
Lacul și unghiile artificiale/false sunt interzise?
În zilele noastre se poartă oja, gelurile semipermanente și unghiile artificiale. Deși deținerea unor astfel de unghii este o chestiune de gust și multora le plac, ambele pun o presiune pe unghii, au efect de uscare iar unghia naturală intră în contact cu substanțe chimice dăunătoare. De asemenea, pot masca orice anomalii ale unghiilor care ar trebui tratate. Dacă îți dorești cu orice preț lac de unghii, alege o ojă mai puțin nocivă - există deja pe piață lacuri de origine naturală, care nu conțin tocmai cele mai dăunătoare ingrediente. Iar dacă pe lângă lac de unghii, ai sau obișnuiești să aplici unghii artificiale, nu uita să-ți relaxezi unghiile din când în când, bucurându-te de frumusețea lor naturală!Există și lacuri pentru întărirea unghiilor, a căror utilizare, la rândul ei, poate fi deosebit de benefică pentru unghiile tale. Merită aplicarea un strat de întăritor pentru unghii, incolor, înainte de aplicarea lacului colorat. Alege întotdeauna un lac de calitate mai bună, care să nu se fisureze atât de repede, așadar îl vei aplica mai rar. Pentru curățarea unghiilor, caută produse fără acetonă!
Ne divulgă și starea de sănătate
Așa este, unghiile vorbesc în locul tău! Ele reflectă starea noastră de sănătate - un ochi competent poate recunoaște un număr de boli și deficiențe examinându-ne mâinile.În primul rând reflectă lipsa de vitamine și minerale. Unghiile noastre au nevoie de biotină, vitamina D, fier, calciu, zinc, iod, acid folic și acizi grași Omega-3. Le poți asimila printr-o dietă echilibrată, variată și sănătoasă. Totuși, dacă simți că ai nevoie de un aport suplimentar de nutrienți, Vitaminele pentru păr Manna Life cu biotină și acid folic, conțin vitaminele și mineralele necesare pentru unghii, păr și piele frumoasă și sănătoasă.
Ai pregătit deja crema de mâini, nu-i așa?
Comentarii
Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta