O grădină de mirodenii minunată de toamnă acasă
o grădină de mirodenii minunată de toamnă acasă

O grădină de mirodenii minunată de toamnă acasă



A venit toamna și cu ea tipul supelor și a fripturilor gustoase.

În această perioadă îmi place să condimentez aceste mâncăruri cu mirodeniile cultivate de mine. Contează însă și cum! Câteva dintre acestea rezistă toată iarna și poți folosi frunzele proaspete permanent. Astfel de plante sunt de exemplu cele cu tulpina lemnoasă, cum ar fi cimbrișorul, rosmarinul și salvia. Oregano, măghiranul și roinița nu rezistă la răcoare.

Busuiocul, arpagicul și roinița sunt de asemenea foarte sensibile, este mai bine să le așezi într-un colț mai răcoros al bucătăriei într-o lădiță.

Separă câteva tulpini de mentă cu rădăcini. Plantează-le într-un ghiveci, va fi comoara parfumată a bucătăriei tale pe timp de iarnă, cu frunzele de mentă poți condimenta atât supele cremă, fripturile, cât și deserturile. Poți aduce și arpagicul și țelina în bucătărie.

Toamna și iarna natura se odihnește, însă sunt câteva plante, pe care le poți semăna de acum: presară semințele de mărar toamna târziu în grădină sau în lădița de pe balcon. Și mușețelul va avea mai multe flori, dacă-l semeni în septembrie: sămânța va răsări după ploile de toamnă, va rezista pe timpul iernii și va înflori deja în mai. Pentru germinarea semințelor de levănțică este nevoie de răcoare, seamănă-le astfel toamna în grădină, presărând semințele rar.

Iar acum îți dezvălui câteva trucuri, cum poți păstra mai mult timp plantele grădinii tale de mirodenii:

Congelează plantele propaspete în suporturile pentru cuburi de gheață. Amestecă frunzele și florile tăiate cu puțină apă și pune-le în suportul pentru cubulețe de gheață, când ai nevoie de ele la gătit, nu mai trebuie să faci altceva, decât să le adăugi la mâncare.

Poți conserva plantele aromatice de asemenea cu sare sau îndulcitori naturali. Un lucru deosebit este, că sărurile și îndulcitorii preparați astfel vor conferi un gust deosebit mâncărurilor tale de toamnă! Amestecă levănțica, roinița și rozmarinul cu eritritol, iar busuiocul cu sare. Pentru acesta pune plantele aromatice într-un borcan, apoi umple borcanul cu sare sau eritritol.



Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe