Dulceaţa de mere este una dintre preferatele mele și, bineînțeles, cea mai bună versiune este cea realizată personal. Este o gustare perfectă, dar poți face prăjituri minunate cu această delicatesă!
Merele sunt fructele pe care le puteți procura aproape întotdeauna, dar în această perioadă a anului poți depozita acasă mere de foarte bună calitate. Și ce să faci cu ele? Prepararea dulceţii, pe lângă faptul că este o distracție foarte bună, este, de asemenea, foarte util, deoarece poți scoate micile borcane depozitate în orice moment și acumulezi un stoc delicios de dulciuri. În plus, nu trebuie să-ţi ia un weekend întreg, gemul dietetic de mere recomandat de mine este foarte simplu și ușor de pregătit!Desigur, delicatesele de mere sunt asociate întotdeauna cu scorțișoară, cele două arome și miresme sunt inseparabile! Mirosul de scorțișoară oferă în sine un sentiment de relaxare în căminul tău în timpul preparării, când se răspândește în aer mirosul divin de scorțișoară.
Acum hai să vedem reţeta pentru dulceaţa de mere super dietetică!
Ingrediente:- 1,5 kg de mere spălate
- 300 ml suc de portocale proaspăt stors
- Zeama de la 1,5 lămâie
- 6 linguri de coajă de portocală uscată
- un ghimbir de 6 cm proaspăt curățat, răzuit
- 3 linguriţe rase de scorțișoară măcinată
- 3 linguri de pudră de gelatină (Gelfix Extra 2:1)
Preparare:
Taie merele cubulețe, pune-le într-o cratiță împreună cu sucul de portocale și fierbe-le, apoi lasă focul mic.
Fierbe compoziția până când merele devin moi, amestecând între timp și adaugând încet sucul de lămâie, coaja de portocală, respectiv ghimbirul curățat, ras și scorțișoara măcinată. Când merele sunt complet moi, mixează cu blenderul/mixerul vertical, apoi adaugă praful de gelatină și mai fierbe timp de câteva minute. Când e gata, adaugă gemul cât e încă fierbinte în borcane curate și presară un vârf de cuțit de salicil (praf conservant) deasupra. Lasă-le să se răcească încet acoperite, apoi pune-le în frigider, dar pot fi stocate pe termen lung și pe raftul cămării.
Este perfect în sine sau întins pe cozonac, dar dacă vrei să-i dai frâu liber creativității tale, atunci iată o rețetă vegană care poate folosi acest minunat gem de mere!
Muffin vegan cu măr și scorțișoarăIngrediente:
- 360 g de făină
- 3 lingurițe praf de copt
- 1 vârf de sare
- 1 vârf de cuțit de scorțișoară
- 120 g ulei de cocos
- 120 g de zahăr brun
- 2 lingurițe de sirop de scorțișoară
- 200 ml lapte de soia sau lapte de cocos
- 2 mere de mărime medie
Preparare:
Curăță merele de coajă, scobește-le și taie-le în bucăți mici. Apoi amestecă făina, praful de copt, sarea și scorțișoarea. Într-un bol separat pune uleiul de cocos, zahărul şi amestecă cu mixerul vertical până când obții consistența unei spume, apoi adaugă amestecul cu făină. Încălzește siropul și adaugă-l la amestec împreună cu laptele vegetal și amestecă bine. În cele din urmă, adaugă merele, amestecă bine și apoi pune-le în formele pentru muffin. Într-un cuptor preîncălzit, coace la 180-200 grade timp de 35-40 de minute, lasă-le să se răcească, apoi întinde deasupra fiecărui muffin o linguriță de gem de mere, înainte de servire.
După maratonul de coacere, răsfață-te cu exfoliatorul cu luffa cu aromă de prăjitură de la Manna.
Comentarii
Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta