De ce are nevoie organismul tău după ce faci mișcare?
de ce are nevoie organismul tău după ce faci mișcare?

De ce are nevoie organismul tău după ce faci mișcare?



După sport te simți mai mobilă, mai energică, însă organismul tău trebuie să se regenereze după efortul fizic.

Ceea ce mânânci și când mănânci în orele de după antrenament sunt la fel de importante, ca și antrenamentul în sine. Mușcii tăi au nevoie de substanțe nutrivite, în primul rând de proteine, ca să se regenereze și să prospere. 

Deși încă nu s-a stabilit, când este cel mai ideal să mănânci după un antrenament, nu este bine să aștepți prea mult. Dacă după 15-20 de minute te cuprinde foamea, mănâncă o gustare, însă în general organismul tău are nevoie de mai mult timp până ce revine în starea în care poate să digere mâncarea. În cazuri extreme pot trece chiar și două ore până la următoarea masă, dar să nu fie mai multe. Nu aștepta mai mult timp până să mănânci ceva. Și să nici nu te gândești să faci foamea, pentru că îți va slăbi doar puterea.

Dacă vrei să mai pierzi din kilograme, după sport mănâncă fructe proaspete sau mâncare normală într-o cantitate mai mică. Dacă vrei să-ți mărești masa musculară, după antrenament alege mâncăruri cu conținut ridicat de proteine, cu multă salată verde!

Pot recomanda oricui orezul brun cu mare încredere, pentru că se absoarbe mai lent și dă energie pe o durată lungă. Dintre fructe recomand banana, pentru că are un conținut adecvat de hidrocarburi. Conține mult caliu și magneziu și combate astfel spasmele. Și ananasul este un jolly-jocker, ușurează digestia și conține multe fibre.

Pe lângă mâncare trebuie să accentuez și importanța aportului de apă. Dacă bei puțină apă în timpul antrenamentului, îți ajuți doar organismul, dar este important să ții cont și de rezervele tale de apă. Bea zilnic minim 2 litri de apă și în zilele mai calde chiar și 2,5-3 litri pentru a preveni durerile de cap și amețelile de după antrenament. Oricâta apă ai bea în timpul antrenamentului sau după aceea, cu o oră după antrenament bea minim jumătate de litru de apă pentru a înlocui lichidul pierdut prin transpirație.



Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe