3+1 motive pentru care corpul tău imploră apă
3+1 motive pentru care corpul tău imploră apă

3+1 motive pentru care corpul tău imploră apă



Apa reprezintă fundamentul tuturor funcțiilor corpului. Este suficient să bei doar o cantitate mai mică din aceasta și deja apar simptome precum: slăbiciune, cefalee, oboseală. Ți-am colectat cele mai importante argumente conform cărora corpul tău necesită apă, iar în același timp, consumul de apă este și cel mai important sfat de frumusețe din toate timpurile!

Elixirul vieții, fundamentul vieții, apa vieții - putem numi în mai multe feluri renumita H2O, adică apa pură, care este prima și cea mai importantă dintre substanțele care pătrund în corpul nostru. Știai că 75% din corpul nostru este apă? Dacă reflectezi puțin la aceasta, atunci îți poți imagina cât de fundamentală este apa, consumată în cantitate potrivită și de o calitate potrivită.

Iată cele 3+1 motive importante pentru consumul de apă și cele mai bune practici!

1. Asigurarea funcțiilor vitale

Apa este esențială pentru digestie, reglarea temperaturii, selecția toxinelor, funcționarea celulară și multe altele. Practic, putem declara că nu există o funcție a organismului nostru, ce nu ar necesita acest lichid pur, întrucât participă activ la funcționarea întregului nostru corp. Se recomandă consumul a cel puțin 2 litri pe zi, dar în mod ideal se recomandă până la 3 sau mai mulți litri de apă. Dacă îți este dificil să urmărești la ce nivel te afli, atunci îți recomand să introduci o nouă regulă zilnică: personalizează-ți o sticlă reutilizabilă de apă, a cărei cantitate o cunoști, iar astfel vei putea urmări exact cantitatea de apă pe care ai consumat-o într-o zi.


2. Evitarea deshidratării

Atunci când aud despre deshidratare, mulți oameni trăiesc în convingerea că acest fenomen ne amenință doar dacă nu bem lichide timp de mai multe zile, deși acest lucru nu este adevărat. Senzația de sete reprezintă primul semn al deshidratării, așadar, ar fi foarte important să nu aștepți până când ți se face sete. Până când conștientizăm la nivelul creierului că ar trebui să bem apă, celulele noastre funcționează de mult sub nivelul optim. În plus, senzația de sete diferă la fiecare persoană și scade odată cu vârsta, așadar trebuie să conștientizăm acest fapt și să luăm un aport regulat de apă, dacă dorim să evităm deshidratarea. Pe măsură ce volumul fluidelor din corp scade, sângele atrage conținutul de apă al celulelor, ceea ce afectează creierul, ducând chiar și până la pierderea conștiinței.


3. Frumusețea pielii

Primele semne ale deshidratării apar mai întâi la nivelul pielii și a părului. Nu din greşeală se spune să o piele frumoasă este un simbol al sănătății, întrucât pielea noastră semnalează ușor dacă ceva nu este în regulă cu sănătatea noastră. Ia de bun semnul pielii aspre și uscate la atingere, întrucât, cel mai probabil că nu consumi o cantitate suficientă de apă. De asemenea, probabil că obișnuiești că consumi prea multe băuturi dehidratoare, cum ar fi cafeaua, ceaiul negru și alcoolul. Dacă bei suficientă apă, pielea ta va fi mai catifelată, mai moale, mai elastică, iar ridurile își vor face apariția mai greu. De asemenea, trebuie să mai știi și faptul că apa va pătrunde în piele ca ultimă și finală destinație, așadar, sub influența situației meteorologice, lichidul va părăsi pielea pentru prima dată, iar de aceea este important să îți suplimentezi umiditatea nu numai din interior, ci și din exterior. Îți sugerez să încerci Crema de față Manna, care conține acid hialuronic, acest ingredient fiind renumit pentru capacitatea sa de a ajuta la legarea apei, iar astfel, îngrijirea devine mai intensă. Înainte de a o aplica pe pielea feței, pulverizează câțiva stropi de apă florală Manna, pentru a-i asigura pielii tale o cantitate și mai concentrată de fluide!


+1 Asigurarea nivelurilor optime de energie

Atunci când consumi apă, urmărește nu doar cantitatea, întrucât nu este deloc indiferent sub ce formă asimilezi lichidul. Ca regulă generală, ar trebui să consumi doar apă de la robinet de calitate foarte înaltă sau apă minerală decarbogazificată. Evită apele aromate, dar acordă atenție sporită apelor medicinale, deoarece acestea au un conținut foarte ridicat de minerale și sunt indicate a fi fi consumate numai sub formă de tratament sau cură. Băuturile carbogazoase sau cele cu conținut ridicat de zahăr sau cofeină inhibă echilibrul de apă. Dacă îți place cafeaua, trebuie să bei întotdeauna cel puțin 250 ml de apă, alături de un pahar de espresso. De unde știi dacă bei suficientă apă? Dacă zilnic urinezi de cel puțin 6 ori pe zi și urina ta este deschisă la culoare, atunci te afli pe drumul cel bun.

Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

  • rețetă vegană de gogoși de primăvară - blog

    Rețetă vegană de gogoși de primăvară

    Gogoașă vegană sănătoasă? Da, există și așa ceva! Gustul său poate fi perfect și fără ouă: gogoașa moale, gustoasă, clasică, te va purta către zilele din copilărie.

    Vizualizează
  • 10 motive pentru care e bine să folosești manna! - blog

    10 motive pentru care e bine să folosești Manna!

    Multe dintre voi mă întrebați de ce suntem deosebiți, ce anume ne diferențiază în lumea cosmeticelor naturale. De aceea, am colectat cele 10 motive pentru care merită să utilizezi Manna. Recunosc, aș fi putut continua lista de până la punctul 100, însă acum m-am rezumat la lista de top 10!

    Vizualizează
  • sare fabuloasă de baie realizată în casă - blog

    Sare fabuloasă de baie realizată în casă

    La finalul unei zile obositoare, nici nu există ceva mai relaxant decât cufundarea într-o cadă plină cu apă fierbinte, plăcută, îmbogățită cu sare de baie. Mineralele, uleiurile esențiale și substanțele nutritive fine îți pătrund în profunzime pielea, iar sufletul tău este aproape revigorat! Cel mai bine este să-ți creezi chiar la tine acasă, propria sare de baie, perfect compatibilă cu starea ta de spirit actuală.

    Vizualizează

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe