Scrisoarea cititorului: Așa am trecut de la săpunul lichid la cel solid  
scrisoarea cititorului: așa am trecut de la săpunul lichid la cel solid  

Scrisoarea cititorului: Așa am trecut de la săpunul lichid la cel solid  



 

Acest articol va fi o poveste puțin diferită, dar mai interesantă decât de obicei. Zilele trecute am primit o scrisoare de la o cititoare, a cărei descriere asemănătoare unei nuvele mi-a plăcut atât de mult încât, cu permisiunea scriitoarei, o voi împărtăși acum cu Voi sub formă needitată.


Dragă Zână a Săpunurilor!
 
Mofturile modei vin și pleacă, depindem de o substanță activă bine mediatizată, de noi texturi, culori, arome, iar diferitele calități apar zilnic pe piața suprasaturată. Dacă ne interesează îngrijirea frumuseții și a sănătății, cu siguranță vom experimenta, vom testa noutățile, vom deveni complet începători - iar după ani și ani vom ține bine cu dinții de produsele alese. Poate veni circul în oraș, poate curge un nou produs și la robinet, din acel moment nu ne mai poate seduce nimeni și nimic, cel mult ne abatem un strop. Dar eu personal prefer să rămân constantă și hotărâtă pe produsul ales. Exact așa am pățit cu săpunul. Astăzi suntem de nedespărțit.

Încă de mică m-au atras aromele, parfumurile, întreaga mea existență, precum și starea mea de spirit sunt influențate de aromele ce mă înconjoară. Adulmec florile, ploaia, parfumul prosoapelor uscate la soare, căpșunile proaspete de primăvară, marea, primul vânt de toamnă, aroma zăpezii liniștite, ca arome naturale, dar și gelurile de duș, demachiantele, săpunurile lichide... și... am ajuns și la subiect. Cred că parfumul foarte intens este ceea ce m-a determinat să trăiesc sub vraja de a-l folosi atâția ani. Chiar dacă nu am găsit niciodată „Adevăratul”, am experimentat întotdeauna și de multe ori am zburat din floare în floare pe pielea mea, ia aici nu mă refer la partea pozitivă.

Pe lângă parfumul amețitor, uneori și stimulul vizual mi-a fost puternic influențat. Un ambalaj plăcut, pompa mare, ce oferă senzaţie plăcută la presare, culori frumoase, o formă apetisantă. Odată am avut un săpun de la un brand de lux, într-un ambalaj divin, cu aromă de piper-ghimbir, care, după două zile de utilizare, mi-a ars efectiv pielea din palme și dintre degete. L-am oferit cadou.

Altă dată, m-am gândit să adaug spumă pentru baie în dozatorul obișnuit, poate că ar fi mai intensă, multă spumă, există multe versiuni la modă ale acesteia, și este durabilă pentru că de obicei este disponibilă în megaambalaj. Nu a fost cu nimic mai bine, însă ca și preț era mult mai rentabil față de săpunurile pentru mâini, obișnuite. Ei bine, am epuizat doza de spumă și am revenit la produse realizate special ca și „săpun lichid”. Câteodată îmi cumpăr unul nou, alteori o rezervă. Multă vreme, neinteresându-mă nici deșeurile, nici faptul că nu utilizez corect produsele ori că fac risipă, consideram că bag mâinile sub jetul de apă și mă curăț rapid de orice produs.

Ne aflam în toiul restricțiilor și a pandemiei de coronavirus când nu mai mergeam atât de des la cumpărături, dar totuși mi s-a terminat săpunul lichid, nu am folosit gel de duș din motivele menționate mai sus, dar aveam un săpun natural în sertar, pe care l-am scos la utilizare din „constrângere” . Ce constrângere norocoasă!

În primele zile am făcut cunoștință, încă mai avea marginile „tăioase”, era încă ciudat, deoarece nu era complet neted, ci dur din cauza ingredientelor active din compoziția sa. În timp, pe măsură ce a început să își piardă marginile dure, s-a remodelat, am realizat că pe de o parte, mirosul de puritate naturală este mult mai durabil, iar pe de altă parte, îmi petrec mai mult timp spălându-mă pe mâini, tot „ritualul” fiind mai îndelungat, mai temeinic. De asemenea, după ce îmi ștergeam mâinile, am resimțit un efect mai real de „curat”, iar în perioadele mele de dezinfectare constantă, pielea mea se usca mult mai puțin după câteva săptămâni de utilizare. Ne-am obișnuit împreună, ne-am plăcut.

Pot menționa și durabilitatea, pentru că folosesc acest săpun de ceva timp, iar ambalajul din hârtie nu este la fel de amenințător precum recipientele adunate din plastic.

Cam așa stau lucrurile în prezent, după aproape doi ani, întotdeauna am un săpun în săpuniera mea decorativă, care mă ține câteva luni bune. Fie cu aromă de cocos, portocale-ciocolată ori lămâiță. Nu mă mai las influențată de reclame, noutăți, texturi, pentru că am realizat că nu există nimic mai bun decât săpunul tradițional! Pentru mine, pentru pielea mea, pentru planetă.

Încet fac tranziția și la îmbăiere, însă nu m-am obișnuit complet.

Cu drag:

Nora



Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe