Pentru weekend îți împărtășesc o rețetă delicioasă de hamburger vegan, care este perfectă pentru oaspeți și, de asemenea, este super-sănătoasă!
Hamburgerul este acel clasic extraordinar, de care ne bucurăm mereu, este o alegere perfectă pentru prânz sau cină, iar pe deasupra, poți folosi pentru realizarea acestuia, multe ingrediente pe care deja le ai în casă și care doar s-ar strica în frigider. Dacă până acum nu te-ai apucat să realizezi acasă hamburger vegan, deoarece ai găsit rețete multe prea complicate, atunci este timpul să încerci acest minunat burger vegan cu garnitură. Rezultatul va concura cu versiunea din carne, iar pe deasupra este mult mai sănătos.
Secretul unui hamburger bun este „turta de carne” perfectă, desigur, numai din ingrediente vegane.
Ingrediente:
100 g linte fiartă
100 g făină de năut
1 vânătă
1 ardei californian
2 cepe roșii
6 ciuperci de mărime medie
2 căței de usturoi
100 g pastă de castane (neîndulcită)
sare, piper
Prăjește ceapa tocată mărunt, ciupercile și ardeiul californian, iar vânăta coace-o în cuptor timp de 20 de minute, apoi decojește-o. Toate acestea se amestecă în blender, până când rezultă o pastă groasă, iar apoi formează din acesta „turte de carne”. Așează-le pe hârtie de copt, apoi coace-le pe ambele părți într-un cuptor preîncălzit timp de 10 minute. Turtele astfel preparate se adaugă în chifle din cereale intregrale.
Iată o rețetă de ketchup de casă, alături de burgerul perfect, iar astfel vei putea înlocui clasicul sos de roșii cu zahăr din magazine:
Călește în 50 ml ulei de cocos puțină ceapă roșie și usturoi, totul tăiat mărunt, adaugă roșii tăiate, presară sare și piper, apoi fierbe compoziția, până când obții un sos dens. În ultimele 2 minute adaugă roșii uscate tocate mărunt, iar drept condimente de bază oregano, boia de ardei dulce-afumat și busuioc. Și deja este gata ketchup-ul de casă!Garnitură: Cartofi dulci copți
Cu următoarea rețetă poți să farmeci cartofii dulci și să îi prepari pentru a deveni și mai delicioși decât de obicei. Este o garnitură maiestuoasă alături de hamburger, dar dacă îți mai rămân, atunci îi poți consuma pe post de chips, fiind o gustare perfectă. Spală bine cartofii dulci, apoi taie-i în fâșii mici subțiri. Înainte de a îi adăuga în tava căptușită cu hârtie de copt, dă-i printr-un amestec format din 1 unitate bicarbonat de sodiu, 2 unități mălai, o lingura de ardei iute și un pic de sare. Stropește fâșiile cu un strop de ulei de măsline și coace-i până când cartofii dulci devin moi.Poftă bună!
Comentarii
Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta