Dovleacul conține tot ceea ce poate întruchipa starea de spirit a toamnei: vivacitatea portocaliului, gustul dulce-zemos și textura cremoasă. Îți voi arăta cele mai bune modalități de a utiliza această specialitate favorită de toamnă și de a o introduce în viața te de zi cu zi.
Când spunem dovleac, ne gândim în primul rând la un aliment, însă merită să îl luăm de pe farfurie și să îi găsim o întrebuințare și la îngrijirea frumuseții. Chiar și aroma dovleacului îți poate preschimba starea de spirit într-una pozitivă, iar dacă realizezi o mască facială din această super-legumă, pe lângă faptul că îți vei hrăni corespunzător pielea, dar te va cuprinde un sentiment plăcut de toamnă. Să vedem și motivul pentru care dovleacul întră în competiție cu cele mai bune produse cosmetice: în primul rând, conținutul ridicat de vitaminele A și C intensifică strălucirea pielii, iar conținutul de zinc ajută la restabilirea echilibrului pielii excesiv de grase. Iar dacă pielea ta este destul de afectată de vremea rece și de vântul puternic, atunci textura nutritivă a dovleacului va fi un adevărat răsfăț. Iată cea mai bună rețetă pentru masca facială cu dovleac:
Decojește și coace dovleacul, lasă-l să se răcească, apoi pasează-l cu o ajutorul unei furculițe și adaugă 2 linguri de iaurt de soia și o lingură de mac. Întinde pasta pe toată suprafața tenului, masează-ți bine fața cu ajutorul acestei compoziții, las-o să acționeze timp de 15 minute și clătește-te. Nutrienții bogați din dovleac hrănesc, în timp ce semințele de mac îți oferă un masaj plăcut.
Bineînțeles, dovleacul reprezintă o adevărată explozie de vitamine pe perioada toamnă-iarnă, are o utilizare universală, devenind un adevărat jolly joker în bucătărie. Dacă îți propui realizarea doar unei singure rețete folosind dovleacul, atunci aceasta să fie supa-cremă de dovleac! Acesta se numără printre preferatele mele, iar odată ce o guști, va deveni un participant activ în meniul tău de toamnă!
Iată rețeta supei cremă de dovleac:
Ingrediente:2 pere coapte
1,5 kg de dovleac
2 roșii
1 fir de praz
2 căței de usturoi
o jumătate de linguriță de cuișoare măcinate
o jumătate de linguriță de sare
piper proaspăt măcinat
2 linguri de ulei de măsline
1 litru de supă de legume
Perele se decojesc, sâmburii se îndepărtează, apoi se tai cubulețe mici; se decojește dovleacul și, de asemenea, se taie în cubulețe. Îndepărtează coaja roșilor, apoi taie-le în bucăți mici. Spală și prazul, apoi taie-l în jumătate. Pisează cățeii de usturoi, adaugă uleiul și condimentele, apoi pune totul într-o tavă de copt. Tava se adaugă în cuptorul preîncălzit, și se lasă pe o perioadă de 45 de minute. Atunci când ai terminat cu acest pas, așteaptă puțin pentru ca ingredientele să se răcească, apoi adaugă supa de legume încet amestecă totul cu blenderul. Când este complet cremoasă, presară cubulețe de pesmet și poate fi servită. Poți picura deasupra, unul-două picături de ulei de măsline.
Dacă pielea ta a devenit mai fumoasă datorită dovleacului, iar supa-cremă te-a învăluit cu căldura sa, atunci poate începe sculptarea dovleacului!
Astfel vei intra complet în spiritul toamnei, ca să nu mai vorbim despre ce program haios și distractiv poate fi un asemenea eveniment, pentru întreaga familie. În timp ce sculptăm dovlecelul, putem sorbi dintr-un ceai de ghimbir, acesta fiind o adevărată delicatesă de toamnă și un trend în vogă, pe perioada acestor luni! Ceaiul de ghimbir vine la pachet cu o multitudine de avantaje: vindecă, hidratează și ajută la relaxare, toate efectele sale benefice ar fi greu de enumerat aici, așadar îți sugerez să citești articolul meu anterior despre ghimbir, de unde te poți inspira în voie. Atunci când prepari ceaiul de ghimbir, dă prin răzătoare o bucată de ghimbir de dimensiunea degetului mic, apoi dă rădăcina în clocot. Dacă simți că are un gust prea intens, atunci adaugă ghimbirul ras la ceai verde sau negru gata preparat, această metodă fiind de asemenea eficientă. Prepararea în sine a ceaiului de ghimbir va avea deja un efect calmant asupra ta.Poți intensifica efectele programelor vizând dovlecei și ceaiuri de ghimbir, cu ajutorul vaporizării uleiului esențial de portocală dulce nediluat, având puritate 100% de la Manna, care te va transpune într-un spirit incredibil de toamnă.
Comentarii
Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta