Puterea momentului de acum
puterea momentului de acum

Puterea momentului de acum„Nu-ți fie frică de ziua de mâine și nu te îngrijora de trecut, pentru că acestea nu există. Întotdeauna este doar astăzi." Când am văzut pentru prima dată acest citat pe o pagină de socializare, am simțit imediat că acesta conține un adevăr imens. Citatul ne îndeamnă să trăim pentru momentul de față, să avem curajul de a fi prezenți în viața noastră, pentru că, de fapt, putem fi fericiți cu adevărat doar în prezent.

Desigur viaţa merge înainte și pentru cei mai mulţi dintre noi momentul prezentului nu este altceva decât multitudinea gândurilor noastre, care, de cele mai multe ori sunt frământări asupra evenimentelor petrecute în trecut, sau sunt griji pentru viitor. Atunci când ne copleșesc gândurile, deseori ele ne conduc într-o direcție negativă. Dacă ți s-a întâmplat deja că te-ai trezit că analizezi în sinea ta jigniri vechi de 5-10 ani în plan profesional sau de relație de cuplu, atunci știi la ce mă refer. Soluția este, să vezi ce se întâmplă. Dacă în timp ce te învârți în lume, tu mereu te gândești la ceva care deseori sunt lucruri inutile, ratezi viața, care nu este altceva decât momentul prezentului. Miracolul existenței, bucuria și recunoștiința le poți trăi numai în prezent, în „momentul de acum”. Dacă ești atentă la aceste lucruri, îți poți umple viața cu momente adevărate, prețioase, la care va merita să cugeți. Nu lăsa ca gândurile ce te inundă încontinuu să te devieze de la prezent și să uiți de lucrul cel mai important, care este VIAȚA ta actuală, scrisă cu majuscule.

Acum, cu siguranță te întrebi cum anume poți realiza acest lucru, zi de zi, atunci când te acaparează rutinele și problemele zilnice? Vestea bună este că în mijlocul haosului mental şi emoţional, oriunde, oricând, poți să revii la o stare de calm și liniște, prin propria ta persoană, în momentul prezent. Când o să simți că începe să te copleșească panica și mintea ta este plină cu problemele de rezolvat, atunci oprește-te pentru o clipă. Primul pas este să fii atentă la respirație, adâncește-o, creând astfel o legătură cu tine însăți. După aceasta, observă şi conștientizează în tine mediul înconjurător. Ce te înconjoară, ce vezi? Vei rămâne uimită de frumusețea naturii de iarnă, de un simplu fulg de zăpadă. Observă cum îți mângâie pielea căldura emanată de la sobă sau calorifer.

Observă în ce stare ești acum: unde simți tensiune sau o ușoară relaxare în corpul tău.

După ce ai conștientizat toate acestea, următorul pas este să le evaluezi, să rămâni uimită, să simți recunoștiință. Dacă totuși crezi că nu există niciun motiv pentru care să fi recunoscătoare, fă acest exerciţiu simplu: închide ochii, întinde-ți brațele lateral şi stai așa nemișcată. Pune-ți întrebarea: acum, că nu îmi văd brațele, de unde știu că ele sunt încă acolo, întinse? În acest moment îţi dai seama că simţi furnicături în membrele tale și în întregul tău corp, ceea ce, de fapt, reprezintă vitalitatea pe care o emani. Acesta este un sentiment minunat, fii recunoscătoare și menține acest sentiment, bucură-te de această energie minunată, care este viața ta! Ea pulsează în tine chiar și atunci când alergi stresată rezolvându-ți sarcinile obligatorii, iar mintea ta se concentrează la maxim asupra problemelor tale. Această furnicătură lentă, constantă și calmă este în tine, poți s-o invoci și s-o conștientizezi oricând.

În cele din urmă, îți ofer câteva sfaturi care te vor ajuta să trăiești în prezent!

Încercă să petreci cât mai mult timp în natură pentru că acest lucru te va liniști și îți va oferi numeroase oportunități să te minunezi asupra frumuseții existenței. Dacă nu ai posibilitate, îți sugerez să ai asupra ta mereu un mineral, un cristal sau chiar și o piatră frumoasă sau o scoică, orice obiect pe care atingându-l, vei intra în legătură cu natura.

Timpul petrecut cu animalele, ajută și el la revenirea în prezent. Observă-ți câinele sau pisica: întotdeauna trăiesc în prezent. Pentru ei, există doar momentul de acum şi este o plăcere să obervi fericirea lor. Dacă ești în apropierea lor, doar pura lor prezență îți amintește că viața este un miracol și armonia sufletului tău nu depinde de rezultatele obținute.

Am lăsat acest sfat la sfârșit, care totodată este și filozofia Manna: antidoturi naturale. Nu-ți complica viața, încercă să ți-o simplifici în toate domeniile. În loc să urmărești mereu programul, activitatea și următoarea sarcină, răsfață-te! Alege soluțiile naturale și pure. Bucură-te de cosmeticele naturale ce îți ating mătăsos pielea și eliberează aroma uleiurilor esențiale. Observă bucuria pe care o produc! Trăiește azi! Fii fericită!

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

 • cele 10 efecte benefice al grapefruitului - blog

  Cele 10 efecte benefice al grapefruitului

  Grapefruitul este unul dintre cele mai deosebite fructe și cu cele mai multe efecte benefice. La ce este bun? Iată lista celor 10.

  Vizualizează
 • cele mai bune 5 remedii împotriva stresului - blog

  Cele mai bune 5 remedii împotriva stresului

  Te cuprinde stresul și simți că toată greutatea lumii apasă pe umerii tăi? Nu intra în panică, o pățim uneori cu toții și nu este indiferent cum tratezi această situație.

  Vizualizează
 • efectele benefice ale vaniliei - blog

  Efectele benefice ale vaniliei

  Vanilia este o legendă, ea ocupă un loc de cinste în cadrul condimentelor. Cu toții suntem conştienţi de efectele sale minunate, deoarece ajunge să-i simțim gustul sau mirosul, și deja ne copleșesc amintiri, imediat ne cuprinde voia bună. Însă vanilia are și efecte benefice, precum protejarea sănătății, despre care puțină lume știe. Citește mai departe și te vei îndrăgosti și mai mult de acest condiment fantastic!

  Vizualizează

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta Te poți conecta aici

Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe