Remediul miraculos, curcuma!
remediul miraculos, curcuma!

Remediul miraculos, curcuma!



Dacă până acum nu ai auzit de această plantă, atunci curcuma sau Turmericul (Curcuma longa) îți va aduce o pată de culoare nou nouță, în viața ta de zi cu zi. Culoarea sa de un galben intens pigmentat, efectele armonios-vindecătoare, transformă curcuma într-o plantă ideală în lunile de toamnă. Această mirodenie, denumită și „condimentul vieții”, pe lângă faptul că oferă gust preparatelor alimentare, vine la pachet cu foarte multe beneficii pentru sănătate.

Turmericul este considerat a fi „condimentul vieții”. Medicina tradițională din India, ayurveda sau medicina ayurvedică, având în spate mii de ani de istorie, a folosit această mirodenie ca medicament de vindecare, încă din cele mai vechi timpuri.

Dar ce anume este mai exact turmericul?

Unul dintre principalele ingrediente ale turmericului este curcuminul, un colorant galben, care conferă mirodeniei acea culoare distinctă. Efectele sale benefice sunt incredibil de diverse: antioxidant puternic, antiinflamator, previne apariția cancerului, antibacterian, antiviral, antimicrobian, imunostimulator. De reținut este faptul că absorbția sa devine eficientă, doar dacă este asistată de piper negru și ghimbir, așadar, dacă ai posibilitatea, alege rețete care conțin toate aceste mirodenii.

Iată una dintre preferatele mele, o adevărată rețetă de toamnă, nutritivă, ce te încălzește și care este îmbogățită cu esența turmericului!

Chutney vegan din cartofi dulci și turmeric

O vânătă, 1 dovlecel, 6 ciuperci mici, toate tăiate în fâșii de 2 cm - se amestecă cu ulei de măsline și se presară piper, apoi se adaugă la cuptorul încins la 200 de grade, timp de 20 de minute. În acest timp, se poate pregăti baza din curry.

Ingrediente:
ulei de cocos
1 cartof dulce mare, tăiat cubulețe
1 ceapă roșie
2 căței de usturoi
3 cm de ghimbir proaspăt ras
2 linguri de turmeric
4 roșii decojite și tocate sau o conservă
o conservă mică de lapte de cocos

Ceapa se călește în puțin ulei, la foc mic, timp de 1-2 minute, apoi se adaugă ghimbirul și turmericul, apoi roșiile, laptele de cocos și o cantitate egală cu cea a laptelui de cocos. Apoi presărăm puțină sare, fierbem compoziția timp de 15 minute, apoi se amestecă totul cu legumele prăjite. Se fierbe cu capac timp de 5 minute, iar apoi fără capac până când se îngroașă ușor.

Se servește cu orez și stoarce, pentru un gust mai apetisant, câteva picături de zeamă de lămâie!

Efectele turmericului sunt bine cunoscute, dar prea puțini oameni știu că acest minunat turmeric poate fi păstrat și ca plantă ornamentală cu flori. Mirodenia cunoscută sub denumirea de turmenic și plantă ornamentală numită curcuma, nu reprezintă una și aceeași plantă, însă fac parte din aceeași familie. Condimentatul turmenic este, așa cum aminteam mai sus, Curcuma longa, o rădăcină neornamentală, din care se extrage prețioasa mirodenie, în timp ce planta cu flori de apartament are denumirea latină Curcuma alismatifolia, cunoscută tot sub denumirea de curcumă. Floarea de curcuma sub formă de decorațiune, prezintă și alte noi utilizări.

După o cină vegană ușoară și după plantarea unei plante de curcuma, răsfață-te cu o baie fierbinte!

Îți sugerez să rămâi tot la aromele picante, iar la o cadă cu apă caldă, adaugă o bilă de baie dulce-condimentată cu ulei din sâmburi de struguri de la Manna! Gustul condimentatului turmeric, peisajul de poveste a florii de curcuma și atingerea mătăsoasă a apei de baie condimentate, îți vrăjește simțurile și te umple de energie! Cel mai bun program de toamnă!

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe