Insectelor, rămâneți afară!
insectelor, rămâneți afară!

Insectelor, rămâneți afară!



Îți place să grădinărești și să-ți cultivi propriile plante aromatice pe pervaz sau balcon? Nu există nimic mai bun, decât momentele acelea de liniște petrecute în grădină în primele dimineți însorite de primăvară, când te bucuri de ciripitul păsărilor, zumzetul insectelor și inspiri aerul înmiresmat. Dacă ai doar loc de câte o jardinieră, este bine să te gândești, ce ai vrea să plantezi în ele și nu numai pentru că plantele aromate proaspete dau o savoare deosebită mâncărurilor gătite, salatelor, limonadelor și sandvișurilor.

Sunt mult mai utile: câteva dintre ele țin departe de fereastră muștele, viespii și țânțarii nedoriți. Am strâns rapid câteva plante (aromatice) pe care le poți folosi și în acest scop pe lângă plantele ornamentale obișnuite, petunii și condurași.


Roinița și citronella:
se recunosc după mirosul plăcut de citrice, prima fiind asemănătoare mentei, iar a doua are un aspect asemănător firelor de iarbă, planta cu frunze lungi și ascuțite fiind de origine asiatică. Poate fi folosită împotriva țânțarilor și dacă vrei, din uleiul esențial al acestora poți să prepari și lumânări aromatice pentru serile de vară din aer liber. Deseori nu facem deosebire între cele două, tu poți face cunoștință cu aroma acestora într-unul dintre săpunurile mele preferate Manna cu aloe vera și citronella și în spuma de corp cu ylang-ylang și citronella.

Rozmarin: această plantă aromatică este un ingredient indispensabil al bucătăriei italiene, parfumul său lemnos, aromat poate fi simțit și pe vreme fierbinte de vară și nu este îndrăgit nici de muște și nici de țânțari. Aroma acestuia poate fi savurată și în gelul de duș Manna cu rozmarin și mentă și balsamul de tâmple Oaza de liniște.

Busuioc: o altă vedetă mediteraneeană a căror frunze pot fi de diferite forme, însă aroma ei este inconfundabilă și emană o veselie nemaipomenită. Este bine de știut, că uleiul esențial de busuioc se evaporă la temperaturi înalte, de aceea nu este bine să fie prăjit sau gătit, este recomandat pentru ornarea și condimentarea mâncărurilor gata preparate. Busuiocul respinge de asemenea multe tipuri de insecte.

Mentă: este o vedetă a sezonului de limonadă, aroma pură, revigorantă a acesteia poate fi recunoscută chiar și de copii, când freacă frunzele de mentă între degete și nu o vor mai confunda cu lămâița, care are de asemenea o aromă acrișoară. O poți întâlni printre produsele Manna în săpunul Ciocolată-Mentă.

Lavandă: crește sub forma unor tufe, uneori uriașe și nici nu-mi pot imagina vara fără parfumul ei deosebit de delicat. Floarea măruntă, violetă este preferata albinelor și viespilor, însă uscată, planta este eficientă în combaterea moliilor și furnicilor. Dacă nu ai grădină și nu ai vrea să cultivi lavandă nici în cameră, uleiul esențial de lavandă îți stă oricând la dispoziție și îl poți folosi pentru combaterea vizitatorilor nepoftiți în forma unor picături într-un bol de apă sau pe un potpuriu. Preferatul nostru, al tuturor poate fi savurat în săpunul COCO lavandă, săpunul lichid COCO și lavandă, în Untul de shea organic cu lavandă și arbore de ceai, în Spuma de corp cu portocală dulce și lavandă și în balsamurile de tâmple.

+1 RECOMANDARE: Dacă ești mamă sau îți place să te joci cu copii, este o idee bună să-i înveți despre plante, la ce se folosesc și la ce mâncăruri se adaugă.


Ți-a plăcut acest articol? Distribuie-l către prietenii tăi ca să-l poată citi și ei

Comentarii

Te rugăm să te conectezi, pentru a comenta



Îți răsplătim fidelitatea!

A trecut vremea bonusurilor exprimate în procente! Fiind membru al Clubului Manna, am dori să primești o atenție deosebită și mai multe beneficii. De aceea am înființat Clubul Manna, unde ai asigurată transparența ofertelor actuale.

Află mai multe