Războinicul secret al frumuseții: acidul hialuronic
războinicul secret al frumuseții: acidul hialuronic

Războinicul secret al frumuseții: acidul hialuronic



Desigur ai auzit multe despre acidul hialuronic, dar oare știi exact ce este acest material și ce efect minunat are asupra pielii tale?

Numele acidului hialuronic poate părea la prima vedere un pic înfricoșător, deoarece conține cuvântul „acid”, dar nu te lăsa păcălită. Această substanță se regăsește și în mod natural în organism, în primul rând în piele, dar este prezentă și în toate țesuturile conjunctive, în mușchi și în ochi. Este un fel de substanță hidratantă, conferă elasticitate, lubrifiere, ceea ce este esențial pentru funcționarea acestor organe. De asemenea, joacă un rol foarte important și la articulații. Imaginează-ți un material similar cu albușul de ou crud, care se comportă ca un „lubrifiant” și reduce în mod eficient inflamația și osteoartrita.

Ai auzit de acest carbohidrat cu moleculă mare sub numele de hialuronan sau hialuronat, sau ai citit despre el printre componentele produselor cosmetice. Datorită proprietăților sale de legare a apei, pielea devine mai elastică, acest ingredient-minune o umple și îi insuflă vitalitate.

Lucrul grozav în ceea ce privește acidul hialuronic constă din faptul că este vorba de o substanță naturală, pură, care nu provoacă iritare, iar pe deasupra reprezintă baza de construcție naturală al corpului nostru. Nu e de mirare că se bucură de un adevărat statut de superstar în cadrul ramurilor de medicină și cosmetică, având în special un efect benefic asupra pielii. Dar să vedem pentru ce este bună această super-moleculă și de ce reprezintă un real elixir pentru pielea ta?

În primul rând, atunci când vine vorba despre reținerea apei, acidul hialuronic este imbatabil. Poate lega în apă chiar și de o mie de ori greutatea sa! De ce este important acest lucru? Deoarece fie că pielea ta este uscată ori grasă, ea doar atunci va fi sănătoasă, dacă beneficiază de un nivel corespunzător de umiditate. Dacă pielea ta se usucă, atunci va arăta palidă, gri, crăpată și pot apărea mici riduri din cauza deshidratării. Să nu mai vorbim de senzația neplăcută de mâncărime. Acidul hialuronic este numit și „Regina apei”, deoarece ajutând-o în păstrarea și stocarea apei, face pielea elastică și moale.

O altă super-caracteristică este aceea de a consolida stratul natural de protecție al pielii și, astfel, îl echipează cu un zid de protecție împotriva efectelor negative externe, cum ar fi radicalii liberi sau toxinele din aer. Iar dacă toate aceste abilități nu ar fi suficiente, ei bine, acidul hialuronic se mai mândrește, de asemenea, și cu efecte antiinflamatorii, astfel încât calmează și ameliorează roșeața.

Scrie-mi și tu, la Tine ce efect a avut acidul hialuronic?

Manna ți-a recomandat:

Manna
Produsele noastre în funcție de tipul de ten



Ai îndoieli ce produse Manna să folosești pentru tipul tău de piele?

Testul tipului de ten



Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe