Oare ne îmbolnăvim din motive spirituale?
oare ne îmbolnăvim din motive spirituale?

Oare ne îmbolnăvim din motive spirituale?



„În spatele fiecărei boli se află motive spirituale”, spune zicala și, deși adevărul probabil că nu este atât de simplu, nu putem exclude faptul că starea noastră de spirit este responsabilă pentru ceea ce se întâmplă în corpul nostru.


Faptul că apariția bolilor are cauze psihologice se bazează pe observații. Gândește-te: atunci când simți că totul o ia razna, stresul este extraordinar de intens și aproape că tremuri de nervozitate, ba mai apar și probleme în familie, o gripă sau o simplă durere de cap și simți cp totul te răpune mai ușor. Nu trebuie să fii surprinsă, deoarece organismul folosește energii suplimentare pentru a depăși stresul intensificat, echilibrul hormonal poate să se răstoarne, calitatea și cantitatea somnului este redusă și, prin urmare, sistemul imunitar este slăbit și primul virus sau bacterie te doboară cu cea mai mare ușurință. Desigur, un sistem imunitar slăbit îți poate furniza mai încet informații. Bolile autoimune, psoriazisul și simptomele de eczeme ce reapar, se pot datora unui dezechilibru psihologic.

Desigur, toate aceste relații nu sunt atât de clare, deci dacă treci printr-o perioadă mai dificilă nu înseamnă că te vei îmbolnăvi, dar trebuie să știi că emoțiile și gândurile negative au un impact mare asupra corpului tău. De exemplu, umerii și șoldurile sunt zonele în care stocăm, în special, blocuri emoționale. De aceea, nu este o coincidență că după un masaj complet al umerilor sau o serie de exerciții de yoga de deschidere a șoldului, chiar poți să lăcrimezi de ușurare, deoarece atunci blocurile emoționale sunt eliberate.

Nu putem spune că fiecare boală are cauze spirituale și nu aș încuraja pe nimeni să nu ia medicamentul prescris de medic.

În cazul unor simptome și boli, ar trebui să apelezi la un medic, deoarece nu poți rezolva totul cu un ceai de plante medicinale și repaus. Cu toate acestea, este bine de știut că există cauze complexe pentru apariția bolilor. De exemplu, dacă te dor umerii, este posibil să fie o entorsă provocată de o mișcare greșită sau faci doar muncă sedentară, ce poate cauza tensionarea mușchilor, dar este posibil să ai o mulțime de probleme pe umeri care se manifestă sub forma unei dureri fizice. În majoritatea cazurilor, toate acestea, în anumite combinații, cauzează durere. Când vorbim despre boli, nu putem spune că numai în mâinile noastre se află cheia. La naștere, toți avem un anumit genom, și în acesta sunt codificate tipurile de boli la care vom fi predispuși. Dacă în cele din urmă aceste boli apar apoi în cursul vieţii noastre, ei bine, în acest lucru are într-adevăr un rol imens stilul de viaţă şi modul cum privim lumea.

Întotdeauna te îndemn ca în graba vieții cotidiene să încerci cel puțin un sfert de oră zilnic să încetinești ritmul și să-ți acorzi atenție pentru redobândirea armoniei. Crează-ți tăcerea interioară, acordă--ți atenție ție și gândurilor tale puțin. Poți realiza că merită să te stresezi cu privire la ceea te preocupă momentan, sau doar brusc realizezi pentru câte lucruri poți fi recunoscățor în viață si inima ta va fi inundată de pace. Ascultă muzică, citește o carte spirituală sau meditează pentru ca gândurile să se liniștească și să realizezi că viaţa este mai mult decât suma totală a acţiunilor tale.

Îți sugerez ca, dacă simți că se petrec foarte multe în jurul tău, că nu ești stăpână pe situație și esti purtată de val, apelează la natură. Evită toți stimulii artificiali, materiile prime artificiale și produsele sintetice. Înconjoară-te cu minunile naturii, astfel îți vei spori bunăstarea și vei ajunge la armonie. La această parte, încerc să îți sar în ajutor cu produsele Manna fără chimicale.

Așadar, data viitoare când îți vei pue întrebare dacă există motive psihologice în spatele fiecărei boli, răspunsul este: nu în toate cazurile, însă pentru a ne autodezvolta, starea noastră de spirit și armonia fizică și mentală pot juca un rol important. Îngrijește-ți sufletul și privește în interiorul tău cu dragoste, întrucât meriți sănătatea!

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe