![o mie de fețe ale semințelor chia: folosește-le astfel!](http://static.manna.global/img/cms/ro/980/5599-o-mie-de-fete-ale-semintelor-chia-foloseste-le-astfel-091506.jpg)
O mie de fețe ale semințelor chia: folosește-le astfel!
Semințele chia sunt o adevărată specialitate, nu pe degeaba se numesc și ”aurul aztecilor”. Micile semințe maro, negre, albi și gri de 1 mm pot absoarbe de doispezece ori mai multe lichide, decât propria lor greutate. Înmuiate, volumul lor crește și devin gelatinoase. Ceea ce este o veste bună, deoarece crează o senzație de sațietate și reduc și apetitul.
Sunt foarte bogate în substanțe nutrivive (în primul rând în acizi grași omega-3) care au un efect benefic asupra organismului tău. Semințele chia sunt ideale pentru un mic dejun sănătos, amestecă-le în smoothie de fructe sau lapte de orez, însă poți presăra și salatele de fructe cu ele. Fii inventivă, semințele chia au un gust neutru, fiind astfel ideale pentru a fi combinate cu orice mâncare. Înmuiate formează un amestec gelatinos, le poți folosi în loc de ouă în prăjituri, pâine sau la clătite. Poți prepara din ele pudincă, jeleu sau spumă de chia, dar le poți folosi și la îngroșarea ciorbelor.
Cu semițele chia poți prepara chiar și o băutură caldă pentru serile de toamnă. Pune 1-2 lingurițe de semințe chia în ceaiui de plante de orice temperatură. Așteaptă ca semințele să se scufunde la fund și să se deschidă. Bea încet ceaiul și mănâncă și semințele de chia înmuiate.
Comentarii
Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta