
Efectele benefice ale vaniliei
Vanilia este o legendă, ea ocupă un loc de cinste în cadrul condimentelor. Cu toții suntem conştienţi de efectele sale minunate, deoarece ajunge să-i simțim gustul sau mirosul, și deja ne copleșesc amintiri, imediat ne cuprinde voia bună. Însă vanilia are și efecte benefice, precum protejarea sănătății, despre care puțină lume știe. Citește mai departe și te vei îndrăgosti și mai mult de acest condiment fantastic!
De asemenea, vanilia este supranumită regina condimentelor. Mii de ani a fost folosită pentru efectul de îmbunătățire al digestiei, de echilibrare a hormonilor, deasemenea a fost considerată ca plantă medicinală respectată, și ca afrodiziac de către îndrăgostiți. În zilele de azi ea este amintită mai mult în contest gastronomic, dar merită să știi și despre plăcutele „efecte secundare” pe care le are. Iată câteva situații în cazul cărora efectul vaniliei este benefic, iar consumul acestea este foarte recomandat. Este important să știi că proprietățile avantajoase enumerate se referă la adevărata păstaie de vanilie, la semințele extrase din aceasta și la extractele adiționale, dar se mai referă și la uleiul esențial de vanilie, însă, din păcate, aici nu este inclusă esența de vanilie sintetică ori chimică, realizată pentru consumul pe scară largă.
Vanilia este un condiment cu conținut ridicat de proteine, fiind prezente în cantități mai mici taninuri și diferite oligoelemente, calciu, sodiu, fosfor, potasiu, magneziu, zinc, cupru, mangan și fier. Sună incredibil, însă este cu adevărat bogată în minerale, nefiind de neglijat nici conținutul său de vitamine: B1, B2, B3, B5 și B6. Consumul de vanilie poate ajuta la eliminarea depresiei, a stării de stres și a tensiunii arteriale crescute asociate cu aceste afecțiuni, precum și la tulburările de somn. De asemenea, poate reduce inflamația.
Este important să şti că fiertura și uleiul volatil al plantei are efecte antibacteriene, antifungice şi aplicate extern poate ajuta la problemele apărute la nivelul pielii.
Folosit ca ceai sau condiment stimulează digestia și dă senzație de saturație, deci dacă ții cură de slăbire, este alegerea ideală.Dacă e vorba de vanilie, atunci desigur vorbim despre dulciuri cu vanilie, și nu de oarecare! Brioșa vegană cu vanilie și hrișcă de mai jos, o poți consuma chiar și atunci dacă suferi de sensibilitate la gluten ori consumi alimente fără lactoză sau fără zahăr.
Ingrediente:
- 250 g de făină de hrișcă
- 150 ml de zahăr din flori de cocos
- Interiorul de la o păstaie de vanilie
- 1 linguriță mică de bicarbonat de sodiu
- 2 pumni de nuci zdrobite
- 2 banane mici pasate
- 1 pumn de stafide
- 150 ml de ulei vegetal
- 150 ml suc de portocale sau de mere, proaspăt stors
Se amestecă ingredientele şi apoi, cu ajutorul unei linguri se adaugă în formele de brioşă. Se lasă la copt cca. 40 de minute, într-un cuptor preîncălzit la 200 de grade, dar verifică cu un ac dacă interiorul lor s-a copt deja. Dacă dorești, poți presăra scorțișoară, la sfârșit. Este un desert sățios, dar totodată ușor.
Dorești să simți pe buzele tale aroma mătăsoasă care evocă fursecul de vanilie? Încercă balsamul de buze cu vanilie de la Manna, cu extract natural de vanilie. Tubul practic îl poți lua cu tine oriunde, el încape în buzunarul hainei sau al genții. În plus, și această Mannă este vegană, iar pe lângă extractul de vanilie, a fost adăugat și ulei mătăsos de susan și ceară de Candelilla de origine vegetală. Aplică-l pe buzele tale, este alegerea perfectă pe perioada rece a iernii, atunci când îți poți răsfăța buzele, nu ezita, profită din plin.
Comentarii
Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta