Cele mai bune 5 remedii împotriva stresului
cele mai bune 5 remedii împotriva stresului

Cele mai bune 5 remedii împotriva stresului



Te cuprinde stresul și simți că toată greutatea lumii apasă pe umerii tăi? Nu intra în panică, o pățim uneori cu toții și nu este indiferent cum tratezi această situație.

În zilele noastre pline de agitație, reducerea stresului este foarte importantă, iar datorită faptului că naturalețea și soluțiile naturale reprezintă o prioritate pentru mine, consider că și în cazul stresului este bine să găsim remedii naturale și armonioase.

Iată câteva activități pe care dacă le introduci în mod regulat în viața ta, ai mari șanse să rămâi mult mai calmă și mai relaxată în situații stresante. Gândește-te la acestea ca fiind un ritual pe care-l faci pentru tine însăți, un pic de „timp de sine”, ce te ajută să îți reîncarci bateriile și să intri în armonie cu tumultul vieții.

Meditația

Mulţi au menționat că atunci când își încep ziua cu meditații de dimineață, întâmpină problemele zilnice cu altă energie și atitudine. Scopul este să realizezi o rutină de dimineată prin care să îți acorzi ție și universului tău, aproximativ 30 de minute calme, înainte ca familia să se trezească și să te copleșeze treburile zilnice. Scoală-te mai devreme decât în mod obișnuit, retrage-te într-o încăpere luminoasă, liniștită din casa ta unde te simți comod. Stai jos pe o pernă cu picioarele încrucişate, sau înghemuiește-te în fotoliul tău preferat, închide ochii și fi atentă la respirația ta. Aprofundează atenția și efectuează o respirație abdominală, astfel te vei calma. Fi atentă la senzații, în care parte al corpului tău simți tensiune, precum și în ce fel de stare emoțională te afli în general. Este important să nu te evaluezi, doar observă toate stările tale și acceptă-le așa cum sunt. Dacă îți apare vreun gând, nu te crampona de acesta, lasă-l să treacă prin ființa ta. Dă-i drumul. Poţi alege meditație acompaniată, găsești astfel de sesiuni pe internet, acestea oferindu-ți o muzică silențioasă, lentă și relaxantă, care te ajută să te deconectezi. După ce ai terminat, așează-te câteva minute, ia-ți jurnalul și planifică-ți ziua. Ce dorești să obții? Ce vei face pentru a te reîncărca? Între timp, poți să vaporizezi uleiuri esențiale, acestea te ajută să te poți concentra asupra persoanei tale. Îți recomand uleiurile esențiale pure 100% de la Manna, de lavandă și de lămâie, care sunt perfecte pentru relaxare. Până în momentul începerii efective a zilei, ești deja calmă, organizată și pregătită. Există o diferență uriașă în comparație cu săritul din pat, alături de crampe stomacale și începerea zorită a zilei.

Yoga

În concepția occidentală yoga înseamnă activitate fizică, dezvoltarea de diverse „asane”, dar este de fapt mult mai mult decât atât. În yoga adaptezi mișcarea la respirație, respirația la mișcare, astfel încât ajungi într-o stare de armonie, meditativă, unde între timp ce îți fortifici trupul, mintea ți se domolește. Exerciţiile trebuie efectuate cu inspirații și respirații. Îți recomand să încerci mai multe stiluri ca să descoperi care este cel mai indicat ție. Una dintre cele mai populare este yoga Hatha, care are ca scop obținerea echilibrului și al armoniei. Seria exerciţilor de bază se compune din așa numitele „salutări ale soarelui”. Dacă te afli în căutarea unui exerciţiu mai dinamic, atunci alege Yoga Vinyasa, în timp ce, pentru întinderi și articulaţii îți recomand yoga Yin, care este lent și pasiv. În afara faptului că Yoga reprezintă o antrenare splendidă a corpului, diminuează stresul și îți redă energia. Poți introduce Yoga, în rutina ta zilnică de sport și antrenament.

Baie relaxantă

Atunci când ajungi acasă nervoasă după o zi întreagă de stres și nu îți este deloc ușor să te detașezi de gândurile privind problemele de la serviciu, atunci, cel mai bun remediu este o baie relaxantă, eliminând stresul din corpul tău, datorită atingerii plăcute a apei calde. Ştiai că poți spori experiența de spa la domiciliu, cu ajutorul uleiurilor volative plăcute? Adaugă la apa de baie o bilă de baie Manna și bucură-te de răsfățul pe care îți oferă uleiurile esențiale cu arome fabuloase, cu ingrediente naturale, de o puritate 100%. Pentru o experiență și mai plăcută picură în apă un pic de ulei esențial de lavandă Manna, pe care l-ai dizolvat anterior într-o lingură de ulei de cocos.

Masaj

Poți spori efectul relaxant al unei băi fierbinți dacă îți masezi piele uscată cu ulei natural cosmetic de argan Manna sau ulei organic de cocos virgin. Este important să te masezi întotdeauna dinspre capătul membrelor către inimă, ajutând astfel revigorarea fluxului sanguin. Rezultatul îl vei resimți nu numai la nivelul pielii, ci și în ceea ce privește starea ta sufletească.

Drumeție

Dacă există ceva care elimină stresul, ce te umple de voie bună și te reîncarcă cu energie, atunci acest lucru este timpul petrecut în natură. În loc ca, după o zi stresantă, să te instalezi în fața televizorului și să te afunzi mai adânc în compasiunea de sine, mai bine îmbracă-te și fă o plimbare lungă prin parc sau în pădure! Admiră copacii, cerul frumos și inspiră din aerul curat. Vei vedea cum gândurile negative se vor îndepărta imediat.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

  • efectele benefice ale vaniliei - blog

    Efectele benefice ale vaniliei

    Vanilia este o legendă, ea ocupă un loc de cinste în cadrul condimentelor. Cu toții suntem conştienţi de efectele sale minunate, deoarece ajunge să-i simțim gustul sau mirosul, și deja ne copleșesc amintiri, imediat ne cuprinde voia bună. Însă vanilia are și efecte benefice, precum protejarea sănătății, despre care puțină lume știe. Citește mai departe și te vei îndrăgosti și mai mult de acest condiment fantastic!

    Vizualizează
  • trăiește spiritul sărbătorilor: acum fiecare a patra mannă este cadou! - blog

    Trăiește spiritul sărbătorilor: acum fiecare a patra Mannă este cadou!

    E aici sărbătoarea iubirii și a dăruirii, așadar, te rog să accepți din partea mea, fiecare a patra Mannă în dar!

    Vizualizează
  • fursecuri de iarnă în varianta vegană! - blog

    Fursecuri de iarnă în varianta vegană!

    La auzul Crăciunului, toată lumea înghite în sec, însă alături de cele mai bune dulciuri vegane, ne putem sătura de dulce, fără a avea conștiința încărcată. Ți-am adus cele mai bune rețete!

    Vizualizează

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe